SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Corespondență de la Londra » 5 detalii despre Johanna Konta, adversara de care Halep trebuie să treacă pentru a ajunge lider mondial » Este antrenată de fostul tehnician al Simonei!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat marti, 11 iulie 2017 14:00

*** Specialista Gazetei Sporturilor în tenis, Roxana Fleșeru, este la Londra și vă oferă cele mai importante informații de la Wimbledon***

Simona Halep trebuie să o învingă în sferturile de finală de la Wimbledon pe Johnna Konta (7 WTA), însă va avea de înfruntat cea mai dificilă adversară de până acum, care va avea susținerea totală a audienței de pe Terenul Central.

GSP vă prezintă profilul jucătoarei britanice, antrenată de belgianul Wim Fissette, cel cu care Simona Halep a ajuns în top 10 mondial.

1. Idolul ei este Steffi Graf

Născută în Australia, la Sydney, Johanna Konta s-a mutat în Marea Britanie în 2005 și locuiește în prezent la Eastbourne. A început să joace tenis la vârsta de 8 ani și spune că eroina sa este Steffi Graf. 

Întrebată despre cea mai veche amintire de când a început să joace tenis, Johanna a povestit pentru BBC cum a fost lovită în ochi cu o minge de tenis.

"Îmi amintesc că eram la fileu și am fost lovită în ochi de un băiat pe care îl consideram foarte puternic la momentul respectiv. Nu m-am învinețit, sunt destul de sigură să am evitat să mai urc la fileu pentru o vreme, dar mi-am revenit destul de repede".

2. Stă departe de ochii presei

În ce privește relația cu presa, Johanna are un stil de abordare foarte apropiat de cel al Simonei Halep; preferă să stea departe de atenția jurnaliștilor și explică faptul că face acest lucru pentru a evita declarațiile scoase din context.

Lucru remarcat și de mama lui Andy Murray, Judy Murray: "Cred că încearcă să-și păstreze viața personală pentru ea și e îndreptățită să facă acest lucru".

"Sunt multe lucruri care sunt scoase din context. Chiar și când citești articole, nu auzi tonul vocii sau nu știi contextul în care un lucru a fost spus. Nu vorbesc doar despre mine, vorbesc despre materialele de presă în general", este de părere Konta în legătură cu acest subiect.

Jucătoarea susține că preferă liniștea locuinței și să petreacă timpul alături de familie, iar în ultima vreme a început să-și dezvolte pasiunea pentru gătit. Este fană a cântăreței Taylor Swift și a fost la un concert al artistei, chiar înainte de Wimbledon.

3. A avut un salt impresionant în clasament în ultimii 2 ani

Jucătoarea de 26 de ani a urcat vertiginos în clasamentul WTA în ultimii doi doi ani; dacă în iunie 2015 era pe locul 146 în lume, înainte de startul turneului de la Wimbledon se afla pe locul 7.

Dacă o învinge pe Simona Halep în sferturile de finală, ajunge pe locul 4 în lume, iar dacă va câștiga la Wimbledon, va urca până pe podiumul mondial, pe locul al treilea.

4. Este antrenată de Fissette, cel care a propulsat-o pe Halep în Top 10

Johanna Konta și-a început colaborarea cu Wim Fissette la finalul lui 2016. Același antrenor care a pregătit-o și pe Simona Halep (în 2014).

Fissette a dezvăluit pentru Press Association Sport că o pune pe cea mai bună jucătoare britanică să memoreze planuri tactice și să le recite înaintea meciurilor de la Wimbledon.

"Îi trimit planul de joc în noaptea de dinaintea jocului, iar ea îl citește. Este un mesaj destul de lung. Cu 20 de minute înainte de meci iese la încălzire, iar cu 5 minute înainte de start îmi repetă mesajul trimis.

Recită intențiile pentru meciul respectiv, iar dacă lipsește ceva, îi spun că a uitat de acel lucru, mai ales dacă e ceva important", a povestit antrenorul belgian.

 

When the rest of the team doesn't send you the memo.. #apparentlyitsanorangeday

A post shared by Johanna Konta (@jokonta91) on

5. Konta a trecut de Halep pentru a cuceri cel mai important titlu al carierei

Konta a câștigat cel mai important titlu al carierei în acest an la Miami, într-un turneu în care a învins-o pe Simona Halep în sferturile de finală. În ultimul act, britanica a trecut de Caroline Wozniacki în două seturi, 6-4, 6-3.

"Am mai jucat de două ori anul acesta cu Simona Halep. Știu că va fi un duel dur, dar pot spune că ne cunoaștem bine, știm la ce să ne așteptăm una de la alta", a prefațat Konta duelul cu Simona din "sferturi".

3 turneeWTA a câștigat Johanna konta în carieră: două în 2017, la Miami și Sydney și unul în 2016, la Stanford

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (5)
talpaiadului
talpaiadului  •  11 Iulie 2017, 17:58
Postat de Marius Pavel pe 11 Iulie 2017, 16:31

Konta are față de drojdiră și este o urâtă cu spume. HAI SIMONA

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valyomanyd
valyomanyd  •  11 Iulie 2017, 17:25
Postat de tihi pe 11 Iulie 2017, 16:18

Cred ca dintre primele 10 locuri WTA,Halep este cea mai slaba jucatoare ,avand in vedere tehnica,echilibrul psihic si rezultatele(ne avand nici un grand slam).Konta poate sa castige linistit ! Dar Halep nu va trece de Ostapenko nici la Wimbledon! Ostapenko este jucatoarea viitorului !

Repet , ti-am mai zis si cu alte ocazii, esti incredibil de prost ! Dovada, in top 10 sunt urmatoarele jucatoare care nu au castigat un GS..Pliskova, Svitolina, Wozniacki, Radwanska, Konta si Cibulkova ! Esti un trol obosit ! Apropo, cand intri cu conturile Wowmasha sau Bosfor ?

1158834037510483
Marius Pavel  •  11 Iulie 2017, 16:31

Konta are față de drojdiră și este o urâtă cu spume. HAI SIMONA

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close