OPINII  »  OPINIE

7 SCURTE Pastilele, unde-s pastilele?

Cătălin Țepelin, redactor-șef Gazeta Sporturilor
Cătălin Țepelin, redactor-șef Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2023 00:14 / Actualizat vineri, 18 august 2023 01:04

7 SCURTE. Rezultatele echipelor românești în Europa analizate la cald de Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP. 

1. Mai întîi, reverența cuvenită învingătorilor. Felicitări, Sepsi! Felicitări, Farul! Și succes în play-off. Dacă pentru covăsneni va fi mai complicat, Hagi are șanse bunicele să intre în grupe. Și chiar avem nevoie să mai adunăm câte-un punct pe ici, pe colo, altfel în câțiva ani ne vom ruga de UEFA să mai inventeze o competiție sub Conference League, un fel de „Județeană” a continentului, că doar așa ne mai prinde paltonul pe vreun stadion din Europa.

2. Acum putem vorbi și despre loseri. FCSB își reconfirmă încă o dată eșecul sistemic, cu aceeași atitudine la granița dintre mândrie absurdă și inconștiență încăpățânată. Ca un naționalist care urlă „noi suntem aici pe veci stăpâni” și vorbește despre tuneluri dacice, dar stropește cu aghiasmă cărțile, refuzând să învețe măcar abecedarul lumii moderne sau să dea un minim credit științei.

3. Modelul lui Becali e stricat pe vecie, dar el o ia de la capăt neclintit, cu ambiția omului care știe el sigur că Pământul e plat și o va demonstra până la urmă. Din Pipera se va dovedi într-un final și că Einstein a fost doar un impostor care și-a făcut imagine prin câteva citate fără sens, cum ar fi „nebunia înseamnă să faci același lucru iar și iar, dar să aștepți rezultate diferite”.

4. Analiza internă a eșecului din dubla cu danezii a fost simplă: „M-am luat după presă ... Păi, dacă mă băgam eu la echipă, mai ieșea așa?”. Iată, deci, proiectul va fi repornit de la zero, dar pe aceleași principii. Ca IT-iștii nepricepuți de acum 25 de ani. Problemă: „Calculatorul ăsta se oprește din senin, dă eroare, s-a șters o partiție. N-ar trebui reinstalat cu totul?”. Rezolvare: „Eee, apasă și tu pe butonul ăla de restart”.

5. Imediat după meci a venit și vestea care a bucurat toți suporterii: Cordea va fi vândut pe bani mulți la arabi. Dacă n-ar fi fost perioadă de concedii, sigur s-ar fi strâns câteva mii de oameni la Universitate, să dea cu artificii de bucurie că Becali a mai câștigat un milion de euro. Restul, titluri sau calificări, sunt mofturi. Important e să aibă patronul o jucărie funcțională cu cash flow pozitiv, nu? Pe banii lui și pe nervii suporterilor care îl finanțează cu milioane de euro din bilete.

6. Hai să vorbim un pic și despre echipă. Sau măcar despre „cel mai important transfer” al ultimilor ani. Vlad Chiricheș a jucat atât de rău în aceste prime 3 săptămâni la FCSB încât Dawa pare acum un munte de siguranță. Cum poate un fotbalist lăudat (poate chiar transferat) pentru experiența sa nemaipomenită în fotbalul mare să-și compromită echipa în halul ăsta în chiar cel mai important moment al verii? 

Primul galben - proteste inutile în prelungirile reprizei. Iar al doilea galben, Dumnezeule!, pentru un fault la 35 de metri, aproape de tușă, când adversarul era cu spatele la poartă, 1 contra 4, și preluase spre înapoi!

Pastilele, unde-s pastilele?
Faza în care Chiricheș primește al doilea galben

7. „Merit mai mult respect, la câte am făcut pentru fotbalul românesc”, a zis deunăzi Vlad. De aseară, e sigur mai respectat de dinamoviști, rapidiști și toți ceilalți care se bucură la eșecurile FCSB-ului. Dar peste 3 săptămâni vin „decisivele” naționalei și Chiricheș va fi acolo, om de bază. Ați pregătit pastilele?


Comentarii (140)
viola_sempre
viola_sempre  •  19 August 2023, 23:01
Postat de dodo001 pe 19 August 2023, 21:43

Prostovan ești tu si cea care te-a facut

E gigist, nu e prostovan. E pleonasm. Nu-ti pune mintea cu fanii clonei ilfovene, e pierdere de timp. Ei isi adora ciobanul si clona, mai si cred rasii ca 10 10sb e Steaua :)))))

Dobermannul
Dobermannul  •  19 August 2023, 22:57
Postat de mzm1 pe 19 August 2023, 18:09

După cum se vede, de eșecurile FCSB se bucură nu doar suporterii unor echipe, ci și... ziariștii. Articolul de față, departe de a fi „o analiza la cald a rezultatelor echipelor românești în Europa”, este de fapt o combinație răutăcioasă de țâfnă cu ștaif și insultă grosieră la adresa FCSB, cu pretextul că-l atacă pe Becali. Despre toate celelalte echipe românești participante în cupele europene se scriu 6 rânduri, iar despre FCSB... aproape 40 de rânduri!? Nu e ridicol? Da, FCSB a fost eliminată de vicecampioana Danemarcei. Era greu să se califice pentru că asta ne este valoarea la ora actuală. Când FCSB (Steaua) avea valoare (cu ceva ani în urmă), a învins campioana Danemarcei, Aalborg, cu... 6 - 0!! Nu prea s-au bucurat ziariștii nici atunci!

Si nu orice ziarist ci redactorul sef.

dodo001
dodo001  •  19 August 2023, 21:46
Postat de Dobermannul pe 19 August 2023, 17:49

Te-am considerat destept. Am gresit.

Eu te consider în continuare un isteț

Vezi toate comentariile (140)
Comentează