OPINII  »  CFR CLUJ

Pentru Patrie, cu Neluțu Varga

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2024 17:15 / Actualizat luni, 20 mai 2024 17:41

Cerând Corvinului să renunțe la participarea în Europa în favoarea Farului, patronul de la CFR urmărește de fapt ca echipa sa să meargă în preliminariile EL, nu în Conference League, acolo unde ar trimite-o realizările interne ale ultimului sezon. 

CFR termină sezonul en-fanfare, 5-1 cu Farul după 1-0 cu FCSB la București. Readucerea lui Petrescu e triumfală, clujenii sunt vicecampioni, în ierarhia finală au 46 de puncte față de cele 49 ale laureaților. Un loc doi, la doar trei puncte în spatele premiantei, e un certificat de calitate. Și nici nu mai contează că în urmă cu trei săptămâni distanța era de 12 ”lungimi”. 

Dincolo de bazarul din Adana

Felicitări, Neluțu Varga, pentru rețeta de succes! După 5 titluri, un loc 3, iar acum un loc 2. Se anunță urcușul. Contractul lui Tachtsidis, ”sinucigașul” de la Hunedoara, a fost prelungit. Cristi Balaj a fost readus, Otele valorează milioane, Bîrligea e pe val.

O nucă tare pentru ediția viitoare, dar și perspective pentru un drum european ceva mai lung decât anul trecut, când s-a oprit în bazarul din Adana, în fața unor covoare scumpe și frumos colorate (Demirspor), dar care acum sunt pe locul 11 în campionatul turc.

Iubire de țară

Neluțu Varga pare chiar mai în formă decât echipa și dă dovadă inclusiv de un înduioșător patriotism. Cere Corvinului să renunțe la participarea europeană cvasiconfirmată în L2. ”Pentru binele României”, în viziunea ocârmuitorului din Gruia ar fi mai bine ca hunedorenii să se dea la o parte, să-și vadă de divizia lor secundă, iar biletul european să-i fie dus ofrandă lui Hagi.

Care ar face mai multe puncte pentru România decât nevolnicii corbuleți cu inel în cioc, respectiva pasăre nemaizburând oficial peste hotare de peste patru decenii, de când cu acel 4-4 cu Sarajevo, 1982.

Adevăratul resort

Înduioșător patriotismul domnului Varga! Râul și ramul se simt ocrotite de răsuflarea sa eminamente tricoloră. Pentru patrie trebuie făcut orice, nu există idee mai înălțătoare și sacrificiu mai sfânt! Dar această vibrantă și totodată măreață idee e împinsă de la spate de un alt resort. Sau mai ales de acesta.

Dacă hunedorenii simt românește și renunță în favoarea Farului, atunci în Conference League merge Craiova lui Rotaru (sau poate U Cluj, și atunci constănțenii pică iarăși de pe lista cu chenar tricolor), iar CFR urcă într-un mod cât se poate de patriotic în Europa League. Unde sunt alți bani, alte lumini ale reflectoarelor, altceva!

Apanajul corifeilor

Această grijă nețărmurită față de coeficientul UEFA al României (la care trebuie să fim corecți și să recunoaștem că dl. Varga și CFR au contribuit din plin) nu e altceva decât o șmecherie care chiar și dacă e  învelită în faldul drapelului național, tot șmecherie rămâne.

Și mai e și un pic de elitism, nu se știe cât de bine camuflat. Ceva de genul ”lăsați-ne pe noi, care am mai fost și știm cu ce se mănâncă aceste tururi preliminarii europene!”.

Deși au fost de-a lungul anilor pe masa UEFA nu numai bucate de soi, ci și pilafuri râncede care au produs indigestii, precum Dudelange.

Voi stați acasă și rupeți-vă pingelele pe coclaurile diviziei secunde, că în Europa mergem noi, corifeii unui campionat care la ultima ediție n-a reușit să strecoare (acesta e termenul cel mai potrivit) nicio echipă în grupe.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Comentarii (29)
Laguioleq
Laguioleq  •  23 Mai 2024, 14:31

Nu trebuia lămurit prostul ăla ce înseamnă manitta, căci 'prostul nu e prost destul dacă nu şi fudul' Acum nu mai are nici un haz, nimic din ce revarsă ...

lalax2024
lalax2024  •  21 Mai 2024, 22:28
Postat de Moshu pe 21 Mai 2024, 14:55

No dara,si bunica o fost fata faina si acu n-are pretentia sa fie inscrisa la concurs de Miss Univers !!Ai niste argumenteee...

Argumentul tau o fost ala ca merita in europa numai pentru ca o avut rezultate intr-un sezon acum 5 ani, eu doar te-am contrazis ca in sezoanele recente ar trebui sa se mulțumească cu conference ca mai sus nu avem ce sa ridicam capu

Moshu
Moshu  •  21 Mai 2024, 21:08
Postat de username_2 pe 21 Mai 2024, 20:35

ce-i aia memeorie?...scuzați că deranjez dom pedagog, trăiți

adica memorie de fecesebist, mai zgabaiatza iftode !

Vezi toate comentariile (29)
Comentează