FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Note GSP de la 4 la 7 pentru „tricolori” după 2-3 cu Columbia: „Greoi, dezorientat. Pistol cu apă!”

Columbia - România 3-2 // foto: Guliver/gettyimages +16   FOTO
Columbia - România 3-2 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat marti, 26 martie 2024 23:52 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 00:37

Columbia, locul 14 în clasamentul FIFA, a învins naționala României într-un meci amical disputat la Madrid, pe „Metropolitano”, scor 3-2.

Niciun șut pe poartă pentru România în prima repriză, câteva faze sclipitoare reușite de columbieni, o calitate tehnică deosebită pentru Luis Diaz & Compania, minute de final entuziasmante ale românilor. Acesta este rezumatul partidei de pregătire de la Madrid, ultima din această lună pentru „tricolori”.

Iată notele oferite de reporterii GSP după Columbia - România.

Sufocat de fani, după ce a făcut spectacol în Columbia - România! Imagini grăitoare pe „Metropolitano”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Sufocat de fani, după ce a făcut spectacol în Columbia - România! Imagini grăitoare pe „Metropolitano”

Notele din echipa României după 2-3 cu Columbia

  • H. Moldovan (nota 5) * A simțit și el ce înseamnă să joci pe "Metropolitano", primul lui joc în propria casă, chiar dacă din postura de oaspete. A scos frumos reluarea lui Diaz (52), a mai blocat apoi un atac al sud-americanilor, dar tot a mai luat un gol pe final de meci. Nu prea a avut ce face la golurile încasate.
  • Rațiu (nota 4) * Depășit frecvent în prima repriză, a avut viață grea cu Diaz și compania.
  • Drăgușin (nota 5) * A mai apucat să blocheze două șuturi până când s-a împiedicat la a respinge balonul în faza de 2-0 pentru Columbia.
  • Burcă (nota 4) * Slab.
  • Opruț (nota 5) * Acceptabil, având în vedere ce adversari a avut.
  • R. Marin (nota 5) * Subțire.
  • M. Marin (nota 4) * A avut mult de tras, a reușit puține lucruri.
  • Stanciu (nota 5) * A încercat să ordoneze ceva din jocul „tricolorilor”. Puține reușite.
  • Moruțan (nota 6) * Și-a creat câteva situații mai optimiste, însă fără să sperie prea mult apărarea adversă.
  • Alibec (nota 4) * Greoi, dezorientat, aproape de fază, dar totuși departe. Pistol cu apă!
  • Mihăilă (nota 6) * Unul dintre foarte puținii jucători ai României care au încercat și au reușit ceva, cât de cât.

  • Selecționer: Edward Iordănescu (nota 5) * Finalul a mai salvat ceva din ideea generală a partidei, însă meciul de la Madrid a arătat că avem o apărare foarte fragilă și doar faze individuale, în care putem fi mângâiați de noroc. Oricum, schimbările au fost foarte eficiente, au mai salvat imaginea echipei.
Au mai jucat:
  • Nedelcearu (nota 4) * A intrat în locul lui Drăgușin în minutul 46.
  • I. Hagi (nota 7) * A intrat în locul lui Mihăilă în minutul 57. A fost un semnal optimist pentru tentativa de remontada a „tricolorilor”.
  • Drăguș (nota 5) * În locul lui Alibec în minutul 57
  • Fl. Tănase * În locul lui R. Marin în minutul 77.
  • Man * În locul lui Stanciu în minutul 77.
  • Sorescu * În locul lui Opruț în minutul 87.

Notele Columbiei după 3-2 cu România

  • C. Vargas (nota 5) * Portar pe fază, cu spirit, a dat încredere până la golul lui Ianis Hagi. Depășit și el de finalul furios al României.
  • D. Munoz (nota 7) * Ar fi bine să avem un astfel de fundaș dreapta, care a reușit un "călcâi" de vis la golul secund al columbienilor! A ieșit accidentat pe final de primă repriză, a avut ceva de tras cu Mihăilă, dar s-a achitat bine de treaba lui.
  • Cuesta (nota 5) * A adormit pe final.
  • Lucumi (nota 5) * Idem.
  • Mojica (nota 6) * S-a simțit când a pus piciorul, și la minge, și alunecând pe tibiile românilor. Contribuție la golul 3 al columbienilor.
  • Lerma nota 6 * Puternic.
  • Rios (nota 4) * Ne-a ajutat să intrăm în meci prin eroarea ce a dus la golul lui Hagi.
  • J. Arias (nota 7) * A avut-o, a dat-o! Unu la unu pe zonă centrală cu Moldovan, ne-a electrocutat în minutul 35. Fotbalist.
  • J. Rodriguez (nota 7) * Jupân!
  • Diaz (nota 8) * Fotbalist de clasă! Are mingea legată cu ață de ghete. Bine că a ieșit după vreo oră și ceva de joc
  • Cordoba (nota 7) * Nouar sută la sută. Atacant, nu pistol cu apă!
  • Selecționer: Nestor Lorenzo * nota 7 A demonstrat de ce Columbia a adunat 21 de meciuri fără eșec, deși echipa lui a lăsat-o moale pe final.
Au mai jucat:
  • S. Arias (nota 6) * A intrat în locul lui D. Munoz în minutul 45
  • Borre (nota 5) * A intrat în locul lui Diaz în minutul 67
  • Carrascal (nota 5) * A intrat în locul lui Arias în minutul 67
  • Quintero (nota 5) * A intrat în locul lui James Rodriguez în minutul 73.
  • Asprilla (nota 7) * A intrat în locul lui Cordoba în minutul 74. Talent.

VIDEO: Luis Diaz, „sufocat” după Columbia - România 3-2

Tot despre Columbia - România:

Hagi, surprins de camere pe Metropolitano » Alături de cine a urmărit golul lui Ianis
Columbia - România
Hagi, surprins de camere pe Metropolitano » Alături de cine a urmărit golul lui Ianis
Concluziile lui Gică Popescu după România - Columbia » „Tricolorul” despre care spune că și-a câștigat astăzi postul de titular la Euro
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Concluziile lui Gică Popescu după România - Columbia » „Tricolorul” despre care spune că și-a câștigat astăzi postul de titular la Euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
Alexon
Alexon  •  27 Martie 2024, 18:02
Postat de MaxiP pe 27 Martie 2024, 14:43

Din pacate au ajuns toti sa comenteze anumite sporturi, desi nu inteleg mare lucru. Asta am remarcat si eu la Morutan, ok, si-a aratat calitatile tehnice, nu neaga nimeni, era nevoie de cineva care sa tina putin de minge la cat de dominanti au fost columbienii, dar parca nici cat o facea el. Ratiu, o spun de mult, nu are concurenta pe post in echipa nationala, e top 3 de departe dintre toti jucatorii, ca nivel de joc, pregatire, calitati tehnice si fizice si e exemplul clar ca nu au nicio legatura minutele jucate indiferent de nivelul de joc al campionatului in care se joaca comparativ cu calitatile generale ale unui jucator, fie el rezerva la o echipa care insa ii impune un anumite nivel permanent pentru a avea loc in lotul acelei echipe. Condamnam convocarile lui Puscas, Razvan Marin, Moldovan, Hagi, nimeni nu observa cat de absent este Alibec in orice meci cu un ritm mai alert, de intensitate serioasa. Mi se pare ca pana si Stanciu este considerat asa o mare piesa a nationalei, desi eu din cate meciuri am vazut jucand el, nu l-am vazut niciodata o piesa de baza atat de cu mult peste altii, din contra, are momente complet haotice de joc, nu stie nici la 30+ ani sa faca un marcaj corect pe faza defensiva, iar executiile fantastice cu care il lauda presa de ani de zile sunt pur si simplu ocazionale, procentajul sau la nivel de suturi spre poarta fiind unul prost de tot.

Exact. Intr-un meci cu Columbia trebuia afisat un sistem cu fei mai buni jucatori, nu teste. Ce zici de Ratiu se aplica si kui Hagi numai ca Hagi a fost folosit mai des la Alaves. Hagi este mai calculat, nu este atat de haotic si pierde mai putine mingi. Dragus trebuja introdus din primul minut si titularizat in meciurile ce vor urma deoarece este cel mai bun atacant pe care il are Romania in prezent. Ghita si Racovitan sunt variante foarte bune poate mai bune decat Burca si Adrian Rus. Si ioaca intr-un campionat mult mai bun decat cel din Cipru sau Arabia Saudita. Ar fi cazul sa fie incercate mai des si alte variante in locul lui Alibec care are 33 de ani, precum Birligea, Daniel Paraschiv sau Alexandru Pop. Sunt tineri, dar macar isi “dau viata pe teren” si marcheaza.

MaxiP
MaxiP  •  27 Martie 2024, 14:43
Postat de Alexon pe 27 Martie 2024, 09:08

Ei spun ca Ratiu a fost cel mai bun de la noi blocandu-l pe Diaz in majoritatea fazelor incurcand mare parte din atacurile lor ceea ce este adevarat, dar voi practic spuneti ca a fost printe cei mai slabi. Sunteti culmea! A fost printre cei mai buni ai meciului insa Morutan a pierdut multe mingi, a fost haotic si nu ajuta. Man a intrat prea tarziu. Stanciu la fel, cam hsotic si a pierdut mingi, Hagi a fost mult mai ok in centru. Razvan Marin a pierdut si el mingi datorita pressing-ului Columbiei, dar ma mira pentru ca joaca titular in Serie A. Marius Marin este un jucator foarte bun pentru a distruge faze ale adversarilor, dar mai greu cu combinatiile. Dragusin si-a facut treaba pe partea lui Burca a fost depasit in mai multe randuri. Se vad diferente cand un jucator vine dupa meciuri in Arabia si altul din Polonia, Italia, Turcia etc. Tind sa cred ca Racovitan trebuie sa primeasca mai multe sanse. A jucat foarte bine la meciul trecut. Nedelcearu a fost decent, depasit si el in unele faze. Oprut destul de bun mai ales in prima repriza. A acut si momente bune si mai putin bune. Mihaila a incercat diverse incursiuni, pase catre atacant, faze de poarta, dar nu prea a fost sustinut in special de atacant. Alibec extrem de slab. Individualist, face pressing mai mult de “ochii lumii”. Columbia nu are o aparare extraordinara. Mijlocul si mai ales atacul sunt punctele lor forte. Din pacate, Alibec nu reusea sa se demarcheze, sa creeze un spatiu, sa suteze. Dragus mult mai bun!

Din pacate au ajuns toti sa comenteze anumite sporturi, desi nu inteleg mare lucru. Asta am remarcat si eu la Morutan, ok, si-a aratat calitatile tehnice, nu neaga nimeni, era nevoie de cineva care sa tina putin de minge la cat de dominanti au fost columbienii, dar parca nici cat o facea el. Ratiu, o spun de mult, nu are concurenta pe post in echipa nationala, e top 3 de departe dintre toti jucatorii, ca nivel de joc, pregatire, calitati tehnice si fizice si e exemplul clar ca nu au nicio legatura minutele jucate indiferent de nivelul de joc al campionatului in care se joaca comparativ cu calitatile generale ale unui jucator, fie el rezerva la o echipa care insa ii impune un anumite nivel permanent pentru a avea loc in lotul acelei echipe. Condamnam convocarile lui Puscas, Razvan Marin, Moldovan, Hagi, nimeni nu observa cat de absent este Alibec in orice meci cu un ritm mai alert, de intensitate serioasa. Mi se pare ca pana si Stanciu este considerat asa o mare piesa a nationalei, desi eu din cate meciuri am vazut jucand el, nu l-am vazut niciodata o piesa de baza atat de cu mult peste altii, din contra, are momente complet haotice de joc, nu stie nici la 30+ ani sa faca un marcaj corect pe faza defensiva, iar executiile fantastice cu care il lauda presa de ani de zile sunt pur si simplu ocazionale, procentajul sau la nivel de suturi spre poarta fiind unul prost de tot.

lianezahariao7
lianezahariao7  •  27 Martie 2024, 13:41

Cum este posibil ca sa nu dai note, lui Tanase,marcand un gol superb,sau Man,cu acele curse superbe din careul columbian,sau al lui Dragus,care aintrat bine !!!??Toti,acestia au intrat in min 76 !Rusine celor dela GSP,TREBUIE SA IESITI IN EVIDENTA PRIN AROGANTA RENUMITA,care va caracterizeaza !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează