SPORTURI  »  BASCHET  »  LIGA NAȚIONALĂ

S-a întors roata! » CSM Constanța a acceptat amânarea returului cu Sepsi, în ciuda scandalului făcut de campioană la finalul anului trecut

Bucuria jucătoarelor de la Constanța FOTO Facebook CSm Constanța
Bucuria jucătoarelor de la Constanța FOTO Facebook CSm Constanța

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 18:06 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 19:01

Sepsi Sfântu Gheorghe se află în postură de a nu putea găzdui meciul cu CSM Constanța pentru că are sala ocupată, la fel cum s-a întâmplat cu echipa de la malul Mării Negre în decembrie 2023. 

Noul lider al baschetului feminin românesc, CSM Constanța, a răspuns cu eleganță acuzelor dure venite de la principala rivală la titlu, Sepsi Sfântu Gheorghe. 

Campioana ultimelor șapte ediții ale Ligii Naționale a lansat atacuri furibunde la adresa formației din orașul de la malul mării la finalul anului trecut.

Totul după ce constănțenii au cerut amânarea partidei din turul campionatului, programată inițial pe 23 decembrie, deoarece Sala Sporturilor era ocupată de un concert de manele. 

Sepsi a cerut ca meciul să se desfășoare în alt oraș sau să fie pierdut de CSM Constanța la „masa verde". Mai mult, a susținut că adversara nu a vrut să se joace pentru că ar avea mai multe jucătoare accidentate.

S-a întors roata!

La doar două luni distanță, covăsnenii se află în aceeași situație. De această dată, Sepsi a cerut amânarea jocului din retur, care ar fi trebuit să se dispute pe 2 martie. 

Din același motiv, sala nu este disponibilă, dar nu din cauza lui Tzanca Uraganu’, ci pentru că găzduiește Trofeul Carpați la handbal pentru junioare. 

Doar că solicitarea nu s-a făcut în termenul regulamentar, cu cel puțin 15 zile înaintea meciului. Mai mult, în județul Covasna mai există o sală omologată pentru meciuri de asemenea nivel și, în mod normal, ar fi trebuit să fie luată în calcul.

Răspuns elegant

Oficialii de la CSM Constanța au dat dovadă de fair-play și au acceptat fără rezerve amânarea întâlnirii. „Iată că roata s-a întors. Însă, așa cum am declarat și la finalul partidei pe care am câștigat-o cu Sepsi pe teren propriu, pe noi ne interesează mai puțin ce se întâmplă în afara terenului de joc, indiferent de adversar.

Sorana Cîrstea, în optimi la Dubai » Victorie entuziasmantă într-o oră și 30 de minute
WTA DUBAI
Sorana Cîrstea, în optimi la Dubai » Victorie entuziasmantă într-o oră și 30 de minute

 Am fi putut să luăm de asemenea o poziție beligerantă, mai ales că nu s-au întrunit condițiile regulamentare pentru o amânare, însă preferăm să ne concentrăm în continuare la jocul de baschet", a declarat directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș.

Protest ciudat

La finalul meciului din tur, câștigat săptămâna trecută de constănțence cu 94-84, Sepsi a căutat tot felul de chichițe regulamentare pentru a câștiga la „masa verde". 

Invocând numărul de străine, deși CSM Constanța are mai multe românce pe teren decât campioana, au solicitat să primească cele 2 puncte. 

Mai mult, într-un protest depus la Federația Română de Baschet, au cerut și eliminarea din campionat a liderului, pentru că nu ar fi respectat regulamentul privind echipele de juniori în sezonul trecut. 

Federația a respins însă demersurile hilare făcute de Sepsi, păstrând rezultatul de pe teren. După 12 etape, CSM Constanța are punctaj maxim și un avans minim în față de campioanei en titre.

Citește și: 

Ave, Cluj Napoca! U-BT a pus mâna și pe trofeul Cupei României, hegemonia continuă. Rapid doar s-a ținut scai de campioană
U-BT Cluj - Rapid București
Ave, Cluj Napoca! U-BT a pus mâna și pe trofeul Cupei României, hegemonia continuă. Rapid doar s-a ținut scai de campioană
Mihai Silvășan s-a amuzat după câștigarea celei de-a 5-a Cupe a României din vitrina personală: „E mare, e grăsună, nu încape în pat”. Ce plan are ca selecționer al naționalei
BASCHET
Mihai Silvășan s-a amuzat după câștigarea celei de-a 5-a Cupe a României din vitrina personală: „E mare, e grăsună, nu încape în pat”. Ce plan are ca selecționer al naționalei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  20 Februarie 2024, 20:47

Cum se poate ca sudistii sa fie mai educati decat perfectii ardeleni? Asta da lectie! In sport este foarte important sa stii sa pierzi,atunci ies in evidenta caracterele.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează