SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

CSM Constanța vânează victoria în European League în deplasarea din Portugalia cu trei absențe importante în lot

Aliokhin în acțiune Foto Facebook CSM Constanța +6   FOTO
Aliokhin în acțiune Foto Facebook CSM Constanța

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2023 18:58 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 20:07

CSM Constanța o înfruntă pe Sporting marți, 5 decembrie, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport, în ultimul meci din grupa H contra celor de la Sporting CP. O victorie o duce cu 4 puncte în grupele principale, însă a făcut deplasarea cu 3 jucători importanți lipsă

CSM Constanța întâmpină meciul contra lui Sporting CP, liderul campionatului portughez, cu trei absențe importante, dar și cu gândul că o victorie le-ar asigura transferul spre grupele principale cu 4 puncte.

Echipa de pe Litoral a plecat luni dimineață, la 6:00, cu avionul spre Portugalia, după ce duminică venise la București de la Constanța.

Sâmbătă jucase în Liga Zimbrilor contra celor de la ACS HC Buzău 2012, un meci dificil, câștigat cu 38-32, care a adus și o problemă serioasă pentru CSM. „În repriza a doua Dani Vasile a apărat extraordinar, dar s-a accidentat foarte tare”, a declarat antrenorul George Buricea după partidă.

Portarul Dani Vasile, absență de 2-3 săptămâni

Portarul constănțean are o contuzie puternică la umărul stâng, a fost și cusut pentru că s-a rănit la contactul dur cu una dintre bare. A existat și temerea unei accidentări mai serioase, care i-ar fi pus în pericol și prezența la Campionatul European, cu naționala României.

Până la urmă însă, din fericire, va absenta doar două-trei săptămâni. În locul său, Buricea l-a inclus în lotul pentru meciul cu Sporting pe tânărul goalkeeper Preda, de la echipa secundă.

Vor mai lipsi Chikovani, cu o problemă la adductori, și Căbuț, accidentat de ceva vreme la mușchii inghinali. Cei trei nu au făcut deplasarea în Portugalia.

+2 FOTO

„Cu siguranță vom da tot ce putem”, a asigurat antrenorul. „Vom merge acolo să încercăm să facem un meci bun, să ne bucurăm de handbalul european, care e de un total alt nivel și acolo, după cum se poate observa, arbitrajul respectă jucătorii”, a încheiat Buricea.

Sporting, neînvinsă în Portugalia

Înaintea meciului din etapa anterioară, Sporting CP avea următorul scenariu: să spere în victoria constănțenilor în fața lui Tatabanya KC, ceea ce s-a și întâmplat, 28-25, și să câștige, la rândul său, în deplasarea din Polonia, cu KGHM Chrobry Glogow, țintă atinsă de asemenea, 35-22. Astfel, își asigura, alături de CSM, calificarea în grupele principale.

La acest nivel, sezonul nu este ușor, au fost multe meciuri, multe deplasări, dar reacția noastră trebuie să fie cât mai bună”, a declarat Ricardo Costa, antrenorul lui Sporting, pentru site-ul federației portugheze.

Team-ul lusitan a disputat cel mai recent o partidă în întrecerea internă pe 25 noiembrie, când s-a impus cu 46-23 în fața celor de la ABC de Braga/Uminho.

86 de goluria înscris în liga portugheză Francisco Costa, 18 ani, cel care este prinicipalul marcator al lui Sporting CP în EHF European Cup, cu 25 de reușite

CSM Constanța vânează victoria în European League în deplasarea din Portugalia cu trei absențe importante în lot
Tânărul Francisco Costa e fiul antrenorului Ricardo Costa Foto Imago

Weekendul trecut ar fi trebuit să dispute partida din etapa a 14-a, în deplasare, cu Vitoria FC, codașa clasamentului, însă aceasta a fost amânată pentru februarie 2024.

Sporting se află pe primul loc în campionatul portughez, cu 39 de puncte și 13 victorii din tot atâtea meciuri disputate. Tot 39 de puncte are și FC Porto, care este însă la zi cu partidele jucate, având un egal și o înfrângere.

Clasament Grupa H

EchipăGolaverajPuncte 
1.CSM Constanța144-1249 
2.Sporting CP165-1306 
3.Tatabanya KC138-1474 
4.Chobry Glogow114-1601 

Citește și: 

Florentin Pera și Eliza Buceschi au vorbit despre duelul cu Danemarca: „Îmi este greu să spun că are un punct slab!”
CAMPIONATUL MONDIAL
Florentin Pera și Eliza Buceschi au vorbit despre duelul cu Danemarca: „Îmi este greu să spun că are un punct slab!”
România - Serbia 37-28 » Calificare en-fanfare în grupa principală la Mondial! Urmează duelul de foc cu Danemarca
CAMPIONATUL MONDIAL
România - Serbia 37-28 » Calificare en-fanfare în grupa principală la Mondial! Urmează duelul de foc cu Danemarca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează