SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

VIDEO Mihai Silvășan s-a amuzat după câștigarea celei de-a 5-a Cupe a României din vitrina personală: „E mare, e grăsună, nu încape în pat”. Ce plan are ca selecționer al naționalei

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 01:22 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 10:36

Mihai Silvășan, 39 de ani, a trecut repede peste succesul din a doua competiție internă, joi debutează ca selecționer al României, într-un meci cu Luxemburg. Antrenorul bifează a 5-a Cupă a României din palmaresul personal!

U-BT Cluj și-a adjudecat deja primul trofeu al sezonului, a cucerit Cupa României duminică seară, pe propriul teren. Ardelenii s-au impus, scor 84-70, în finala cu Rapid București, la capătul unui meci intens.

7.126de spectatori au fost prezenți la BT Arena duminică seară la finala Cupei dintre clujeni și rapidiști

Mihai Silvășan, confesiuni pentru Gazetă într-un interviu senzațional: „Îmi doream Euroligă, NBA, ca orice tânăr care visează cu ochii deschiși”
”U”-BT Cluj-Napoca
Mihai Silvășan, confesiuni pentru Gazetă într-un interviu senzațional: „Îmi doream Euroligă, NBA, ca orice tânăr care visează cu ochii deschiși”

Mihai Silvășan nu va avea pauză, debutează ca selecționer al României, joi

„Șepcile roșii” și-au trecut a doua Cupă a României la rând în palmares, după ce au câștigat trei campionate consecutiv. Iar, în prezent, este singura formație din țară neînvinsă în competiția internă. Și calificată, în premieră, în sferturile EuroCup.

În baschetul masculin din România, ora exactă se dă de la Cluj Napoca, nu de ieri, de azi! Bonus: pentru performanțele obținute cu U-BT, Mihai Silvășan, 39 de ani, a fost numit în decembrie 2023 selecționerul echipei naționale, joi, tot pe malul Someșului, va debuta în noua funcție, contra Luxemburgului, în drumul spre Campionatul Mondial.

La finalul partidei ce a adus un nou trofeu pentru clujeni și pentru el, Silvășan a vorbit relaxat și fără un entuziasm peste măsură despre tot ceea ce se întâmplă. Atât la Cluj, cât și la prima reprezentativă.

„Ai avut un trofeu pe masă și l-ai câștigat, ceea ce este minunat. Un lucru bun. Nu vrem să exagerăm cu sărbătoarea, evident, dar mă bucur că am câștigat Cupa. Vom avea și câteva zile de pauză, timp ca unii jucători să se refacă fizic și mental.

Eu, alături de unii jucători care vin la lot, nu voi avea pauză. Ceilalți vor avea timp să-și reîncarce bateriile, apoi vom începe, practic, cea mai importantă parte a sezonului”, a declarat „Miță” Silvășan după câștigarea trofeului.

7trofee Cupa României are U-BT Cluj în palmares, 1995, 2016, 2017, 2018, 2020, 2023 și 2024, pierzând o singură finală (2006)

Mihai Silvășan nu vrea să pună presiune pe jucătorii lui U-BT Cluj: „Ne le-am zis că trebuie să câștigăm toate meciurile, să avem zero înfrângeri”

Clujenii s-au obișnuit cu trofeele. Pe lângă cele șapte Cupe din palmares, mai are opt trofee de campioană pe plan intern.

„E a doua Cupă pe care o câștigăm acasă. E frumos să câștigi în fața propriilor suporteri, îi așteptăm să vină în continuare, să ne bucurăm de victorii.

Da, am câștigat un trofeu, dar e cel mai puțin important, cu tot respectul. E Cupa României câștigată după cinci meciuri, am reușit să bifăm o performanță, dar lucrurile importante de-abia acum încep.

Cred că nu va dormi nimeni cu trofeul, rămâne la birou. E mare, e grăsună, nu încape în pat (râde)! Sper să mai urmeze și alte trofee, oriunde le-am câștiga, la Cluj sau prin alte orașe.

(hegemonia lui U-BT Cluj) Voi să calculați, eu vreau să câștig fiecare meci în care echipa mea joacă. Asta ne dorim în fiecare competiție în care jucăm. Nu e un obiectiv să câștigăm toate meciurile, este un obiectiv să câștigăm fiecare meci. Nu le-am zis jucătorilor: „Hai să câștigăm toate meciurile, să avem zero înfrângeri!”.

Nu cred că e un obiectiv realist. În baschetul din ziua de azi e foarte greu să reușești asta”, a mai precizat tehnicianul.

E un feeling bun, să celebrezi acasă, cu familia, cu prietenii. Suporterii noștri sunt minunați, sunt convins că ne vor susține și în EuroCup, unde cred că sala va fi arhiplină
Mihai Silvășan, antrenor U-BT Cluj Napoca

Mihai Silvășan, despre situația echipei naționale: „Câștigăm Mondialul din 2027, este bine?”

Chestionat și vizavi de meciul pe care România îl va juca la Cluj Napoca împotriva Luxemburgului, Mihai Silvășan a vorbit și despre planurile la echipa națională.

„Am puține emoții, nu știu la ce să mă aștept. Dar cred că m-am pregătit bine pentru acest moment, de-abia aștept să mă întâlnesc cu jucătorii să am un prim contact. Vreau să începem munca împreună. Ne vom concentra doar pe meciul cu Luxemburg, nu avem mult timp de pregătire, dar avem calitatea și valoarea necesară pentru a câștiga.

E foarte importantă prima impresie cu jucătorii, mă gândesc la meciul naționalei, apoi la ceea ce va urma.

După cum mă știți voi pe mine, aici, la Cluj, ce obiectiv credeți că am? Da, victorie, victorie la fiecare meci, apoi vom vedea până unde putem merge, cât de buni suntem, ca să ajungem cât mai sus. Câștigăm Campionatul Mondial din 2027, este bine? Evident că nu e realist! O luăm pas cu pas, meci cu meci, antrenament cu antrenament”, a comentat antrenorul.

Unii au fost mai buni, alții mai puțin buni, mă refer la jucători români din final 8 de la Cupă, la acest turneu. Dar va conta cum vor juca împreună, e singurul lucru ce va conta
Mihai Silvășan

Citește și alte știri:

Live de la ora 20:30 U Cluj - FCSB, în etapa #26 din Superliga. Echipele probabile și cele mai tari cote

Ioan Ovidiu Sabău, amuzat când a fost întrebat cine ar învinge la un meci de box între Dan Nistor și Alex Chipciu: „Fără gol marcat!” + Ce a sesizat la FCSB

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  19 Februarie 2024, 12:30

...baschetul este un sport care in Romania este marginalizat ...Yu a fost o mare forta in baschetul european ...Romania a fost este si va fi printre ultimele din Europa ....si la baschet care este marginalizat ...si la fotbal unde lucreaza nepriceputi ca Silvasean ...hai sa naturalizam americani trecuti prin NBA ...si sa invingem tot in tara ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează