SPORTURI  »  CICLISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Grabsch cîștigă călătoria în contratimp

Articol de - Publicat vineri, 26 septembrie 2008 00:00

Bert Grabsch (Team Columbia) este noul campion mondial la contratimp individual, după ce a reușit să îi devanseze pe canadianul Svein Tuft și pe americanul David Zabriskie.

În lipsa lui Fabian Cancellara, campionul mondial en-titre din 2006 și 2007, Levi Leipheimer devenea principalul favorit la medalia de aur. Totuși, ocupantul locului doi în Vuelta nu a reușit să prindă pordiumul, terminînd la peste un minut de neamț.

”M-am simțit puternic după Vuelta. Eram într-o formă bună și reușeam timpi buni. Am fost foarte surprins. Am venit direct aici și am lăsat-o mai moale două zile. Uitîndu-mă înapoi, trei zile de la Vuelta și pînă acum nu sunt de-ajuns să capăt prospețimea de care am nevoie”, a spus dezamăgit rutierul Astanei.

Grabsch, în vîrstă de 33 de ani, se află la al doilea succes major, după ce anul trecut a devenit campionul Germaniei de contratimp individual. ”A fost o zi perfectă pentru mine. Traseul a fost perfect, vremea a fost perfecta. Sunt campion mondial și sunt fericit”, a declarat noul campion ITT imediat după succes.

Medalia de argint i-a revenit cvadruplului campion de contratimp individual al Canadei, Svein Tuft. ”A fost foarte bine. Am știut în dimineața aceasta că o să am o zi bună”, a spus Tuft.

Ultimul loc pe podium a fost obținut de americanul David Zabriskie. Acesta a stat pe bară o perioadă destul de lungă, din cauza unei fracturi suferite în Giro, el revenind de abia în luna august. Absența îndelungată s-a observat, dar americanul a reușit să fure bronzul conaționalului său, Levi Leipheimer.

România a avut și ea doi rutieri la startul contratimpului, Gabriel Pop și Daniel Anghelache, dar ambii au avut evoluții slabe, terminînd la peste 8 minute de învingător, pe ultimele două locuri.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează