SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Scandal la meciul de Cupa României Dinamo - CSM Focșani 29-24

O fază dură între dinamovistul Kuduz și focșănenii Popovici și Hrimiuc FOTO CS Dinamo
O fază dură între dinamovistul Kuduz și focșănenii Popovici și Hrimiuc FOTO CS Dinamo

Articol de - Publicat marti, 25 mai 2021 21:12 / Actualizat marti, 25 mai 2021 21:38

Trei cartonașe roșii și un cartonaș albastru la Dinamo - CSM Focșani, după ce jucătorii ambelor echipe s-au luat la bătaie

Meciul din optimile de finală ale Cupei României, între Dinamo și CSM Focșani s-a lăsat cu un imens scandal. În minutul 36, la o acțiune a dinamoviștilor, pivotul Andras Szasz l-a lovit cu pumnul pe semicerc pe focșăneanul Alexandru Popovici.

Involuntar, tunisianul Amine Bannour l-a împins și el pe coechipierul său, Andras Szasz. S-a creat imediat un meleu la care au participat deopotrivă jucători și oficiali.

Cei doi arbitri, gălățenii Basso și Tofan au luat însă o decizie total injustă. L-au eliminat pe Bannour, arătându-i atât cartonaș roșu, cât și pe cel albastru, semn că vor întocmi raport suplimentar. 

Când Bannour a văzut roșu în fața ochilor, în momentul eliminării, a fost calmat cu greu de coechipieri. Nu a vrut apoi să părăsească terenul și a cerut explicații ”fluierașilor”. A primit cartonașul roșu, la aceeași fază și Viorel Ciubotaru, directorul tehnic al Focșaniului.

Jucătorii celor două echipe au fost extrem de iritați apoi la fiecare decizie, fiind eliminat 5 minute mai târziu și croatul Ante Kuduz, pentru trei eliminări de câte două minute. De altfel, au fost 13 sancțiuni de 2 minute în meci, 8 pentru dinamoviști.

Dinamo s-a impus în cele din urmă cu 29-24, dar campionii au trebuit să se întrebuințeze serios. Portarul Makrem Missaoui a fost MVP-ul meciului, tunisianul parând între altele 4 aruncări de la 7 metri.

Alături de Javier Humet 

Scandal la meciul de Cupa României Dinamo - CSM Focșani 29-24
Jucătorii de la Dinamo purtând tricouri cu poza Aydei Humet FOTO CS Dinamo

Dinamoviștii au apărut la meci îmbrăcați cu tricouri inscripționate cu poze soției lui Javier Humet, interul lor dreapta, care a decedat în urma unui accident vascular cerebral. De altfel, toată echipa va fi miercuri, la Constanța, pentru a participa la înmormântare. 

Victorii pentru favorite

În rest, în meciurile din optimile de finală ale Cupei României, favoritele s-au impus fără mari emoții. Nicio echipă din liga a doua nu s-a calificat mai departe. În ”sferturi”, capul de afiș e duelul bucureștean Dinamo-CSM, dar meciuri tari se anunță și celelalte trei întâlniri. Sferturile se joacă joi, apoi sâmbătă și duminică, în Sala Polivalentă, va avea loc Final Four-ul Cupei României.

Rezultate optimi de finală

CSM Bacău-CSM Alexandria 42-24
CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu-Potaissa Turda 21-40
Dobrogea Sud Constanța-Magnum Botoșani 32-28
CSM București-CSM Vaslui 34-29
Poli Timișoara-ACS HC Buzău 34-29
Minaur Baia Mare-CSM Făgăraș 24-23
CSU Suceava-Steaua 24-30
Dinamo-CSM Focșani 29-24

Programul sferturilor de finală, joi 
Minaur-CSM Bacău
CSM București-Dinamo
Potaissa Turda-Steaua
Dobrogea Sud Constanța-Poli Timișoara

Veste cumplită anunțată de CS Dinamo » Soția lui Javier Humet a murit

CSM București e matematic campioană pentru a cincea oară!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează