SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT » CAMPIONATELE EUROPENE ÎN BAZIN SCURT

FOTO David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Campionatele Europene în bazin scurt » Robert Badea, locul 5 la 400 m mixt

FOTO Raed Krishan +35   FOTO
FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 19:52 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 19:52

David Popovici a obținut medalia de bronz în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni. Robert Badea s-a clasat pe locul 5 la 400 metri mixt. 

  • Competiția este transmisă online de AntenaPLAY, iar cursele lui David Popovici pe Antena Stars

UPDATE 19:20 / Medalie de bronz pentru David Popovici

+19 FOTO

David Popovici a încheiat pe locul trei finala probei de 100 metri liber de la Campionatele Europene în bazin scurt, cu timpul de 46,05 secunde. 

L-au depășit francezul Maxime Grousset (45,56 secunde) și Alessandro Miressi (45,51 secunde). David a fost al optulea după 50 de metri.

David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Campionatele Europene în bazin scurt » Robert Badea, locul 5 la 400 m mixt

UPDATE 19:00 / Robert Badea, pe locul 5

Robert Badea (16 ani) s-a clasat pe locul al cincilea în finala probei de 400 metri mixt, cu timpul de 4:07,57. Alberto Razzetti a cucerit medalia de aur, urmat de britanicul Duncan Scott şi de grecul Apostolos Papastamos.

David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Campionatele Europene în bazin scurt » Robert Badea, locul 5 la 400 m mixt
Robert Badea

Ultima zi a Campionatelor Europene în bazin scurt de la Otopeni

Ultima zi a Campionatelor Europene în bazin scurt de la Otopeni are în program unsprezece finale, iar în două dintre ele vor concura și doi înotători din România. Primul este Robert Badea, cel care a obținut calificarea între primii opt duminică dimineață cu al șaptelea timp, 4:11,38, în proba de 400 m mixt.

Finala lui Robert Badea este programată la 18:48. Înotătorul în vârstă de 16 ani se află la prima sa competiție de seniori și este cel mai tânăr finalist, el concurând cu Richard Nagy (30 de ani), Apostolos Papastamos (22 de ani), Thomas Jensen (22 de ani), Duncan Scott (26 de ani), Alberto Razzetti (24 de ani), Balasz Hollo (24 de ani) și Emilien Mattenet (23 de ani).

Robert Badea este antrenat de Iulia Becheru, este legitimat la clubul Steaua și a participat anul acesta la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde a câștigat probele de 200 și 400 m mixt. „Cel mai greu procedeu dintre toate patru mi se pare brasul. Culmea e că nu e neapărat dificil, dar nu-mi place mie, nu știu să explic de ce”, a spus puștiul după succesul de la Maribor.

David Popovici în finala de la 100 m liber 

A doua finală cu prezență tricoloră este cea de la 100 m liber, unde David Popovici va înota pe culoarul al șaptelea. Lupta pe medalii începe la 19:14. David va concura împotriva italianului Leonardo Deplano, maghiarului Nandor Nemeth, britanicului Matt Richards, francezului Maxime Grousset, italianului Alessandro Miressi, britanicului Jacob Whittle și portughezului Diogo Ribeiro. Cel mai tânăr finalist este Riberiro, cel care a împlinit 19 ani pe 27 octombrie. Campionul european en titre în această probă este rusul Kliment Kolesnikov.

Matt Richards: ”Abia aștept să ne întrecem din nou”

David Popovici a ocupat locul patru la 200 metri liber, probă câștigată de britanicul Matt Richards. Cei doi se vor întrece din nou în această seară. „David este un înotător de clasă. E unul dintre cei mai buni care au înotat vreodată, în special la 100 de metri liber. E un sportiv fenomenal. De fiecare dată când ai șansa să concurezi cu cineva care-i la un astfel de nivel e o plăcere. Abia aștept să ne întrecem din nou, dar și cu alte ocazii”, a spus britanicul în vârstă de 22 de ani.

21 de înotători româniau luat startul la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni

Citește și: 

Ce a spus David Popovici după ce a terminat pe locul 4 la CE în bazin scurt de la Otopeni: „O zi care mă pregătește pentru concursurile foarte importante pentru mine”
CAMPIONATELE EUROPENE ÎN BAZIN SCURT
Ce a spus David Popovici după ce a terminat pe locul 4 la CE în bazin scurt de la Otopeni: „O zi care mă pregătește pentru concursurile foarte importante pentru mine”
David Popovici, locul 4 la 200 m liber! Nu și-a apărat medalia din 2021 + S-a calificat în finala la 100 m liber
ÎNOT » CAMPIONATELE EUROPENE ÎN BAZIN SCURT
David Popovici, locul 4 la 200 m liber! Nu și-a apărat medalia din 2021 + S-a calificat în finala la 100 m liber

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (8)
ricco
ricco  •  11 Decembrie 2023, 23:53

Se pare ca, de aproximativ un an de zile, David Popovici are alte Prioritati, innotul trecind pe locul "trei"... Nu stiu ce sa spun, dar dupa ce ai aparul ca un 'URAGAN' in lumea innotului devenind, campion Mondial si European cu noi recorduri mondiale si europene, SA CAZI DINTR-O DATA devenind un anonim "celebru" Tokio uitindu-te de jos pina si spre locul trei si la toate competitiile ce au urmat, iar tu, David Popovici sa spui ca totul e OK, da-mi voie sa spun ca NU mai inteleg nimic si pur si simplu NU mai vreau sa aud nimic despre acest D.P.... Ne-a PACALIT... NU E un super campion... E doar o stea cazatoare...

neacaisa
neacaisa  •  11 Decembrie 2023, 01:01

Mi se pare incredibil ca vi se pare putin ce a realizat sportivul asta cu resursele din romania pana la doar 19 ani. Inca e adolescent si a adunat o caruta de medalii la competitiile internationale. Este un rezultat f ok acest bronz si sper ca pana la anul sa ajunga din nou cu timpii unde trebuie.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  11 Decembrie 2023, 00:48

E timpul sa mergi la facultate , la inot , am vazut cu totii , ce poti ... A fost frumos la juniori ... Pacat de spectatori !...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează