INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID

Celebrul Arrigo Sacchi, dialog de senzație cu Carlo Ancelotti: „Știi care e tactica la Real Madrid în Liga Campionilor?”

Carlo Ancelotti și Arrigo Sacchi, două legende ale fotbalului italian / Foto: GettyImages
Carlo Ancelotti și Arrigo Sacchi, două legende ale fotbalului italian / Foto: GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2024 11:21 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 13:08

Arrigo Sacchi (78 de ani), creatorul faimosului Milan, a povestit ce a vorbit o oră la telefon cu fostul său elev, Carlo Ancelotti. „De ce m-ai făcut să sufăr atâta? Nu mi-a plăcut ce-am văzut”, l-a certat maestrul italian. La care tehnicianul lui Real Madrid i-a replicat: „Arrigo, este o tactică. Ne prefacem morți și apoi învingem pe final!”.

Carlo Ancelotti va juca pe 1 iunie a șasea finală de Liga Campionilor, dintre care a treia ca antrenor al lui Real Madrid, după ce le-a eliminat în ultimele două „duble" pe Manchester City și Bayern Munchen.

Mihăilă e fericit pe toate planurile! Relație pătimașă cu olteanca Ami » Primele imagini împreună
APARIȚIE
Mihăilă e fericit pe toate planurile! Relație pătimașă cu olteanca Ami » Primele imagini împreună

Printre primii care l-au felicitat a fost Arrigo Sacchi, cel ce l-a pregătit în perioada de mare glorie a lui Milan. Gazzetta dello Sport a publicat ceea ce au discutat cei doi timp de o oră la telefon și a aflat astfel cum au reușit los blancos să ajungă în a 18-a finală a Ligii, în care o vor înfrunta pe Borussia Dortmund, pe Wembley.

Arrigo Sacchi: „Carlo Ancelotti a dormit doar două ore înaintea partidei cu Bayern"

Don Arrigo a început prin a-l certa pe Ancelotti: „Carlo, nu mi-a plăcut ceea ce am văzut. A fost un joc urât!". Antrenorul noii campioane a Spaniei i-a replicat pe un ton de glumă și l-a surprins: „Arrigo, este o tactică. Ne prefacem că suntem morți și apoi, dintr-odată, înviem pe finalul partidei și câștigăm!".

„Prietenul meu Ancelotti chiar este un fenomen. A stat de vorbă cu mine și mi-a povestit toate detaliile, deși era frânt de obosit. Nu dormise decât două ore înaintea partidei cu Bayern, însă nu a contat. E mereu disponibil și pus pe glume".

Arrigo Sacchi: „Nu mi-am imaginat că Ancelotti va ajunge atât de sus!"

„Profetul din Fusignano" a explicat de ce Ancelotti este unic: „Știi de ce este bun, Carlo? Pentru că este un tip care are răbdare, are pasiune pentru munca sa, care merge pe teren în fiecare zi și încearcă să își îmbunătățească mai întâi jucătorii și apoi pe el însuși.

Dacă cineva câștigă titlul în Italia, Anglia, Franța, Germania și Spania, adică în principalele mari campionate europene, și în plus are în palmares patru Ligi ale Campionilor (și încă o finală...), este un campion al băncilor tehnice. Nu mi-am imaginat că va ajunge atât de sus, dar merită din plin ce-a realizat în carieră. I-am și spus că „Te-am luat la Milan pentru că erai un jucător bun, dar mai ales pentru că te-am cunoscut ca o persoană bună, de caracter”.

Întotdeauna generos peste măsură, Carlo e dispus să-și dea sufletul pentru cauză. Așa a fost pe teren, un excelent mijlocaș, și așa este și pe bancă, cu calmul, înțelepciunea și ironia sa. Dacă toată lumea îl iubește, trebuie să existe un motiv, nu-i așa?
- Arrigo Sacchi, fost mare antrenor italian

„Este mereu gata să atribuie merite altora"

Sacchi a mai mărturisit că fostul său jucător rămâne un tip onest: „Mereu se arată dispus să lase luminile scenei altora. De exemplu, mi-a zis că intrarea decisivului Joselu - autorul dublei cu Bayern - i-a fost sugerată de fiul său Davide, care este un foarte bun asistent. Un alt antrenor, poate, ar fi păstrat acest secret pentru el, în schimb a vrut să-și implice fiul în reușită, apoi stafful, toți jucătorii și fanii de pe «Bernabeu».

Așa se creează o echipă câștigătoare și, de fapt, la Madrid, unde am mulți prieteni, începând cu președintele Florentino Perez, toată lumea îmi spune că îl adoră. Mi-am permis să îl tachinez însă și i-am zis că Milanul nostru ar fi masacrat actualul său Real. Aveam pressing, ritm, viteză. El nu a răspuns imediat la provocare mea, dar a găsit riposta potrivită. «Depinde dacă eu voi juca la Milan ori dacă o voi antrena pe Real!» Repet, este cu adevărat un fenomen".

Celebrul Arrigo Sacchi, dialog de senzație cu Carlo Ancelotti: „Știi care e tactica la Real Madrid în Liga Campionilor?”
Carlo Ancelotti și inspirația fenomenală de a miza pe Joselu în finalul partidei cu Bayern / Foto: Imago

Sfaturi de la Arrigo Sacchi pentru finala Ligii

Fostul selecționer al Italiei i-a dat și câteva sfaturi pentru duelul de pe Wembley: „I-am spus să fie atent, pentru că Borussia lui Terzic e o echipă dură, care aleargă și presează, dar nu este nevoie să-i reamintesc anumite detalii. Cunoscându-l, va fi început deja să studieze mutările pentru a le face față nemților:

Carlo Ancelotti e o persoană care nu lasă nimic la voia întâmplării, este meticulos, precis, știe că victoria vine ca rezultat al muncii, al sacrificiului, al efortului și nimic altceva".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Îl recunoști? Atacantul legendar care a pus filme pentru adulți în vestiar, înainte de Danemarca - România, a intrat în televiziune
INEDIT
Îl recunoști? Atacantul legendar care a pus filme pentru adulți în vestiar, înainte de Danemarca - România, a intrat în televiziune
Ce melodie a răsunat pe stadion, imediat după Leverkusen - AS Roma » Ironia supremă
LEVERKUSEN - ROMA 2-2
Ce melodie a răsunat pe stadion, imediat după Leverkusen - AS Roma » Ironia supremă

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
theo_s
theo_s  •  10 Mai 2024, 15:19

Bayern-ul lui Jupp Heynckes ar fi masacrat acest Real. Milan-ul din 1988 - 1992 ar fi castigat tur-retur, da, dar nu ar fi "masacrat" Realul asta. L-a distrus pe ala din 1989 (6-1 !!!!!), pe asta condus de indaratnicul, intepenitul si deloc simpaticul - dupa cum vede toata lumea - Ancelotti, il scotea, dar ar scoate orice echipa din ziua de azi. Si Bayern-ul lui Heynckes ar castiga UCL fara sa piarda un meci. Nu mai spun de Barcelona 2008-2011, care ar matura tot. Se distra echipa aia cu Real M.

Controlezvantul
Controlezvantul  •  10 Mai 2024, 14:37

Nea Ancelotti a uitat ce declara despre Madrid și arbitrajele avute când antrena Bayern,acum e totul corect

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  10 Mai 2024, 14:05

Sacchi este cu mult peste.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează