FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FRF joacă la alibi! Nu știe ce titlu a sărbătorit FCSB » Mesajul postat pe site-ul oficial, în plină „încăierare” online

FCSB a devenit campioana României și a născut o dezbatere în spațiul public. +40   FOTO
FCSB a devenit campioana României și a născut o dezbatere în spațiul public.

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 11:21 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 14:50

FCSB a devenit campioana României și a născut o dezbatere în spațiul public. Incertitudinea cu privire la numărul titlului câștigat este alimentată și de Federația Română de Fotbal, care a „driblat” un răspuns concret pe site-ul oficial.

FRF a felicitat-o pe FCSB printr-un mesaj postat la câteva ore de la cucerirea titlului. Textul a fost unul banal și nu a făcut nicio referire la numărul trofeului.

După victoria, 2-1, în fața campioanei en titre, Farul Constanța, din etapa 7 a play-off-ului, FCSB a reușit să își asigure titlul în România. Fără înfrângere în play-off (5 victorii și două remize), după ce a încheiat și sezonul regular pe primul loc, cu 9 puncte avans, FCSB a devenit campioana României cu 3 etape înaintea finalului SuperLigii. După o pauză de 9 ani! Federația Română de Fotbal o felicită pe FCSB și îi urează succes în cupele europene în următorul sezon!
- Mesajul FRF din 27 aprilie 2024

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni
FCSB
Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FRF, mesaj la alibi pentru FCSB

Articolul din 2022, când titlul era adjudecat de CFR Cluj, arăta altfel. Conținea în final și numărul trofeului.

CFR Cluj s-a impus cu 2-1 în fața CS Universității Craiova pe teren propriu și și-a asigurat titlul de campioană a sezonului 2021/2022! Federația Română de Fotbal o felicită pe CFR Cluj pentru cel de-a optulea titlu de campioană obținut și îi urează mult succes în Europa!
- Mesajul FRF din 2022

Joi, 25 aprilie, GSP a solicitat un punct de vedere oficial din partea departamentului de comunicare al FRF, cu privire la numărul titlurilor cucerite de FCSB. Răspunsul nu a sosit până la ora publicării articolului.

De la 1 la 27 » Masacru în mediul online

Fără o reacție promptă din partea forului care guvernează fotbalul, nici LPF n-a fost mai explicită, fanii s-au „încăierat” în mediul online.

FCSB a sărbătorit o noapte întreagă. Fotbaliștii, staff-ul și fanii s-au lăudat cu „titlul 27”. Au luat în calcul și trofeele cucerite de CSA Steaua. Este varianta sentimentală și vine cu argumentul „continuității sportive”. Poziția este adoptată de marea masă a suporterilor. Formația lui Gigi Becali este cea mai iubită din România, conform tuturor sondajelor, dar și asistenței de pe stadioane din ultimii ani.

FCSB, campioana României. Imaginile bucuriei // FOTO: Cristi Preda/ GSP
FCSB, campioana României. Imaginile bucuriei // FOTO: Cristi Preda/ GSP
FCSB, campioana României. Imaginile bucuriei // FOTO: Cristi Preda/ GSP
FCSB, campioana României. Imaginile bucuriei // FOTO: Cristi Preda/ GSP
FCSB, campioana României. Imaginile bucuriei // FOTO: Cristi Preda/ GSP
+36 FOTO

A doua variantă de lucru este „titlul cu numărul 6”. Ar fi vorba despre campionatele câștigate începând cu anul 2003, în „era Gigi Becali”.

A apărut și a treia dimensiune: fanii lui CSA spun că ar fi primul titlu pentru FCSB

Suporterii grupării „militare” protestează și consideră că ar fi primul titlu, premieră sub titulatura de FCSB. Gigi Becali a schimbat numele echipei în 2018. Pierduse litigiul pe această speță la Curtea de Apel.

Steliștii se bazează pe cea mai recentă decizie a Curții de Apel în legătură cu palmaresul, cea din octombrie 2023.

Respinge cererea conexă (n.r. - a FCSB-ului) privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” ca neîntemeiată.

Menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua București” din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA și referitoare la soluția dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003.

 Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” (n.r. - de către FCSB), ca neîntemeiată
- Curtea de Apel București

În acel moment, inclusiv Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, de partea FCSB-ului în procesul pentru palmares, atrăgea atenția: „Aștept motivarea Curții de Apel. Sincer, nu înțeleg cum s-a creat un nou palmares, din 2003 până în 2017, dacă nu au fost continuatori”.

Cum arată palmaresul, defalcat:

Palmares CSA Steaua București (1947-1998):

  • 20 de titluri de campioană în Liga 1
  • 19 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Palmaresul formației lui Gigi Becali (2003-prezent):

  • 6 titluri de campioană în Liga 1 (5 titluri sub denumirea de Steaua, unul ca FCSB)
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

Palmaresul AFC Steaua

  • 1 titlu de campioană
  • 1 Cupa României
  • 2 Supercupe

VIDEO. Imagini din seara de vis a noilor campioni ai României » Invazie pe gazon, cozi pentru autografe, fuga după autocar + Întâlnirea cu Mustață și galeria la baza din Berceni: Ăștia au luat campionatul, nu Becali”

Citește și alte știri despre FCSB:

Cu el vrea FCSB în Liga Campionilor » Mihai Stoica: „E cel mai bun atacant român”
FCSB
Cu el vrea FCSB în Liga Campionilor » Mihai Stoica: „E cel mai bun atacant român”
Narcis Răducan ridică două întrebări în ceea ce privește „ideile preconcepute”, după titlul câștigat de FCSB: „Le lansez specialiștilor”
FCSB
Narcis Răducan ridică două întrebări în ceea ce privește „ideile preconcepute”, după titlul câștigat de FCSB: „Le lansez specialiștilor”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (103)
mirstelistu
mirstelistu  •  01 Mai 2024, 10:41

Astea sunt genul de stiri intretinute de unii care au facut jurnalism la fara frecventa si *** de la Sud

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexh
alexh  •  30 Aprilie 2024, 22:13
Postat de concret pe 30 Aprilie 2024, 08:39

Da functionalule, de aceea la sfarsitul zilei echipa breloc a ciobanului se numeste fcfcsb (de 2 ori initialele "fc" in nume, fapt unic in lume!), de aia joaca pe unde apuca atunci cand nu e Arena Nationala disponibila, de aia criteriul cel mai important la instalarea unui antrenor acolo este lipsa personalitatii, de aia nu are identitate si tot de aceea in dreptul acestei entitati apare emblema "Simpson". Da, calitatea suporterilor lui Dinamo chiar este deosebista, pentru ca astia au fost, sunt si vor fi langa echipa indiferent de vremuri. Cand brelocul ciobanului nu are rezultate (adica atunci cand adversarii chiar joaca si nu au loc omenii), in tribune sunt numai prietenii lui Mustata. Dar "calitatea" gigisto-fecesebistului de rand se vede mai atunci cand il ia injuraturi pe un Balint, pe un Piturca, pe un Lacatus, pe un Tudorel Stoica, chiar si pe un Marcel Raducanu. Si mai amuzant e faptul ca cel care plange esti chiar tu. La cat de frustrat si nerealizat esti, nu e de mirare. Eu intru doar sa ma amuz de prostia voastra.

Băi masterandule (de unde și atâta masterand), doar la sfârșitul zilei se numește echipa lui Becali cum zici tu? In timpul zilei are altă denumire? Rău să nu judeci! Alde Azorel, pe unde joacă? Nu pe unde apucă? Rapid are stadion propriu? Craiova? Doar Hagi are stadionul lui. Dar sa te trezești și tu vorbind! Ia spune "masterandule"(vorba vine), pe cine ai auzit tu pe forum înjurând fostele glorii? Dă exemple, nu doar din gură! Știm, calitatea suporterilor de la cuțu-cuțu e indiscutabilă! Toți masteranzi! Așa ca tine! Realizați! Pe GSP! Și noi intrăm pe GSP tot să ne amuzăm! Să râdem de unii ca tine! Realizatule! Pe GSP! Cum ne-am mai descreți frunțile dacă n-ar fi unii ca tine?

alexh
alexh  •  30 Aprilie 2024, 21:56
Postat de concret pe 30 Aprilie 2024, 07:32

Iarasi ai "dormit" pe gsp?

Nu mai mult ca tine! Hai plângi! Face bine! Cum este echipa așa sunt și suporterii! Echipă retrogradată, suporteri retrogradați! Nimic de adăugat!

Vezi toate comentariile (103)
Comentează