OPINII  »  EDITORIAL

Drăgușiniada. Vol. 1, min. 88

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2024 17:43 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 18:11

Se scrie o epopee sub ochii noștri despre câteva minute jucate de un tânăr fotbalist român. Ne mințim și nu ajută pe nimeni. Pe el, sigur nu!

Nu există jucător în istoria fotbalului căruia să îi fie analizate, descompuse și interpretate minutele jucate ca lui Radu Drăgușin. Fiecare centimetru de teren acoperit de el în puținul timp, fiecare săritură la cap intră într-un laborator complex, de unde niciun atom de materie în mișcare ori în repaus nu scapă necercetat. 

Minutele jucate de el se dilată filosofic, ajungând la nivel de ani-lumină. Secundele devenite secole conțin mesaje neliniștitoare despre fotbal. Și asigurări că totul se schimbă pentru el. Vom fi martorii zilei în care Postecoglou va trece la sistemul cu 3 fundași centrali, să nu ziceți că nu v-am spus!

Tottenham, istoria în câteva zile

Din perspectiva noastră, meciurile lui Tottenham încep cu adevărat cam prin minutul 87-88, de când intră Radu. Restul e pierdere de vreme. Tot în percepția noastră, Tottenham a început să existe cu adevărat de-abia din 11 ianuarie 2024. Momentul transferului la clubul londonez al românului Drăgușin. Cei 141 de ani dinainte nu se pun.

Frenezie pionierească

Iertați-mi ironiile, dar nu știu cum altfel să tratez flatulența aceasta patriotică pe care o trăim de aproape o lună de zile încoace. Îi face bine frenezia noastră pionierească lui Drăgușin? Îl ajută să se integreze și să se impună în cel mai tare campionat din lume, la o echipă de tradiție? 

Drăgușiniada. Vol. 1, min. 88
Radu Drăgușin în tricoul lui Tottenham

Evident că nu, dar exagerarea și cultul personalității au rădăcini adânci în tradiția românească.

Experimentul lui Postecoglou

Crede cineva că Postecoglou îi oferă minute pe final de meci pentru că nu știe cum să facă să scape de Romero? Sau, de fapt, managerul lui Tottenham vrea să îl evalueze cât de cât pe noul lui jucător, dar fără să își asume riscuri majore? Și chiar și așa, finalurile de meci de pe Old Trafford, cu United, și de pe Goodison Park, cu Everton, erau să se termine rău din cauza experimentului. Mai ales acum câteva zile, când Drăgușin a avut două dueluri umăr la umăr și la limită în marginea careului.

Batem toba cu Romero

Acum se dezvoltă altă temă. Presupusa vulnerabilitate a lui Cristian Romero de pe urma căreia urmează a trage foloase Drăgușin. Pentru cei care nu știu, numitul Romero este argentinian, campion mondial și unul dintre căpitanii lui Tottenham. Deci cum facem să îl scoatem pe Cristian Romero din echipă ca să îi facem loc băiatului nostru? Nicicum, dar batem toba. 

La Micky van de Ven, fundaș central de picior stâng, chiar și nouă, așa înfierbântați cum suntem, ni se pare mai greu de umblat. Plus că olandezul a jucat impecabil ultimele meciuri, în special cu Everton. Parcă să ne facă în ciudă.

Perioada de probă e pe sfârșite

Nu cred că ne face deloc bine să (ne) mințim așa. Ceva îmi spune că perioada de probă oferită de Ange Postecoglou lui Radu Drăgușin este pe sfârșite. Prin urmare, este de anticipat că în următoarea perioadă ne vom vedea compatriotul chiar mai puțin pe teren decât până acum. Asta în ipoteza că titularii Romero și Van de Ven nu sunt accidentați sau suspendați. 

Deja Postecoglou a fost criticat pentru finalurile de meci cu 3 fundași centrali, care în loc să întărească apărarea au șubrezit-o. Experimentele de aceea se numesc experimente, pentru că nu durează.

Ce a arătat Drăgușin de fapt

În puținul timp în care a jucat, Radu Drăgușin a arătat determinat. Determinat să demonstreze că este parte din acel film. Crisparea a venit la pachet cu determinarea. O anumită rigiditate a fost și ea vizibilă. Nu sari pe sub minge când ai totuși școala lui Juve lângă Chiellini și Bonucci. Inevitabil, vor veni și meciuri în care se va apela la el nu doar ca plombă printre Romero și Van de Ven. Atunci trebuie să fie pregătit!

Efectul Euro

Cu Horațiu Moldovan, celălalt transfer care ne-a înaripat imaginația, lucrurile sunt mult mai simple. Ca să apere în fața lui Jan Oblak este nevoie să se întâmple ceva rău, de neimaginat cu slovenul. Deocamdată, Horațiu Moldovan își ocupă cu grație locul pe banca rezervelor lui Atletico. Zici că e acolo de când lumea. 

Îmi închipui că asta observă și Edi Iordănescu, dar nu fac presupuneri cu ce gândește despre asta. Va avea niște alegeri de făcut selecționerul atunci când va alcătui lotul pentru Euro. Ceva de genul "Între recompensă și formă sportivă". E ceva care face parte din fișa nescrisă a postului.


Comentarii (67)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  09 Februarie 2024, 22:10
Postat de _Adrian_1 pe 09 Februarie 2024, 10:56

Randumbe tu nici nu poti spune 5 echipe turcesti din afara Istanbulului fara google. Nu te crede nimeni ca ai avea vreo vaga idee cum apara Nita acolo :)) Cum spuneam, ai 1 ca de obicei si cu "ba tu" n-ai mai reusit sa te "scoti" de la gradinita :)) P.S. (1-5)+(1-2)=2-7 OFTICA-TE :))

1-5 egal cu minus 4 bai ***. nici macar sa aduni si sa scazi nu stii. repet,tarnoveanu este mai bun decat nita,dar nu conteaza atataq timp cat moldoveanu o sa vada euro la tv. qed.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

_Adrian_1
_Adrian_1  •  09 Februarie 2024, 10:56
Postat de Blacknoirbeard pe 08 Februarie 2024, 17:35

septare,atata timp cat nu joaca moldobvanu,aproape ca nu conteaza daca joaca stelistul nita sau stelistul tarnovanu. dar problema este ca nita a facut niste gafe destul de mari in ultimele meciuri,tarnovanu nu. stai jos,esti extmatriculat.

Randumbe tu nici nu poti spune 5 echipe turcesti din afara Istanbulului fara google. Nu te crede nimeni ca ai avea vreo vaga idee cum apara Nita acolo :)) Cum spuneam, ai 1 ca de obicei si cu "ba tu" n-ai mai reusit sa te "scoti" de la gradinita :)) P.S. (1-5)+(1-2)=2-7 OFTICA-TE :))

Laguioleq
Laguioleq  •  08 Februarie 2024, 20:06

Ați folosit deja o bîtă la un car de oale ...

Vezi toate comentariile (67)
Comentează