FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA Edi Iordănescu: „Columbia e o forță mondială, dar am avut mai multe șuturi pe poartă decât au avut Germania, Brazilia și Spania!”

Edi Iordănescu, selecționer România +16   FOTO
Edi Iordănescu, selecționer România

Articol de , , - Publicat miercuri, 27 martie 2024 00:33 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 02:14

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul României, a analizat înfrângerea cu Columbia, 2-3, într-un meci amical disputat la Madrid, pe „Metropolitano”.

După 1-1 cu Irlanda de Nord, România a încheiat acțiunea din martie cu o înfrângere contra Columbiei, una dintre cele mai impresionante reprezentative ale momentului la nivel mondial.

Sud-americanii au condus cu 3-0, România a forțat pe final și a punctat de două ori, minute promițătoare pentru „tricolorii” lui Edi Iordănescu.

Note GSP de la 4 la 7 pentru „tricolori” după 2-3 cu Columbia: „Greoi, dezorientat. Pistol cu apă!”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Note GSP de la 4 la 7 pentru „tricolori” după 2-3 cu Columbia: „Greoi, dezorientat. Pistol cu apă!”

VIDEO. Edi Iordănescu: „Am întâlnit o forță mondială!”

„Un test foarte, foarte util, cel mai important pe care echipa națională îl are sub comanda mea. Când mi s-a propus această confruntare, am acceptat-o imediat. Știam ce urma să întâlnim, o forță mondială, echipă completă, cu tehnică individuală foarte bună, forță, viteză, cultură tactică, pentru că mulți fotbaliști joacă în Europa, vorbim despre o echipă completă. Nu întâmplător au bătut Germania, Spania, Brazilia.

Pentru noi a fost un test util, de maturitate. Le-am cerut băieților să jucăm dezinvolt, să învățăm din astfel de momente. Am schimbat foarte mult, am dat minute, am vrut să vedem mai mulți jucători, am experimentat anumite lucruri. Mă bucur că echipa nu a cedat, ca de fiecare dată nu renunță, dă tot ce are mai bun, indiferent de moment”, a transmis Iordănescu după meci.

Edi Iordănescu, după Columbia - România: „Mai multă claritate, siguranță, responsabilitate, să ținem de minge!”

Per ansamblu, selecționerul se declară mulțumit de atitudinea elevilor lui, în ciuda rezultatului final. Totuși, el a enumerat câteva aspecte unde simte că există loc pentru progres:

„Ar trebui să avem mai mult curaj, mai multă încredere în prima repriză, dacă aveam mai multă încredere în prima repriză... Când primești gol atât de rapid, în minutul 5 sau cât a fost, te scutură un pic emoțional. În prima repriză am făcut greșeli de circulație, îmi doresc mai multă claritate, siguranță și responsabilitate la pase. Ar trebui să ținem mai mult de minge.

Dar echipa a încercat, a alergat, am încercat. Am avut situații din care puteam crea ocazii. Repriza a doua a fost altceva, jucătorii de pe bancă au intrat cu încredere, au impactat jocul, am marcat și am mai avut ocazii de a marca.

Eu apelez mereu la statistică. Noi am trimis de 4 ori pe spațiul porții, Brazilia, Germania și Spania de maximum 3 ori. Nu e o întâmplare. Un test util, nu sunt mulțumit de rezultat, dar sunt mulțumit de efort, de importanța testului și de faptul că echipa arată că tot timpul dă ce are mai bun, indiferent de adversar”.

Edi Iordănescu: „Ianis Hagi a adus personalitate în meci”

Selecționerul a făcut din nou un apel la jucătorii lui, să facă tot posibilul pentru a se impune la echipele de club.

„Am încercat, am rulat jucători, am schimbat și a fost riscant. Avem poziții pe care încă suntem vulnerabili, trebuie să încercăm să vedem ce soluții putem pregăti pentru EURO. În următoarea perioadă, marea provocare pentru băieți este să se impună la club. Nu poți ține nivelul contra unor jucători și unor echipe de cel mai bun nivel, care joacă meci de meci, dacă nu poți să alergi.

Ianis a fost o excepție, a intrat foarte bine la București și excelent acum, a adus personalitate în joc, și-a asumat responsabilități și a și marcat.

Cu Dennis Man puteam începe, dar și Moruțan a făcut o campanie foarte bună și am vrut să-i dăm și lui minute. Dar am vrut să vedem jucători, i-am dat minute și lui Nedelcearu, am vrut să-l vedem și pe Opruț. E normal, împotriva celei mai bune garnituri a Columbiei îți asumi riscuri”, a mai transmis selecționerul.

Mă gândeam că Ucraina are prima șansă, e o echipă valoroasă, cu jucători de nivel foarte bun. Cu siguranță că dacă până acum ne-am concentrat foarte mult pe Slovacia și pe Belgia, de acum vom începe să culegem date despre Ucraina. Încercăm să îi înțelegem și să luăm deciziile corecte în perioada care urmează
- Edi Iordănescu, despre calificarea Ucrainei la EURO

VIDEO. Vedeta columbienilor, Luis Diaz bucurându-se alături de fani după 3-2 cu Ro

Tot despre Columbia - România:

Panduru, șocat după Columbia - România: „De mult nu am văzut așa ceva” + MM Stoica l-a completat: „Rar mi-a fost dat să văd”
Columbia - România
Panduru, șocat după Columbia - România: „De mult nu am văzut așa ceva” + MM Stoica l-a completat: „Rar mi-a fost dat să văd”
Ilie Dumitrescu are 4 remarcați din naționala României: „A făcut asta și în campanie”
Columbia - România 3-2
Ilie Dumitrescu are 4 remarcați din naționala României: „A făcut asta și în campanie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
CanditConstantin
CanditConstantin  •  27 Martie 2024, 16:19
Postat de 21lva pe 27 Martie 2024, 02:36

Nu știu ce să cred despre antrenorul echipei naționale. Ori nu înțelege nimic din ce se întâmplă pe teren ori ne crede pe toți proști de ne spune asemenea gogomănii. Chiar nu ajută pe nimeni și la nimic fanfaronada asta găunoasă

Pentru Iordanescu, pe care nu-l recomanda nimic pentru un astfel de post, este in primul rand o rampa de lansare. Rolul lui este 'sa ne abureasca', sa 'vorbeasca vorbe goale', 'sa cada EL in picioare' si, mai ales, sa-si construiasca o imagine de antrenor responsabil in vederea unor oferte viitoare. Un antrenor mic, dar plin de el si cu gura mare.

Silver1953
Silver1953  •  27 Martie 2024, 14:12

Mai *** , de ce nu spui ca noi am inscris dupa ce columbienii au "plecat" la vestiare ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sapun
sapun  •  27 Martie 2024, 10:55

Alibec dacă l-ar fi ascultat pe Hagi ar fi tras la poartă deși habar n-avea unde e mingea. Ce gol frumos ar fi fost. Primul gol din istorie dat fără minge.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează