FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

UPDATE Mircea Lucescu a ieșit de la discuția cu Dan Șucu » Ce a declarat + GSP a aflat ce club vrea să deturneze mutarea

Dan Șucu și Mircea Lucescu, în tribune la Rapid - CSU Craiova // FOTO: Ionuț Iordache // GSP +38   FOTO
Dan Șucu și Mircea Lucescu, în tribune la Rapid - CSU Craiova // FOTO: Ionuț Iordache // GSP

Articol de , - Publicat marti, 07 mai 2024 13:09 / Actualizat marti, 07 mai 2024 16:53

Mircea Lucescu (78 de ani) e dorit de Dan Șucu la Rapid. Cei doi s-au întâlnit astăzi pentru o discuție. De antrenor este interesată și fosta lui echipă, Dinamo Kiev, la care a lucrat între iulie 2020 și noiembrie 2023.

UPDATE 16:25 » Ce a spus Mircea Lucescu după discuția cu Dan Șucu

Am mâncat împreună doar. Domnul Copos m-a rugat să vin și să discutăm despre situația actuală. Nu are nicio legătură cu subiectul la care vă gândiți voi. M-am dus și la Gigi Becali când m-a rugat, am fost și la Dinamo. Toată lumea vrea să profite de experiența mea și să vadă ce să facă. Până la 1 iunie nu decid nimic”, a spus Mircea Lucescu la ieșirea de la discuțiile cu Dan Șucu, în emisiunea „Liga DigiSport”.

Știrea inițială:

Galeria Rapidului a decis ce va face la meciul cu Sepsi, ultima deplasare a sezonului
RAPID
Galeria Rapidului a decis ce va face la meciul cu Sepsi, ultima deplasare a sezonului

„Prioritatea mea și a Rapidului în aceste zile este Mircea Lucescu. Lucrăm doar la asta!”, a spus Dan Șucu pe 5 mai. Azi, el va avea o întâlnire cu Il Luce, la care participă și fostul patron al Rapidului, George Copos.

Mircea Lucescu, întâlnire cu Dan Șucu și George Copos

Antrenorul, care e liber de contract din 2023, a vorbit cu GSP.ro despre oferta de la Rapid și a declarat că decizia nu o va lua mai devreme 1 iunie.

Așa cum am mai spus, nu iau nicio decizie până la 1 iunie. Da, e adevărat că mă văd cu Șucu și Copos, dar de aici și până la o decizie mai e foarte multă cale de bătut”, i-a spus astăzi Mircea Lucescu lui Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor.

Despre întâlnirea dintre Mircea Lucescu, Dan Șucu și George Copos a scris și Fanatik.

Dinamo Kiev trage de Mircea Lucescu

Din informații Gazetei însă, șansele ca Mircea Lucescu să ajungă la Rapid par a fi foarte restrânse, în condițiile în care există o ofertă importantă pentru Il Luce. E dorit în postul de manager general la fosta sa echipă, Dinamo Kiev.

La echipa din Kiev, Mircea Lucescu a antrenat 118 meciuri, între iulie 2020 și noiembrie 2023, câștigând un titlu, o Cupă și o Supercupă.

Prioritatea mea și a Rapidului în aceste zile este Mircea Lucescu. Lucrăm doar la asta! Orice altceva poate să mai aștepte. Orice alte păreri pro sau contra, la fel, pot să mai aștepte. Îl dorim pe Mircea Lucescu antrenor, manager general, după modelul fotbalului profesionist. Cum e în alte campionate puternice, să zicem Premier League.

Dacă va accepta, la dânsul va fi toată partea tehnică, sportivă. Eu sunt optimist. Săptămâna următoare am putea avea un răspuns. Poate s-a săturat și domnia sa de echipe la mii de kilometri și rămâne acasă, aici, la Rapid.

Știe că avem un proiect foarte serios pe termen lung, așa cum îi place unui mare profesionist cum este Mircea Lucescu. Încercăm pe toate căile să-l convingem să ni se alăture. Ar însemna o garanție a performanței, o garanție că la Rapid se dorește ceva cu adevărat mare, pe măsura dragostei și ambiției fanilor noștri

L-am rugat și pe domnul George Copos să ne dea o mână de ajutor, dată fiind relația specială dintre cei doi. Domnul Copos mi-a promis că se va implica și va vorbi cu domnul Lucescu pentru binele Rapidului. Ne dorim ca Mircea Lucescu să vină la Rapid, dar, evident, decizia finală îi aparține domniei sale.

- Dan Șucu, pe 5 mai

Mircea Lucescu: „O echipă se construiește cărămidă cu cărămidă”

Mircea Lucescu n-a prins finalul partidei Rapid - Universitatea Craiova (1-2), de luni, când Alex Crețu a înscris golul victoriei oaspeților.

„O echipă se construiește greu. Nimeni nu este sigur de o investiție care se face într-un jucător sau mai mulți. Trebuie să-i aduci în situația în care să formeze într-adevăr o echipă. Eu cred că Rapidul a plecat pe un drum, este și o chestiune de răbdare. O echipă se construiește cărămidă cu cărămidă. Mereu trebuie să adaugi câte ceva în plus”, a comentat tehnicianul în vârstă de 78 de ani.

El a apreciat că „sunt jucători care anul ăsta au demonstrat că pot juca la Rapid, sunt alții care nu sunt de nivelul Rapidului și trebuie găsite soluții pentru a-i schimba. Sigur că domnul Șucu va analiza foarte bine acest an, au fost momente extraordinare și altele de mare deziluzie. Dânsul știe ce trebuie să facă pentru a ajunge la o continuitate”.

Văd că Șucu mi-l aduce pe Lucescu. Păi, de când voiam eu să-mi măsor puterile cu Lucescu? Ce Gâlcă? Nu e de talia mea. Petrescu, Lucescu, Hagi sunt de talia mea. Îl vrea pe Lucescu la Rapid, am și eu cu cine să mă bat. Dacă îi dă un milion salariu lui Lucescu, vine. Și dacă îi promite un buget de 7-8 milioane de euro pentru transferuri. Dar Lucescu e cel mai mare antrenor al României, nu vine el să joace cu ăștia de acum. Mă întărâtă și pe mine să bag bani dacă vine Lucescu.
- Gigi Becali

VIDEO. Cristian Săpunaru, dezamăgit de parcursul echipei din acest play-off: „Rapidul nu moare aici”

Citește mai multe știri din Superligă:

Galeria Rapidului a decis ce va face la meciul cu Sepsi, ultima deplasare a sezonului
RAPID
Galeria Rapidului a decis ce va face la meciul cu Sepsi, ultima deplasare a sezonului
Atât de machiavelic? Crede că Gigi Becali și-a schimbat planul: „A stat și s-a gândit. «Bă, dar decât să-l ajut pe Hagi...»”
CSU CRAIOVA - FCSB 2-0
Atât de machiavelic? Crede că Gigi Becali și-a schimbat planul: „A stat și s-a gândit. «Bă, dar decât să-l ajut pe Hagi...»”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (60)
gipanaul
gipanaul  •  08 Mai 2024, 15:45
Postat de stefanf78 pe 07 Mai 2024, 19:14

Evident! Acum zi’mi ce că sunt foarte curios, merci frumos.

Și eu sunt (foarte) curios să aflu cine te-a învățat să scrii „zi’mi"?! Pentru așa ceva, pe vremea mea, erai trimis direct la colțul rușinii! Mă rog, eu te judec prin prima unuia căruia i-a plăcut cartea.

X01Y
X01Y  •  08 Mai 2024, 07:59

Cred că nici în sezonul viitor Rapid nu va face mare scofală. Câtă vreme Săpunaru e jucătorul cel mai important din echipă, echipa nu merge. Săpunaru a fost bun, dar nu mai are ce sa facă la vârsta lui. Dar dacă tu, ca acționar, visezi doar la antrenori legendari de 80 de ani, îți meriți soarta. Presa i-a ridicat prea mult în slăvi pe kosovar, iar ăștia n-au mai jucat la valoarea lor, pe final, Bârligea,adus cu alai ca un mare talent e pe picior de plecare, ca o mare speranță etc,etc. O fi scamatoru' de Șumudică un mare circar, dar are spiritul Rapidului în sânge. Păcat de Rapid.

VardyParty
VardyParty  •  07 Mai 2024, 22:28
Postat de VanBasten2000 pe 07 Mai 2024, 21:25

Sa-mi adresa sa-ti fac o vizita la vara.

The Vineyard at Fountaingrove, a Senior Living Community in Santa Rosa, CA. Vezi in ce se specializează, ca n-am mințit. E un schepsis aici, Bastenitos. Asa cum știi, viața de actrițā la Los Angeles e foarte scurtā*. Mereu apare una mai tânăra, mai dispusa la efort, mai stahanovistā (nu ca ar sti ce-i aia), mai available. Cā nu toate sunt A-Listers. Si nu toate l-au avut pe Florin Manea sa le ghideze carierele. Ei, unde crezi tu ca ajung fetele astea de la 38 de ani in sus, Bastenitos? *) Banc ajutător: So, what’s he/she doing? / Oh, she’s an actress. / Ah, which restaurant? / Ca de le cauți Le Pedigree nu e una de n-a fost chelnerițã.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează
Close