INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - DINAMO KIEV, AZI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Crede în şansa Stelei » Dialog Ioaniţoaia - Lucescu înaintea confrutării decisive de diseară, Steaua - Dinamo Kiev

Articol de - Publicat joi, 11 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 decembrie 2014 20:13

Miercuri la amiază, am vorbit la telefon, preţ de 15 minute, cu Mircea Lucescu. Aflat la Porto înaintea confruntării de Liga Campionilor cu formaţia locală, antrenorul lui Şahtior Doneţk mi-a oferit cîteva amănunte despre Dinamo Kiev, adversara Stelei în Europa League. Reproduc mai jos convorbirea.


Chiar o nucă tare
- Mircea, sincer, poate trece Steaua de Dinamo Kiev după 1-3 în tur?
- Sînt convins, dar cu condiţia să fie extrem de atentă. Preocupată, concentrată, vigilentă. Şi cu încă o condiţie, să aibă publicul de partea ei din primul pînă în ultimul minut.

- Aici plouă necontenit de cîteva zile şi e frig, vor rămîne multe bilete nevîndute! Se scontează numai pe vreo 12.000 de spectatori!
- Hm, o veste proastă. La un meci cu asemenea încărcătură echipa are nevoie de sprijinul suporterilor.

- Pe scurt, ce-ar fi de spus despre Dinamo Kiev?
- Cum ziceţi voi, ziariştii, e o nucă tare, greu de spart. Cu atît mai tare cu cît, din ce-am auzit în Ucraina, va veni la Bucureşti cu toate vedetele. Normal, vrea neapărat locul 1 în grupă ca să dea în 16-imi peste un adversar mai uşor de abordat.

- Care ar fi vedetele alea?
- Play-maker-ul Belhanda, un francez de origine marocană, apoi atacanţii Lens şi Iarmolenko. Belhanda vămuieşte majoritatea mingilor în zona centrală, iar ceilalţi sînt activi şi periculoşi.

Stîngul lui Iarmolenko
- Cum pot fi opriţi?
- Închişi pe benzi cu doi fundaşi şi un mijlocaş. Deoarece obişnuieşte să intre în centru, să pătrundă şi să şuteze violent, Iarmolenko trebuie blocat pe piciorul lui de gol, pe stîngul.

- Care tabără ţi se pare mai pregătită din punct de vedere fizic? Mai puţin obosită?
- Părerea mea e că dinamoviştii sînt mai puternici, mai masivi, mai solizi. Paradoxal, ei preferă jocul pe contraatac celui poziţional. Pasa nu-i arma lor favorită. Nu excelează în combinaţii şi, în general, îi văd sub stelişti în privinţa tehnicii. Aceştia stăpînesc mai bine mingea, pasează mai mult şi mai spectaculos. Din păcate, ziceai că plouă rău la Bucureşti, iar starea gazonului îi va deranja mai degrabă pe jucători noştri!

- Mircea, ucrainenii sînt şi mai înalţi?
- Deşi n-am calculat, impresia e că da. Tocmai de aceea marchează des din faze fixe şi din cornere. La fel de des însă şi iau gol după lovituri libere. Cu siguranţă că Gâlcă ştie acest amănunt.

Cu speranţa calificării
- Totuşi, în vreme ce Şahtior a suferit 3 eşecuri în turul campionatului, formaţia kieviană n-a pierdut nici o partidă şi a cîştigat 11 din 14! Din nou au ajutat-o arbitrii?!
- Să lăsăm asta, nu-i momentul! Au ajutat-o pînă a prins viteză şi a căpătat entuziasm. După aceea însă trupa lui Rebrov a crescut de la o etapă la alta şi a devenit cu adevărat o forţă de temut. Iată de ce repet că-i obligatoriu ca Steaua să se concentreze la maximum joi seara. Să fie într-o permanentă stare de alertă.

- Terminăm cum am început: crezi în şansa Stelei?

- Fără îndoială, o spun ca român şi, în egală măsură, ca profesionist. Din aceeaşi perspectivă, îi doresc Stelei să învingă şi, graţie rezultatului din meciul Rio Ave-Aalborg, să se califice. La problemele care frămîntă fotbalul nostru, prezenţa unei echipe în primăvara europeană n-ar fi de ici, de colo. Ar însemna foarte mult şi m-aş bucura să se întîmple aşa.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (29)
i_love_dna
i_love_dna  •  11 Decembrie 2014, 15:30
Postat de 7mai1986 pe 11 Decembrie 2014, 12:33

Si ce te aia pe tine grija ca pierde sau castiga echipa fara nume.Ce de aia nu mai poti tu sa dormi sau sa te kaci?!Voi toti antistelistii parca sunteti facuti la xerox.Aceesi placa,aceleasi aberatii,aceiasi frustrati.Parca sunteti niste discuri stricate.Repetati aceiasi discurs,rusinea europei, etc,etc.Mie sila de ce a ajuns tara asta,o tara de prosti,de inculti,de frustrati,de imbecili,care nu au ce face toata ziua si ii vezi pe articolele Stelei cum comenteaza,zi-de zi-,ora de ora,minut cu minut.Crezi ca daca se desfinteaza Steaua totul o sa mearga mai bine in tara asta?

ai dreptate .... in Rromania sunt tot mai multi prost crescuti ... ii cunosti dupa vocabularul folosit .

submarina
submarina  •  11 Decembrie 2014, 13:58

Steaua reprezintă în continuare principalul vector de puncte la coeficientul României, cel care se ia an de an în calcul în momentul în care fiecare ţară primeşte repartizarea numărului de echipe participante în Europa. Steaua e cea care a contribuit cu cea mai mare parte pentru ţara sa. Nici o altă echipă nu a adus un punctaj mai bun pentru ţara din care provine faţă de cît a adunat Steaua.

xhthu
xhthu  •  11 Decembrie 2014, 13:47
Postat de admiral_moshu pe 11 Decembrie 2014, 10:33

5

6 ;)

Vezi toate comentariile (29)
Comentează