INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

„Atunci i-am bătut la ușă lui Klopp” » Fotbalistul lui Liverpool, dezvăluiri din vestiar: „Mi-a tot repetat asta”

Fabio Carvalho și David Nunez la Liverpool
Fabio Carvalho și David Nunez la Liverpool

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 14:02 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 15:01

Împrumutat pentru al doilea an consecutiv de ”cormorani”, Fabio Carvalho, 21 de ani, a vorbit despre problemele adaptării sale la Liverpool, discuțiile purtate cu Jurgen Klopp și relația pe care o are cu colegii.

Ajuns la Liverpool în 2022, puștiul-minune al lui Fulham evoluează în prezent pentru Hull City sub formă de împrumut, în eșalonul secund, urmând să revină pe Merseyside în vară.

Lovitură grea în lupta la titlu din Premier League dintre Arsenal și Manchester City » Antrenorul ar putea lipsi de pe bancă la ultimul meci
ANGLIA
Lovitură grea în lupta la titlu din Premier League dintre Arsenal și Manchester City » Antrenorul ar putea lipsi de pe bancă la ultimul meci

Mărturia lui Fabio Carvalho: „Am înscris, am fost scos la pauză, după care i-am bătut la ușa lui Klopp”

Liverpool a plătit 7,7 milioane de lire pentru portughez în 2022, însă atacantul a fost folosit sporadic, pâna ca ulterior să prefere și el împrumutul, în lipsa minutelor de joc. Carvalho a vorbit într-un interviu pentru LiverpoolEcho despre situația sa.

Fotbalistul știe care a fost momentul de cotitură care l-a scos din grațiile neamțului: „Aș spune că ar fi partida cu Forest. Am fost titular, n-am avut o evoluție bună. După acel meci nu am mai avut multe șanse. Sau, dacă am avut, a fost vorba de 5-10 minute. Am mai fost titular o dată, cu City, în cupă, dar a fost o întâmplare, cred că Firmino s-a accidentat sau a răcit. Am înscris, am fost scos la pauză și asta a fost”.

Frustrat că nu joacă, lusitanul a bătut la ușa lui Jurgen Klopp: „Am vorbit. Chiar foarte mult, dar poate că trebuia să o fac și mai mult. Mi-a spus să am răbdare, că sunt foarte ok la antrenamente și că va sosi și timpul meu. Și chiar cred că mă antrenam bine, chiar și colegii mă întrebau ce se întâmplă, de ce nu joc. A fost sincer cu mine, mi-a dat sfaturi despre cum să-mi îmbunătățesc jocul și mi-a tot repetat că e vorba de răbdare și că vine și vremea mea”

Nu prea știu ce părere au suporterii lui Liverpool despre mine. Indiferent de ce o să fac, lumea va continua să vorbească. E tentant să cauți pe internet ce zice lumea despre tine. E și mai tentant când treci printr-o perioadă bună. Dar, chiar și atunci, lumea va spune lucruri urâte despre tine. Așa că mă țin departe de părerile oamenilor
- Fabio Carvalho, atacant Liverpool

„Am încercat să fur de la Firmino și Thiago, dar modelul este clar Mo Salah”

„Cred că golul decisiv cu Newcastle a fost până acum cel mai frumos moment. Lumea nu te vede zi de zi la antrenamente, nu-ți vede seriozitatea. Am învățat foarte multe antrenându-mă cu unii dintre cei mai buni jucători din lume, dar și cu un manager fantastic. Am încercat să fur de la Firmino și Thiago, dar modelul este clar Mo Salah. Îmi dădea mereu sfaturi. Și nu doar mie, face asta cu fiecare fotbalist tânăr.

Dacă vede că muncești din greu și vrei, Mo te ia sub aripa lui, iar pe mine m-a ajutat foarte mult. La fel și în cazul lui Milner. Și el m-a ajutat mult. Îmi spunea ce și cum să fac suplimentar. Ce puteam să cer mai mult? Chiar dacă nu jucam, simțeam că mă dezvolt în fiecare zi. E greu să treci de Van Dijk, dar am făcut-o de câteva ori, puteți să-l întrebați. Glumesc. E greu, dar e ceea ce îți dorești ca fotbalist, vrei să te confrunți cu cei mai buni.”, a explicat fotbalistul.

Cu 9 goluri în 20 de partide pentru Liverpool, Carvalho nu renunță ușor și spune că e în continuare motivat să devină o piesă importantă pentru ”cormorani”. Cum Klopp părăsește clubul lui vară, portughezul și-ar putea găsi un loc în echipa pregătită, cel mai probabil, de Arne Slot: „Am marcat de câteva ori când am avut ocazia să joc. În cariera unui fotbalist, vor fi mereu momente bune și momente proaste. Chiar vreau să revin la club și să am cât mai multe momente bune”.

A refuzat-o pe Manchester United: „Nu voiam să îmi mut familia”

Carvalho a dezvăluit mai multe despre culisele transferului său la Liverpool:

„Erau și alte cluburi interesate de mine, nu am vrut să port discuții cu altcineva, știam că vreau aici. Am crescut cu Harvey Eliott la juniorii lui Fulham și mi-a scris atunci. Mi-a zis «Hai, vino, dacă Liverpool te vrea, te vrea cu un motiv». Sincer să fiu, n-a fost nevoie de multă muncă de convingere, dar m-a ajutat că era acolo. Harvey iubește mult clubul, am jucat împreună de la U13. Avem o relație bună atât pe teren, cât și în afara lui”.

Lusitanul a amintit de un moment în care putea ajunge la United:

„Era chiar înainte să ajung la Fulham. Manchester United mi-a oferit un contract, dar nu am crezut că e decizia potrivită la momentul respectiv, nu voiam să-mi mut familia dintr-un loc în altul. Pendulam între Chelsea și Fulham, mă antrenasem de câteva ori și la Chelsea. Michael Olise era și el acolo. Și Musiala. Am ales Fulham pentru că știam că voi avea o șansă la prima echipă, sunt bucuros că am ales așa”

Întrebat despre fotbaliștii preferați pe vremea când era copil, acesta a numit inclusiv un jucător al ”cormoranilor”: „Coutinho era unul dintre ei. E greu să nu zici Messi sau Ronaldo, așa că îi trec și pe ei doi pe listă. Ronaldinho a fost primul jucător care mi-a atras atenția. Nu înțelegeam foarte multe, eram prea mic, dar țin minte că a fost primul lucru care mi s-a părut wow”.

Citește și:

Mesajul transmis de Luis Suarez către Darwin Nunez, care și-a sters pozele cu Liverpool » Cum i-a răspuns atacantul din Premier League
LIVERPOOL
Mesajul transmis de Luis Suarez către Darwin Nunez, care și-a sters pozele cu Liverpool » Cum i-a răspuns atacantul din Premier League
Primul fotbalist care poate ajunge pe Anfield după plecarea lui Klopp » „Cormoranii” vor jucătorul care a „îngenuncheat-o” pe Liverpool
LIVERPOOL
Primul fotbalist care poate ajunge pe Anfield după plecarea lui Klopp » „Cormoranii” vor jucătorul care a „îngenuncheat-o” pe Liverpool

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Mai 2024, 16:40

O sa ajunga gloaba daca il are ca model pe *** de Salah.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează