GSP SPECIAL  »  MYSPORT  »  JO 2008

Drama lui Marian Drăgulescu

Articol de - Publicat vineri, 22 august 2008 00:00

Gimnastica ne-a adus întotdeauna bucurii. Fie că suntem cu adevarat fani, fie că privim ca să mai vedem români cîștigînd trofee, gimnastica ne unește pe toți.

————-

Marian Drăgulescu este cel mai cunoscut gimnast român din ultimii ani, singurul care a reușit să ajungă la nivelul fostului mare campion, Marius Urzică.

————-

E imposibil să nu îl știți, Marian e acel ”Marocan” care are 1,62m și la finalul concursurilor urcă acolo unde puțini români urcă, pe prima treaptă a podiumului.

————-

E acel ”pitic” pentru care se adună familiile în fața televizoarelor ca să îl vadă cum face tumbe pe un covor și cum sare o capra, răsucindu-se în aer. Parcă și se aude cum milioane de români strigă în același timp: ”STAI!” atunci cînd ”Marocanul” aterizează.

————-

Acest lucru trebuia să îl facă și la Beijing. Marian trece printr-o perioadă grea a vieții sale, fetița sa Beatrice a fost diagnosticată cu hipoacuzie bilaterală și a trebuit să fie operată. Gimnastul s-a împrumutat de 40.000 € de la prieteni pentru operație, care a fost un succes. Medicii sunt optimiști și cred că fetița va începe să vorbească și să audă ca un om normal.

————-

Pare nedrept ca acesta să fie nevoit să se împrumute pentru a-și opera copilul, dar aceasta este soarta. Cum este posibil ca un gimnast respectat și iubit de întreaga planetă pentru valoarea sa să nu își poată permite o astfel de o operație? Dar cine e Marian Drăgulescu ăsta? Ce, dacă jumătate din gimnaștii calificați la finala la sărituri efectuează ”săritura Drăgulescu”?

————-

Cîndva, olimpicii erau socotiți semizei. România revoluționează Jocurile Olimpice și îi transformă în muritori de rînd. Peste ocean, un tînăr de 23 de ani pozează în reviste cu opt medalii la gît și cu un milion de dolari în cont. Dar mai cunoaștem un alt american cu 7 tricouri strălucitoare și curate ca lacrima, nu-i așa? Ne mulțumim cu: ”viața nu e dreaptă” și trecem mai departe.

100.000€ lua Marian dacă obținea o medalie de aur

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează