SPORTURI  »  TENIS  »  MYSPORT

Dezamăgirea unui campion - Roger Federer: “E un dezastru”

Articol de - Publicat luni, 07 iulie 2008 00:00

Roger Federer, cel mai longeviv lider mondial din istoria tenisului, a fost învins pe suprafaţa care l-a făcut celebru. La un pas de a-i doborî recordul lui Bjorn Borg, cinci victorii consecutive la Wimbledon, elveţianul a clacat în finală, chiar în faţa rivalului său, Rafael Nadal. Dezamăgirea este cruntă, dar timpul pentru regrete este scurt. Nadal a declanşat la Londra o furtună. Doar 545 de puncte îl mai despart de “tronul” lui Federer, iar elveţianul trebuie să se regăsească rapid dacă vrea să şi-l mai păstreze. Într-un interviu publicat de L’Equipe, Roger Federer se destăinuie după finala pierdută, scor 4-6 4-6 7-6(5) 7-6(8) 7-9, în faţa lui Rafael Nadal.

Rep: Roger Federer, la sfîrşitul meciului era aproape întuneric. Regreţi cumva că meciul nu a fost întrerupt?

RF: Era imposibil să joci. Este greu pentru minte să pierd cel mai mare turneu din lume din cauza luminii. Dar asta este… Nu mai vedeam contra cui jucam.

Rep: Cum explici faptul că ai ratat atîtea mingi de break în primele două seturi (doar 1 din 12)?

RF: Nu am fost multumit de punctele pe care le-am jucat în primele două seturi. Am suferit în debutul meciului in condiţii dificile şi, cîteodată, Rafa trimitea nişte lovituri fabuloase.

Rep: Acest meci va ramîne in istorie ca unul dintre cele mai spectaculoase, dacă nu chiar cel mai…

RF: Nu eu trebuie să decid dacă este cel mai tare meci. A fost o bătălie dură, amară. A fost strîns pînă la sfîrşit. Dar trebuie să fie un învingător şi un învins. Nu există egal.

Rep: Este o dezamăgire imensă?

RF: Este de departe cea mai dură înfrîngere.

Rep: Ce simţi în acest moment?

RF: (cu lacrimi în ochi) Nimic. Nu mare lucru.

Rep: Să pierzi în faţa unui jucător ca Nadal, acest lucru nu este o consolare?

RF: Nu. Zero. Meciul s-a terminat, eu sunt dezamăgit, eu sunt distrus. A fost fără îndoială un meci frumos de văzut. Dar aici… Trebuie să laşi să treacă ceva timp şi să joci din nou în viitor.

Rep: Eşti mai dezamăgit decît după înfrîngerea de la Paris?

RF: Nu există comparaţie. Aici este un dezastru. La Paris nu a fost nimic. Dimpotrivă. Poţi fi fericit de meci. Nu şi eu…

Rep: Acum Nadal îţi ameninţă statutul de lider mondial…

RF: Scrie ce vrei. Voi încerca din nou să joc bine, să cîştig Olimpiada şi US Open.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
 •  07 Iulie 2008, 14:40

din pacate in ultimul timp jocul lui Federer a scazut mult ,nepermis de multe erori ,greseli nepermise la niciun nivel ,posibil sa fi obosit si psihic ,personal regret infrangerea deoarece il consider pe Roger superior ,insa la asa multe erori nu poti avea decat o asa deziluzie pe masura ,asta e ,cel mai mult ma supara ca nu-l vad revenind la forma ce l-a consacrat ,ba mai mult ,cred ca urmeaza incet ,incet apusul unui mare campion ,pacat .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează