INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV

42 de ani diferență! Mircea Lucescu își va înfrunta cel mai tânăr adversar din Ucraina, un ex-jurnalist ajuns „principal”

Mircea Lucescu va juca mâine în Ruh - Dinamo Kiev împotriva lui Ivan Fedik, un antrenor de 33 ani, fost jurnalist și debutant în acest sezon ca
Mircea Lucescu va juca mâine în Ruh - Dinamo Kiev împotriva lui Ivan Fedik, un antrenor de 33 ani, fost jurnalist și debutant în acest sezon ca "principal".

Articol de - Publicat vineri, 16 octombrie 2020 16:37 / Actualizat vineri, 16 octombrie 2020 16:37

Mircea Lucescu va juca mâine în Ruh - Dinamo Kiev împotriva lui Ivan Fedik, un antrenor de 33 ani, fost jurnalist și debutant în acest sezon ca "principal".

La 75 de ani și lider în Ucraina, Mircea Lucescu a ajuns în punctul în care își întâlnește, în Ucraina, foștii elevi. De exemplu, tehnicianul lui Minai, echipă dintr-o suburbie a orașului Ujgorod, este Vasil Kobin, fost fundaș la Șahtior. Însă, la 35 de ani, Kobin nu e cel mai tânăr antrenor din ligă.

Îl depășește Ivan Fedik. Născut pe 9 iulie 1987, are numai 33 de primăveri și se află la primul său sezon ca "principal". Și-l va întâlni pe Luce mâine, în prima etapă după pauza dedicată meciurilor internaționale.

Două puncte în cinci etape

E o diferență de 42 de ani între cei doi. Lucescu e cu aproape 10 ani mai mare decât dublul vârstei lui Fedik! Care, până în 2020, n-a fost decât antrenor de copii și juniori (2010-2012) și secund. L-au avut ca asistent nume cunoscute în fotbalul ex-sovietic, precum Oleg Kononov, care l-a remarcat la juniorii lui Karpatî, și Leonid Kuciuk. Plecarea ultimului de la Ruh nu l-a înlăturat de la echipă. Mai mult, ieșirea din scenă a următorului antrenor, Iuri Bakalov, a fost sinonimă cu numirea lui Fedik drept "principal". Și deși echipa nu e pe cai mari, doar 2 puncte în 5 etape și penultima în clasament, doar peste concitadina FC Lviv, Fedik nu e singur în fața furtunii.

Confidentul

Omul din spatele său e mult mai celebrul Miron Markevici, antrenorul cu cele mai multe meciuri din istoria campionatului Ucrainei, 620. Și, culmea, chiar persoana care a avut ideea fondării clubului Ruh acum 17 ani! Atunci, antrenor fiind la Karpatî Lviv, Markevici s-a gândit la o echipă-satelit pentru simbolul zonei, echipă ce își avea sediul într-un sat alăturat, Vinniki. Acum, Karpatî o ia de la capăt, din liga a treia, după ce a fost exclusă în ultimul sezon. Iar Ruh este în prima divizie.

A fost jurnalist

Cum a ajuns însă Fedik la cârma lui Ruh? Și în fotbal? N-a fost fotbalist. Ci a studiat sportul la Universitatea de Cultură Fizică din oraș, chiar cea care deține stadionul pe care joacă echipa sa (SKIF). Și, în același timp, a fost jurnalist la ziarul Sportivka din oraș. Ocupându-se de Karpatî, s-a cunoscut cu rusul Kononov, care i-a observat calitățile și felul în care simte tinerii fotbaliști. El l-a adus la Academia lui Karpatî, apoi l-a luat secund la Sevastopol și Krasnodar. Iar săptămâna asta, Fedik îl va întâlni pe Mircea Lucescu în cel mai improbabil duel de antrenori din istoria primei ligi ucrainene. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Neymar, desființat în America de Sud: „Un clovn! De cinci ori a plonjat în careu”

Ianis Hagi, așteptat să facă diferența în derby-ul Celtic - Rangers » Ce scriu scoțienii despre el: „Are o atingere magică”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează