SPORTURI  »  ALTELE  »  EUROPENE CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DE LA Szeged Serie întreruptă » Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost învinse în calificări la Campionatele Europene de la Szeged

Ancuța Bodnar ți Simona Radiș la Szeged FOTO World Rowing
Ancuța Bodnar ți Simona Radiș la Szeged FOTO World Rowing

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 13:10 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 15:53

Campionatele Europene au debutat joi la Szeged, în Ungaria, iar Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost învinse pentru prima oară în cinci ani. Româncele adunaseră 26 de victorii consecutive în proba de dublu vâsle.

  • Roxana Fleșeru, reporterul Gazetei Sporturilor, transmite cele mai importante informații de la Campionatele Europene de canotaj, de la Szeged.

UPDATE 15:30. Dintre cele 13 echipaje tricolore care au concurat în prima zi a Campionatelor Europene de la Szeged, patru vor merge în recalificări, trei în semifinale și șase în finale.

România abordează Campionatele Europene de la Szeged cu 13 echipaje, iar joi dimineață au început calificările.

După ce băieții, Florin Arteni și Florin Lehaci, și fetele, Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel, de la dublu rame și-au asigurat calificarea în semifinale, respectiv finală, au intrat în concurs Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioanele olimpice, mondiale și europene en titre, în proba de dublu vâsle.

Neînvinse din 2019, româncele au încheiat cursa din seria a 2-a de calificare pe poziția a doua și vor intra vineri în recalificări pentru că doar prima barcă a obținut biletul pentru finala care va avea loc duminică.

Radiș și Bodnar au fost depășite de norvegiencele Thea Helseth și Inger Seim Kavlie cu o secundă, acestea conducând cursa de la un capăt la altul.

Jaqueline Cristian, revenire superbă la Madrid, cu o serie de 11 game-uri!: „Sunt fericită pentru felul în care am luptat” » Următoarea adversară e o campioană de Grand Slam
WTA MADRID
Jaqueline Cristian, revenire superbă la Madrid, cu o serie de 11 game-uri!: „Sunt fericită pentru felul în care am luptat” » Următoarea adversară e o campioană de Grand Slam

Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-au oprit la 26 de victorii consecutive

Radiș și Bodnar, care aveau o serie de 26 de victorii, indiferent de faza concursului, au câștigat titlul european în proba de dublu vâsle în 2020, 2021, 2022, 2023. Ele sunt campioanele mondiale din 2022 și 2023 și campioane olimpice în 2021.

Simona Radiș va face parte și din barca de de 8 plus 1, care va evolua tot joi într-o cursă de stabilire a culoarelor pentru finală.

Elisabeta Lipă: „Acest European nu va fi concludent pentru Jocurile Olimpice”

„La Campionatele Europene de la Szeged mergem cu o echipă dornică de rezultate pentru că spargem gheaţa în 2024 cu această competiție. Şi sper să spargem gheaţa foarte bine, pentru că avem sportivi bine pregătiţi.

Acest European nu va fi concludent pentru Jocurile Olimpice, dar sportivii vor scăpa de stres şi emoţii. Pentru că asta e mai greu când participi la o primă competiţie din an după atâtea luni de pregătire", a spus Elisabeta Lipă, președinta ANS.

Care este componența bărcilor pentru CE de la Szeged și ce au făcut în calificări

  • Simplu feminin: Andrada Moroșanu- locul 3 » recalificări
  • Simplu masculin: Mihai Chiruță- locul 2 » semifinale
  • Dublu vâsle (f): Ancuța Bodnar, Simona Radiș, locul 2 » recalificări
  • Dublu vâsle (m): Andrei Cornea, Florin Enache » locul 2 » semifinale
  • Dublu vâsle categorie ușoară (f): Gianina van Groeningen, Ionela Cozmiuc - locul 1 » finală
  • Două rame (f): Ioana Vrânceanu, Roxana Anghel- locul 1 » finală
  • Două rame (m): Florin Arteni, Florin Lehaci -locul 1 » semifinale
  • Patru vâsle (f): Mariana Dumitru, Emanuela Ciotau, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroșan - locul 4 » recalificări
  • Patru vâsle (m): Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc, Cristian Horodișteanu, Ioan Prundeanu - locul 4 » recalificări
  • Patru rame (f): Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș -locul 2 » finală
  • Patru rame (m): Andrei, Mândrilă, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Ciprian Tudosă- locul 2»finală
  • 8 plus 1 (f): Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș, Victoria Petreanu - locul 2 » finală
  • 8 plus 1 (m): Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci, Adrian Munteanu » locul 1 » finală

Citește și:

Dublul de aur mondial s-a refăcut! Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc vor concura împreună după trei ani
CANOTAJ
Dublul de aur mondial s-a refăcut! Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc vor concura împreună după trei ani
Robert Badea, una dintre speranțele înotului românesc: „Încă sunt mic și mai am multe de învățat”
ÎNOT
Robert Badea, una dintre speranțele înotului românesc: „Încă sunt mic și mai am multe de învățat”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
neacaisa
neacaisa  •  28 Aprilie 2024, 15:17

sunt f multe lucruri care se pot intampla gresit in sportul de performanta, avand in vedere ca ele pe podium au fost f fericite cu aceasta medalie de bronz, mai mult ca sigur au avut ceva probleme, fizice sau de alta natura. oricum acesta e doar un obiectiv intermediar, eu mare incredere in ele ca se vor bate pentru medalia de aur, succes!

MaxiP
MaxiP  •  26 Aprilie 2024, 07:24
Postat de RaulMarca pe 25 Aprilie 2024, 17:47

Pai sa speram ca nu si-a dat "peak-ul" prea devreme. Popovici împreună cu canotajul și halterele sunt singurele șanse realistice la medalii de aur.

De ce sa fie singurele? In primul rand as spune ca halterele nu dau neaparat sanse la medalii de aur. Loredana Toma, desi e o sportiva remarcabila, categoric nu mai e o mare favorita atata timp cat americanca ridica constant aproape de 270 kg la total. Iar Cambei e cam mult sa spunem ca e vreo favorita la o medalie de aur, ea asteapta in primul rand sa vada daca scapa de adversara din China (ceea ce deschide o portita), are sanse mai bune fiind o categorie mai echilibrata, dar e clar ca se lupta cu inca 2-3 halterofile. Daca vine vreuna din chinezoaice, in mod normal se inchide discutia pentru aur, iar daca la categoria Loredanei se intampla asta, dupa forma de moment, desi si ea trage mai mult pentru bronz. Dar sanse reale la aur, clar mai mult ca halterele, mai mult si decat David Popovici in proba de 100 metri liber si decat o groaza de echipaje de la canotaj, are Catalin Chirila la caiac canoe, unde pare favorit la 1000 metri simplu. Nu stiu ce sa spun de fata de la box, dupa rezultatele din cariera si la ce European face acum, posibil sa aibe sansa ei, dar boxul e destul de imprevizibil la JO. Acum 3-4 medalii de aur (pentru care chiar exista sanse) nu ne da dreptul, la ora actuala, sa le consideram printre "putinele sanse", pai 4 titluri olimpice ar insemna doar din titluri nr de medalii de la ultimele 2 editii castigate de Romania. Plus ca nu s-au mai castigat de la editia de la Beijing, nu mi s-ar parea deloc putine.

RaulMarca
RaulMarca  •  25 Aprilie 2024, 17:47
Postat de MaxiP pe 25 Aprilie 2024, 16:53

Dar ce a patit Popovici? Hai sa tragem concluziile macar dupa JO 2024, primele concluzii, faptul ca a scos niste rezultate mai slabe (pentru nivelul sau, ca in general nu au fost slabe) intr-un an neolimpic, urmator anului in care a castigat tot, inseamna ca a patit ceva?

Pai sa speram ca nu si-a dat "peak-ul" prea devreme. Popovici împreună cu canotajul și halterele sunt singurele șanse realistice la medalii de aur.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează