SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

VIDEO CSM Constanța dă piept cu deținătoarea trofeului în EHF European League » Se așteaptă o seară de gală pe Litoral

Mikalai Aliokhin, golgheterul lui CSM Constanța, în acțiune Foto: Facebook CSM Constanța
Mikalai Aliokhin, golgheterul lui CSM Constanța, în acțiune Foto: Facebook CSM Constanța

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 15:21 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 15:44

CSM Constanța primește astăzi vizita germanilor de la Fuchse Berlin în etapa de debut din grupele principale ale European League. Meciul va începe la ora 19:45 și va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport și în format liveTEXT pe GSP.ro.

Mirosul de primăvară europeană vine la Constanța cu un meci de zile mari. Băieții lui George Buricea debutează în grupele principale ale European League împotriva unei forțe ale handbalului european. CSM Constanța dă piept în această seară, de la ora 19:45 cu Fuchse Berlin, câștigătoarea trofeului.

Un duel care trezește printre fanii din orașul de la malul mării amintirea momentelor legendare din urmă cu peste un deceniu. Și are și de ce. Germanii au o echipă fantastică și vin din cel mai bun campionat al lumii. De altfel, sunt singurii care au ajuns în această fază a competiției cu victorii pe linie.

Îl au în componență pe golgheterul Campionatului European desfășurat la începutul anului, interul Mathias Gidsel, vicecampion cu Danemarca. Plus conaționalul său Lasse Andersson, plus centrul german Nils Lichtlein și extrema dreaptă feroeză Hakun West av Teigum, și ei protagoniști la întrecerea continentală.

Super Bowl, record de audiență în istoria televiziunii » Câți oameni au urmărit simultan succesul lui Kansas City Chiefs cu San Francisco 49ers
NFL
Super Bowl, record de audiență în istoria televiziunii » Câți oameni au urmărit simultan succesul lui Kansas City Chiefs cu San Francisco 49ers

Principalul lor marcator în actualul sezon european este însă Tim Freihofer, germanul din extrema stânga, cu 31 de reușite.

Va fi un meci greu, dar trebuie să ne bucurăm de el. Avem ocazia să jucăm împotriva unor handbaliști de top. Nu ne rămâne decât să dăm tot ce putem și să ne arătăm valoare. Să vedem unde suntem când jucăm cu o echipă de un asemenea nivel 
- Călin Căbuț, centru CSM Constanța

CSM Constanța, nimic de pierdut

Dar constănțenii nu se sperie de constelația de vedete ale adversarilor. Nu au nimic de pierdut, ținând cont că s-au autodepășit în această ediție a European League. În turul preliminar, au reușit să scoată finalista de anul trecut, Fraikin Granollers, apoi au câștigat Grupa H cu un parcurs entuziasmant.

Tot ce vom face din acest moment este un bonus. Jucăm împotriva celor mai tari jucători din lume. Le-am spus băieților: ce presiune mai avem noi, când jucăm împotriva celor de la Berlin? Efectiv jucăm într-o grupă de Liga Campionilor!”, a mărturisit George Buricea.

„Nu avem absolut nimic de pierdut. Atât timp când vor intra concentrați, dar și relaxați, iar sala ne va împinge de la spate, putem face o surpriză. Cu o apărare exactă, putem bate pe oricine dacă prindem o zi bună”, a adăugat centrul Călin Căbuț.

CSM Constanța dă piept cu deținătoarea trofeului în EHF European League » Se așteaptă o seară de gală pe Litoral
George Buricea, antrenorul lui CSM Constanța

Pentru noul selecționer al naționalei României va fi și o provocare în plus. În prima fază a grupelor, Fuchse a învins-o de două ori pe Dinamo, echipa antrenată chiar de cel pe care l-a înlocuit la cârma tricolorilor, Xavi Pascual.

33-30 în Germania și 33-32 la București. Și toată lumea va compara prestația constănțenilor cu cea a dinamoviștilor.

Cu casa închisă la Constanța

Fanii constănțeni vor lua cu asalt Sala Sporturilor, așa cum au făcut-o și la meciurile anterioare, când mulți au rămas pe afară din cauza capacității mici a arenei. 

La un moment dat, nu prea mai era un așa mare interes pentru handball și sala ajunsese un pic cam goală. Faptul că am reușit să readucem suporterii constănțeni în tribune mi se pare cel mai mare câștig din ultima perioadă”, a spus George Buricea.

Reîntâlnire după 10 ani

Constănțenii au mai jucat împotriva celor de la Fuchse Berlin, în urmă cu un deceniu, pe vremea fostei mari campioane HCM Constanța. Echipa din care făcea parte și actualul antrenor George Buricea i-a întâlnit pe germani de trei ori în ediția 2023/2024 a Cupei EHF, de fiecare dată fiind scoruri strânse.

CSM Constanța dă piept cu deținătoarea trofeului în EHF European League » Se așteaptă o seară de gală pe Litoral
Fază din meciul HCM Constanța - Fuchse Berlin din 2014, din finala mică a Cupei EHF Foto: EHF

Primele două dispute, în faza grupelor, egal la Constanța, 31-31, și înfrângere la Berlin, 26-28. Apoi, în finala mică a competiției, Fuchse s-a impus la limită, 29-28, Final Four-ul având loc chiar în capitala Germaniei.

În lotul de atunci al germanilor se afla chiar actualul antrenor, Jaron Siewert, care avea doar 20 de ani.

Celălalt meci din grupă, de la ora 21.45, va fi Sporting Lisabona – Dinamo București.

Clasament grupa IV

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriGolaverajPuncte
1.Fuchse220066-624
2,Sporting210162-572
3.Constanța210157-622
4.Dinamo200262-660

Rezumatul sezonului de până acum pentru CSM Constanța în EHF European League

Citește și: 

Acuzații grave, după finala Super Bowl: „Meci mai trucat decât cele din wrestlingul profesionist” + Un fan și-a făcut praf TV-ul!
NFL
Acuzații grave, după finala Super Bowl: „Meci mai trucat decât cele din wrestlingul profesionist” + Un fan și-a făcut praf TV-ul!
Începe Mondialul de Raliuri » Frații Maior, cel mai tânăr echipaj de la Mondial, speranțe mari pentru un trofeu
Mondialul de Raliuri
Începe Mondialul de Raliuri » Frații Maior, cel mai tânăr echipaj de la Mondial, speranțe mari pentru un trofeu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează