FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2

EXCLUSIV Ciprian Marica vede o lacună în primul 11 al naționalei: „Mă uitam că rămâne în fața fundașilor și nu împinge”

Ciprian Marica, fost vârf important al naționalei României, foto: Imago
Ciprian Marica, fost vârf important al naționalei României, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 15:18 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 20:29

Ciprian Marica (38 de ani) a analizat evoluția tricolorilor în amicalul Columbia - România 3-2, disputat pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid. Fostul internațional consideră că meciul test îl poate ajuta pe Edi Iordănescu în conturarea lotului pentru Euro 2024.

Marica a descoperit și un post deficitar pentru care selecționerul naționalei nu are soluții, cel puțin la prima vedere, iar acest aspect ar putea influența negativ jocul în partidele de la turneul final.

  • Pe 4 și 8 iunie, România va disputa ultimele două meciuri amicale înainte de Euro 2024, cu Bulgaria, respectiv Liechtenstein, ambele pe Stadionul Steaua.

Ciprian Marica a descoperit punctul nevralgic al naționalei

Acționarul de la Farul Constanța atrage atenția în privința postului de mijlocaș defensiv ocupat în ultimele dueluri, în naționala lui Edi Iordănescu, de către Marius Marin.

În opinia fostului atacant, jucătorul celor de la Pisa nu reușește să aibă cel mai bun plasament și să dicteze jocul în momentele cheie.

„A fost normal ca Edi Iordănescu să încerce, mai ales că a fost un meci amical și ne așteaptă Euro 2024. A făcut-o și în meciul cu Irlanda de Nord, dar cred că încă nu ne putem face o idee despre ce vom juca, poate în ultimele două meciuri, din iunie. Am suferit, ne-am văzut și slăbiciunile, parcă ne-a mai adus cu picioarele pe pământ.

În fața apărării avem probleme, ai nevoie acolo de un jucător care să împingă, să aibă capacitate bună de efort, un bun recuperator. Încă mai căutăm acel jucător și nu există. L-am văzut pe Marius Marin care, în joc, rămâne lângă fundașii centrali, nu împinge.

Și Stanciu a avut un meci foarte slab, ține mingea exagerat și încetinește jocul, vrea în permananență să iasă în evidență, să țină el acolo și când nu e cazul. El are calități, dar uneori nu înțelege că trebuie să dea drumul la pasă”, a declarat Ciprian Marica în exclusivitate pentru GSP.ro.

Ciprian Marica vede o lacună în primul 11 al naționalei: „Mă uitam că rămâne în fața fundașilor și nu împinge”
Marius Marin, în plan apropiat, cu numărul 6, foto: Ionuț Iordache / GSP

Cine l-a impresionat pe Ciprian Marica: „Rațiu a tras de el, Moruțan cu travaliu”

Ciprian Marica a observat și aspecte pozitive în Columbia - România. Din punctul său de vedere, unii tricolori s-au ridicat la nivelul adversarilor.

Sunt câțiva jucători care arată că au valoare internațională și să joace la națională, pentru că e alt nivel și nu îi ai chiar pe toți de același calibru. Și aici aș enumera Rațiu, care a tras de el, Moruțan, cu travaliu, o surpriză plăcută, a arătat bine, Man și Mihăilă - de nivel foarte bun. Mi-a plăcut Drăguș și acum e chiar clar că n-ai cu cine altcineva să joci vârf împins, de acum încolo. La Euro, e altceva, vom suferi și de multe ori ne vom apăra jos, ai nevoie de jucători de explozie, iar el e singurul care poate ca vârf.
- Ciprian Marica pentru GSP.ro

Programul României la EURO 2024:

  • 17 iunie: România - Ucraina (Alianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie: România - Belgia (Rhein Energie Stadion, Koln)
  • 26 iunie: România - Slovacia (Waldastadion, Frankfurt)

VIDEO. Rusescu a făcut lotul pentru Euro 2024

Citește și:

MM Stoica crede că ne putem califica din grupă la Euro + Râde de un adversar: „E de-o seamă cu mine!”
ROMÂNIA
MM Stoica crede că ne putem califica din grupă la Euro + Râde de un adversar: „E de-o seamă cu mine!”
Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  27 Martie 2024, 15:57

Adrian Sut nu poate reprezenta o solutie ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează