FOTBAL  »  Superliga  »  FAMILIA HAGI

„Prostii, minciuni!” » Gică Hagi, IUREȘ de 17 minute despre Ianis: „Cum n-a jucat? Mă risc public și o spun!”

Gică Hagi // foto: Imago Images
Gică Hagi // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat miercuri, 06 martie 2024 15:20 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 16:59

Gică Hagi (59 de ani), antrenorul-finanțator de la Farul Constanța, a izbucnit atunci când a fost întrebat despre situația fiului, Ianis Hagi (25), jucător care nu are statutul de titular la echipa de club, Deportivo Alaves.

O întrebare despre Ianis Hagi a declanșat o tiradă a tatălui acestuia, Gică, în timpul conferinței de presă dinainte de FC Botoșani - Farul.

Împrumutat la Deportivo Alaves în acest sezon, Ianis Hagi nu a reușit să se impună ca titular la formația din Vitoria. A adunat 21 de apariții, însă media de minute de joc este foarte mică, sub 37 de minute, fiind integralist o singură dată.

Cea mai tare glumă după succesul Simonei Halep de la TAS » „Înțepături” pentru Serena Williams
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Cea mai tare glumă după succesul Simonei Halep de la TAS » „Înțepături” pentru Serena Williams

Întrebat despre situația lui Ianis, Gică Hagi a izbucnit. Au fost 17 minute în care antrenorul-finanțator al Farului a vorbit neîntrerupt despre acest subiect, războindu-se cu o parte a presei și cu oricine a cutezat să-l critice pe Ianis.

Gică Hagi, IUREȘ după ce a fost întrebat despre Ianis: „Doar răutăți, prostii, minciuni!”

„Ianis vine după un an în care a fost accidentat. Înainte de noul an competițional, cu câteva zile înainte să se închidă perioada de transferuri, s-a întâmplat ceva la Rangers și a rămas surprins (n.r. - antrenorul îl lăsase în afara lotului de Champions League).

A reacționat cât a putut în câteva zile, s-a dus în al doilea cel mai bun campionat din lume. A jucat în acest an competițional 21 de meciuri până în momentul de față. Țineți cont, după un an și ceva de accidentare, când multă lume nu mai credea!

A jucat anul ăsta, a apărut la echipa de club cât a putut. Cât a jucat titular, a jucat foarte bine din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu are reușite sau nu s-a impus ca titular... În septembrie, octombrie și noiembrie a fost la echipa națională. A lipsit în fiecare lună cel puțin 10 zile, fiind jucător nou. Așa că adaptarea lui a durat mai mult.

E într-un fotbal de elită, cel mai bun, cel mai creativ și tehnic din lume. A apărut de vreo 21 de ori, titular sau mai puțin. Nu e titular de drept, așa cum ne așteptam. Tot ce s-a zis în ziare de unii colegi ai dumneavoastră sunt doar răutăți, prostii, minciuni. S-a ajuns să se spună că Rangers nu-l vrea pe Ianis”, a tunat Hagi în prima fază.

Gică Hagi: „Ianis e jucătorul lui Rangers, nu îl salvează tata!”

Hagi senior a demontat varianta revenirii lui Ianis în România, la Farul.

„Ianis are contract cu Rangers, la vară revine acolo. A ieșit în sondaj, când s-a votat, că e dorit de toți. E jucătorul lui Rangers, nu îl salvează tata, între ghilimele. Nu se mai poate, îmi vine să râd când văd asta! Nici dacă vrem nu mai poate veni înapoi.

A ajuns la un nivel. Cred că nivelul lui Ianis este de primii 3 ai României ca experiență internațională. A jucat afară, a reușit afară, are meciuri în cupele europene.

A câștigat premiul de cel mai bun jucător și la noi în țară, și afară! Sunt fapte, lucruri concrete. În toamnă, când a fost greu și presiune mare, a făcut diferența. A făcut diferența! A ieșit cel mai bun, jucătorul cu randamentul cel mai bun! Ce vreți mai mult ca să vă convingeți? Ce vreți mai mult de la un jucător care iubește România?

Vă amintesc că s-a calificat la seniori, s-a calificat de două ori la U21. În octombrie, toată toamna, a făcut diferența venind după un an de accidentare (n.r. - marcând golul victoriei în meciul decisiv cu Israel)”, a spus antrenorul-finanțator al Farului.

„Prostii, minciuni!” » Gică Hagi, IUREȘ de 17 minute despre Ianis: „Cum n-a jucat? Mă risc public și o spun!”
Ianis Hagi / Imago Images

Gică Hagi: „Ianis a demonstrat că este jucătorul român cu personalitate!”

„Poate cei de la Alaves, văzând că juca așa bine la echipa națională, au avut pretenții, exigențe. Dar Ianis nu era adaptat, iar orice jucător are nevoie de adaptare când merge într-un campionat de elită.

A excelat la echipa națională, a demonstrat încă o dată că este jucătorul român care are personalitate pe teren, reacționează foarte bine la cele mai mari meciuri, dar dintr-odată vedem că unii colegi de-ai dumneavoastră încep anul cu o minciună!

Ianis a jucat în ianuarie cu Atletico Madrid, Bilbao și Betis. Această diversiune se duce la exagerare extremă, până la minciună! Și în martie se scrie că Ianis n-a jucat. Cum n-a jucat? Atenție, e jucător care vine după un an și ceva de accidentare. Cât vreți să joace? El apare. Că era ideal ca el să fie titular, da. Dar nu vine totul deodată.

Gică Hagi: „Mă risc public și vă zic că, la anul, Ianis va fi cel mai bun!”

Mă risc public să vă zic un lucru: la anul, Ianis va fi cel mai bun. Se spune că atât cât stai îți trebuie să revii la ce erai înainte (n.r. - a fost 1 an accidentat). Chiar nefiind cum era înainte, a făcut diferența. A demonstrat, e iubit de români, dar sunt câțiva care... mă rog, numele e mare, trebuie să scrie, să zică de lucrul ăsta.

Ce s-a scris din decembrie până acum despre el, câte prostii s-au scris, e incredibil. Inclusiv că nu e dorit de Alaves și Rangers. E ianuarie și voi vorbiți despre vară? Cine știe ce va fi peste 4-5 luni? S-a scris că nu are echipă și că îl salvează tata. Eu?! Sunt sărac și nu am bani să-l aduc pe Ianis. A ajuns la alt nivel!

A jucat titular, el s-a dus afară și a jucat titular! Că n-a jucat tot timpul... încă nu avem cei mai buni jucători din lume, nici echipa națională, nici echipe de club. Nu avem o generație la nivelul la care am fost noi. Dar ei demonstrează, o fac zi de zi. Au nevoie de curaj, de încredere din partea voastră, a tuturor. Aveți încredere în ei, prea negativi suntem! El e călit, o simte. V-a demonstrat-o când a fost presiunea cea mai mare.

Are viitorul în față, are 25 de ani. Eu la 25 de ani am plecat afară. El deja are lucruri mai multe decât mine. A câștigat titlul de cel mai bun jucător afară. Eu nu am obținut asta, cel mai bun jucător în Vest, din echipa lui. Și avea 22 de ani. A ieșit cel mai bun jucător, pasator, din tot campionatul. Cum le omiteți? Toate astea nu mai sunt? Se face o manipulare programată”, a completat Hagi.

Apropo de Mbappe. Când am zis eu (n.r. - că Florinel Coman e Mbappe), unii râdeau. Unii. Spun despre unii, nu toți. Dar acum văd că, mamă, Mbappe e cel mai mare, cel mai tare, cel mai bun din campionat. Hagi nu a făcut niciun jucător.

Tănase nu a fost cel mai bun. Răzvan Marin nu a fost bun. Cicâldău nu a fost bun. Ianis nu a fost bun. Eu nu am făcut jucători. Păi, cum nu am făcut jucători?! Scuzați-mă, am 20 de jucători în circuitul echipei naționale! În 10 ani! Zece ani! E o performanță foarte mare, care există, sunt fapte.

Ianis e un jucător pentru meciuri mari, a dovedit-o 100%, de la 16 ani, că duce presiune. E campion în Vest. Cu Rangers, atenție! Cu Rangers, nu cu oricine! Cu Rangers e campion!

Și noi am făcut Mondialele foarte bune, iar apoi am mers la Europene și am venit acasă cu zero puncte. Eram așa de favoriți, că am venit acasă cu zero puncte. Vedeți cum e fotbalul? Suntem oameni, o dată dai randament foarte sus, alteori nu. Simplu, nu ești în formă. Punct.

- Gică Hagi

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Gică Hagi, conferință după Farul - CFR Cluj

Mai multe știri de actualitate:

Gigi Becali a cerut, Kyros Vassaras a îndeplinit » Cine va arbitra derby-ul dintre Rapid și FCSB
FCSB
Gigi Becali a cerut, Kyros Vassaras a îndeplinit » Cine va arbitra derby-ul dintre Rapid și FCSB
Izbucnire în direct: „Domnule Mouratoglou, de ce ești liber?! Tu de ce nu plătești?!”
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Izbucnire în direct: „Domnule Mouratoglou, de ce ești liber?! Tu de ce nu plătești?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (75)
Liogol7
Liogol7  •  08 Martie 2024, 22:45
Postat de Mondo pe 07 Martie 2024, 05:22

Ianis este ***, ca si toti ceilalti pomovati de la academia lui Hagi. Principalul motiv pentu care nu avem echipe nationale competitve, este ca Hgi a distrus generatii intregi de juniori talentati, si api a inceput sa strige sa-i la nationala. Care toti sint antrenori *** pe la Fiorentina, Genk, Alaves, Rangers i nu vind talentul din Ianis sau Ianis este o *** fara forta si viteza?

Sigur ca da! Toată vina e a lui Hagi pentru ca a distrus generații!! Deoarece Hagi antrenează și conduce toate echipele din tara asta, toate academiile, și nici una nu da randament. Toți jucătorii români neantrenați de Hagi (nu se știe cum au scăpat) sunt stele în marile campionate! Roamnia ar fi fost cel puțin Brazilia anilor '70 fără Hagi!

woody
woody  •  07 Martie 2024, 09:27
Postat de Newman pe 06 Martie 2024, 17:50

Cred ca te referi la cei scoliti la academia Hagi!

Da, ia da tu exemple de fotbalisti romani care joaca in campionate bune in prima liga?

mirstelistu
mirstelistu  •  07 Martie 2024, 07:08

S-a dezlantuit *** ca l-au intrebat de gloaba si pe urma ca niste catelusi nimeni nu a mai avut curaj sa il intrebe nimic de *** lui de fotbalist, uite asa o sa fie titular la euro uite asa a ajuns gloaba fotbalist

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează