FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Pițurcă, față în față cu Mititelu în premieră de la conflictul care a distrus Craiova » L-a lăsat perplex pe patronul oltean: „Nu cred că a înțeles ce i-am zis”. Și îl desființează pe Bauza!

Pițurcă și Mititelu, în perioada în care făceau echipă la Craiova
Pițurcă și Mititelu, în perioada în care făceau echipă la Craiova

Articol de , , , - Publicat joi, 02 mai 2024 18:40 / Actualizat joi, 02 mai 2024 19:29

Victor Pițurcă (67 de ani) a vorbit în interviul-eveniment de la EURO GSP despre Adrian Mititelu ♦ După 13 ani de la conflictul care a dus la dezafilierea echipei FC Universitatea Craiova, cei doi s-au împăcat ♦ Antrenorul s-a întâlnit cu patronul de la FCU Craiova să vorbească despre procesul de la TAS prin care îi cerea despăgubiri de 7 milioane de euro, pierdut între timp de Pițurcă.

  • CONTEXT:
  • Victor Pițurcă s-a judecat mult timp cu Adrian Mititelu pentru banii aferenți clauzei de reziliere după ce a fost demis de echipa din Bănie
  • Conflictul dintre Pițurcă și Mititelu a stat la baza excluderii din fotbal a clubului FC Universitatea Craiova de către FRF și LPF
  • După falimentul societății, în 2012, Pițurcă s-a înscris la masa credală. El se află în fruntea tabelului celor înscrişi, revendicând despăgubiri în valoare de 6.964.893 euro.
  • În decembrie 2021, Tribunalul Dolj a decis ca societatea aflată în faliment să fie despăgubită de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor cu circa 13 milioane de euro, pentru un teren de 43 de hectare din Craiova. Suma ar fi urmat să acopere și despăgubirile solicitate de Pițurcă, însă procesul e încă pe rol și decizia nu a fost pusă în executare.
  • Pițurcă a căutat astfel o cale mai rapidă pentru a obține un verdict favorabil și a mers și la Lausanne, dar a pierdut. Clubul oltean s-a apărat invocând faptul că Victor Pițurcă nu se mai putea adresa instanțelor sportive  deoarece s-a adresat mai întâi instanțelor civile, când s-a înscris la masa credală în dosarul de insolvență al Fotbal Club U Craiova SA.

Conflictul Pițurcă - Mititelu, unul dintre cele mai mari din istoria fotbalului românesc, s-a încheiat. Cei doi au avut puterea să stea la masă și să discute despre FCU Craiova, după ce în urmă cu mai bine de un deceniu erau în război.

Pițurcă îi strică planurile lui Becali » Avertismentul lansat la EURO GSP pentru fotbalistul dorit de FCSB: „Tras pe linie moartă după 3 meciuri!”
FCSB
Pițurcă îi strică planurile lui Becali » Avertismentul lansat la EURO GSP pentru fotbalistul dorit de FCSB: „Tras pe linie moartă după 3 meciuri!”

Pițurcă a antrenat la echipa lui Mititelu în 2010, dar a fost dat afară și nu a mai fost lăsat să intre în baza de pregătire, fiind oprit la poartă de bodyguarzii patronului de la FCU Craiova. De acolo a pornit conflictul care a dus în cele din urmă la dezafilierea FC Universității Craiova.

EXCLUSIV / VIDEO. Victor Pițurcă s-a împăcat cu Adrian Mititelu: „Am vorbit și i-am spus că nu are niciun jucător de valoare”

„Cu Mititelu m-am întâlnit în Craiova acum câteva luni. E vorba de banii pe care trebuie să îi primesc. Era o chestie la TAS, mă întâlnisem să mă roage să retrag cererea de la TAS. Până la urmă, a avut el câștig de cauză. E o regulă care la FIFA s-a scos, dar la FRF încă mai există. M-am întâlnit cu el la hotel, pentru prima dată, și am stat puțin de vorbă.

I-am zis: «Băi, nu mai spera la cupe europene! Ai echipă slabă. Din 18 jucători străini nu e unul bun. Bauza are calități, dar acela de la Csikszereda, nu de acum».

Bauza joacă într-un ritm ca mine, foarte ușor. După ce că sunt modești, mai sunt și nepregătiți. Cel mai bun de la ei a fost Chițu, care e român. Uite că se bate la retrogradare și mi-ar părea rău, că e o echipă din Craiova. Nu cred că a înțeles ce i-am zis. L-am văzut ce mai declara, că vezi doamne ce jucători buni are. Păi nu sunt buni, că uite unde ești.

I-am spus: «Băi Adriane, ai adus 17-18 jucători. Nu ai și tu 2-3 valoroși? Nu ai». Când patronul se implică, așa cum o face și el, jucătorii nu se mai antrenează cum trebuie, iar antrenorul se pliază pe doleanțele jucătorilor. Nu pot alerga. Când joacă cu echipa lui Dorinel, sunt obligate și celelalte echipe să alerge, dar nu pot”, a declarat Pițurcă la EURO GSP.

Citește și:

Pițurcă, exploziv la EURO GSP cu Florinel Coman: „Nu e în măsură să aleagă el unde să meargă!”
EURO GSP
Pițurcă, exploziv la EURO GSP cu Florinel Coman: „Nu e în măsură să aleagă el unde să meargă!”
La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”
SEMIFINALE
La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (6)
Nini
Nini  •  03 Mai 2024, 14:53

Sandu,Dragomir, Pițurcă au distrus fotbalul craiovean.

blue_lion
blue_lion  •  03 Mai 2024, 08:07

Ce sa inteleaga Mititelu de la un barbugiu? Ce bine e ca ti-ai luat teapa!

88gore88
88gore88  •  02 Mai 2024, 21:39

Se stia ca Dragomir si Sandu aveau zilele numarate si banuiesc ca si-a avertizat din timp brigada,ca incet-incet au inceput sa dispara unul cate unul.Apoi a inceput anarhia,pe ultima suta de metri...Dupa cazurile Urziceni,Otelul si ASA Tg Mures,asta era urmatorul tun dat fotbalului romanesc.Apoi urmau sa dispara toti actorii din acest serial infect.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează