SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL FEMININ

Cine transmite la TV România - Danemarca, primul meci-șoc la Campionatul Mondial de handbal feminin

Cine transmite la TV România - Danemarca, foto: Federația Română de Handbal
Cine transmite la TV România - Danemarca, foto: Federația Română de Handbal

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 19:29 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 19:29

România - Danemarca este a treia partidă la Campionatul Mondial de handbal feminin, marți, de la ora 21:30. Echipa lui Florentin Pera are nevoie de puncte pentru a-și îmbunătăți situația din următoarele 3 meciuri, în grupa principală

  • În grupa principală, următoarea fază de la CM de handbal feminin, România va juca 3 meciuri, împotriva echipelor din grupa F (Germania, Polonia și Japonia / Iran). 
  • Echipele intră în grupa principală cu punctele acumulate până acum în fața celorlalte echipe calificate. În cazul României, vorbim despre punctele obținute cu Serbia și Danemarca, momentan două.
  • După ce a debutat greu cu Serbia și s-a antrenat cu Chile, Danemarca se va afla față în față cu România, echipa câștigătoare urmând să meargă în grupele principale cu maximum de puncte. Formația daneză este pe primul loc în grupa E grație golaverajului.
Interdicție ciudată pentru români la Campionatul Mondial de handbal » Fanii „tricolori” le-au cerut explicații danezilor: „E prima oară când pățim așa ceva”
CAMPIONATUL MONDIAL
Interdicție ciudată pentru români la Campionatul Mondial de handbal » Fanii „tricolori” le-au cerut explicații danezilor: „E prima oară când pățim așa ceva”

Cine transmite la TV România - Danemarca, marți, de la ora 21:30

Partida România - Danemarca va fi transmisă la TV de Prima Sport 1 și Digisport 1. Ca de obicei, încleștarea va fi liveTEXT pe GSP.RO, acolo vor fi și cele mai bune reacții de după partidă, precum și analiza jocului prestat de tricolore. 

Cele mai recente întâlniri România - Danemarca au avut loc în preliminariile Campionatului European 2022, danezele impunându-se în ambele partide disputate în 2022 cu 32-27 și 35-28.

La un Campionat Mondial de handbal feminin, cele două reprezentative nu s-au mai întâlnit din 2015, atunci „tricolorele” s-au impus cu 31-30 după prelungiri, cucerind atunci bronzul. Ultima victorie a României în fața Danemarcei datează din 2016 de la turneul preolimpic, partidă câștigată atunci cu 32-25.

Cine transmite la TV România - Danemarca, primul meci-șoc la Campionatul Mondial de handbal feminin
România a câștigat primele două meciuri de la Campionatul Mondial, cu Chile, respectiv Serbia

Eliza Buceschi, MVP cu Serbia, e pregătită de România - Danemarca: „Va fi un spectacol”

Eliza Buceschi a fost din nou cea ma bună jucătoare a României, în victoria cu Serbia, scor 37-28.  Centrul României a revenit la o ediție de Campionat Mondial, ea lipsind de la cele din 2019 și 2021. În partida cu Serbia a marcat din centru, de pe inter stânga, de pe inter dreapta, de pe extremă, de la 7 m, făcând o partidă excelentă.

De partea cealaltă, danezele au la rândul lor un MVP, pe portărița Sandra Toft. 

„Va fi un spectacol, o sală plină, jucăm cu țara gazdă și o candidată la titlul mondial. Noi vom juca la fel, la fel ca în cele două meciuri, și vedem ce putem scoate. Luăm fiecare meci și îl tratăm la victorie și sperăm să ne îndeplinim obiectivul.

Pentru noi era foarte important să mergem cu cel puțin două puncte în grupa principală. Ne-am liniștit, dar nu o să ne predăm cu Danemarca, însă știm că și din cealaltă parte vor veni echipe cu care ne vom putea bate de la egal la egal. Vom aborda meciurile inteligent, zic eu, și cred că vom fi pregătite”, a subliniat Eliza Buceschi pentru Fanatik. 

Dacă nu am avea șanse la „sferturi” nu am vorbi atât de mult despre Jocurile Olimpice. Ne așteaptă Germania, Polonia și Japonia. Am urmărit deja meciuri. Știm ce ne așteaptă, cred că ne putem bate cu ele și consider că suntem pregătite
- Eliza Buceschi, centru România

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial de handbal feminin:

EXCLUSIV Radu Voina despre evoluția naționalei feminine la Campionatul Mondial: „Trebuie să jucăm ca o echipă”

Care sunt vedetele care vor influența ediția din acest an a Campionatului Mondial de handbal feminin? Toată lumea o așteaptă pe Cristina Neagu!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Rumanoschi
Rumanoschi  •  05 Decembrie 2023, 22:13

chiar că șoc șoc și groază

danglumetu
danglumetu  •  05 Decembrie 2023, 22:09
Postat de sibman pe 05 Decembrie 2023, 18:19

Soc ar fi sa batem

evident, imposibil si niciodata!

sibman
sibman  •  05 Decembrie 2023, 18:19

Soc ar fi sa batem

Vezi toate comentariile (8)
Comentează