SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE ÎN BAZIN SCURT

Ce a spus David Popovici după ce a terminat pe locul 4 la CE în bazin scurt de la Otopeni: „O zi care mă pregătește pentru concursurile foarte importante pentru mine”

David Popovici în acțiune & alte cadre de la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor) +35   FOTO
David Popovici în acțiune & alte cadre de la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

Articol de , - Publicat sambata, 09 decembrie 2023 21:00 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 00:04

David Popovici s-a clasat pe locul al patrulea în finala de la 200 metri liber a Campionatelor Europene de înot în bazin scurt (Otopeni), dar a analizat lucid ce s-a întâmplat. Duminică va înota în finala de la 100 m liber, unde s-a calificat cu al șaselea timp și care e programată la 19:08.

David Popovici a avut o zi extrem de încărcată și grea, trei curse de 100 de metri și una de 200 metri liber. În finala probei mai lungi a terminat pe patru, iar  după cele de două mai scurte s-a calificat în finala de mâine. 

Ziua de la bazin s-a încheiat cu un control doping, dar înainte de el a dat autografe și a vorbit cu fiecare jurnalist care a avut întrebări pentru el.

Ce a spus David Popovici după ce a ocupat locul 4 a CE în bazin scurt de la Otopeni

„Sunt foarte obosit. Sper să dorm bine, o să mănânc bine. Îmi pare rău că nu am putut să stau să dau autografe. Sunt așteptat să dau o probă pentru controlul doping încă de după finala de la 200 metri. Sper să ajung acasă cât mai devreme, dar a fost o zi care mă pregătește pentru concursurile foarte importante pentru mine”, a spus David.

Înotătorul în vârstă de 19 ani a vorbit și despre ce s-a întâmplat în apă. 

„Nu sunt un fan al înotului în bazin scurt, prea multe întoarceri pentru mine, dar trebuie să privesc și partea bună, având mai multe întoarceri le pot îmbunătăți pe cele puține din bazin lung, iar asta e un lucru bun”, a explicat David Popovici.

El a dezvăluit că el și antrenorul său nu au stabilit un timp pe care să-l atingă în proba în care până aseară la ora 18:06 era campion european en titre, 

„Nu aveam niciun timp în minte, către o performanță de acest gen ținteam, 1:41 este un timp foarte bun, ne așteptam la un astfel de timp numai că astăzi au fost trei băieți mai rapizi decât mine, trei băieți cu care sunt prieten mai ales cu Danas Rapsys cu care am vorbit după cursă și ne-am amuzat.

Până la urmă trebuie să ne distrăm. Acesta este una dintre misiunile noastre în sport și să-i inspirăm pe ceilalți, bineînțeles, dar asta o spun întotdeauna,  nu o să mă mai repet și acum”, a detaliat David.

Cel mai bun timp al lui David în bazin scurt în proba de 200 metri liber a fost 1:40, 79, realizat la CM în bazin scurt de anul trecut. 

„Față de Melbourne am mers cu o secundă mai încet, nu am cum să-mi fac best time de fiecare dată și atâta timp cât sunt conștient de acest lucru nu am cum să mă întristez”, a spus David, care a încheiat cursa de al Otopeni în 1:41, 52.

Senzații de la nivelul apei

De fiecare dată când David Popovici a intrat în bazinul de Otopeni, un vuiet a cuprins întreaga sală. Cum l-a simțit David la nivelul apei? 

„Cresc și așteptările când știi că a venit atât de multă lume și pentru mine, pentru toată lumea din echipă. Așa cum a simțit fiecare spectator acel vuiet de la început, așa l-am simțit și eu , dar multiplicat”, a explicat el senzațiile prin care a trecut.

Citește și: 

România doboară Japonia! „Tricolorele” mențin speranțele pentru scenariul SF care ne duce în sferturi la Mondial și la Jocurile Olimpice » Toate calculele

Incredibil! Eșecul suferit în urmă cu un an blochează drumul României spre Jocurile Olimpice » Singura șansă rămasă „tricolorelor”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
constantin_dejanovici
constantin_dejanovici  •  09 Decembrie 2023, 23:10

Pare că se repetă, din păcate, poveștile cu Tamara Costache și Diana Mocanu. Vârf de formă la 16-17 ani (bine, aici ar fi 17-18 ani), apoi ieșire din lupta pentru podium la competițiile majore. În fine, vom vedea la Paris.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează