FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CFR CLUJ 2-1

CRONICĂ Etapa perfectă pentru FCSB! » CFR Cluj a condus pe terenul lui Sepsi, dar au urmat 15 minute de groază pentru băieții lui Mandorlini. Clasamentul + notele

FOTO: Bogdan Bălaș +28   FOTO
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de , - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 22:57 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 23:59

Sepsi a învins-o pe CFR Cluj, scor 2-1, în etapa cu numărul 20 din Superliga ♦ Clujenii au condus cu 1-0, dar au avut 15 minute de groază în repriza secundă, în care au încasat două goluri de la covăsneni ♦ Runda a fost una perfectă pentru FCSB, întrucât rivalele la titlu, CFR, CSU Craiova și Rapid, s-au încurcat

Sepsi - CFR Cluj 2-1 » Cronică: FCSB spune: „Mulțumesc, Sepsi!”

CFR n-a mai bătut pe nimeni din octombrie, dar încă e pe locul 2 și se poate apropia de liderul FCSB în cazul unei victorii. În plus, fosta campioană își întâlnește victima preferată, împotriva căreia a bifat 15 victorii din 19 partide. Dincolo, Sepsi și-a mai revenit și a câștigat 6 puncte în precedentele două runde.

Neluțu Varga, reacție puternică în mercato, după transferurile făcute de Gigi Becali: „Plătesc o sumă-record ca să-l aduc la CFR Cluj și să luăm titlul”
CFR Cluj
Neluțu Varga, reacție puternică în mercato, după transferurile făcute de Gigi Becali: „Plătesc o sumă-record ca să-l aduc la CFR Cluj și să luăm titlul”

Pe hârtie, Storck și Mandorlini aleg formule ofensive, puțini jucători defensivi în echipele de start. Să fie un meci bun?

Clasa lui Tachtsidis și atât

Duelul germano - italian de la nivelul antrenorilor nu produce absolut nimic în primul sfert de oră, fotbal cu pipeta, dezmorțit de ocaziile semnate de Varga și Safranko din preajma minutului 18. Sepsi propune un presing agresiv, pare echipa mai în formă, însă e capsată de CFR.

Tachtsidis demonstrează că poți performa în Liga 1 și la apusul carierei, după sezoane petrecute la Al Fayha și Khor Fakkan. Grecul îl execută de la marginea careului pe Niczuly - ce gol frumos! -, la o fază la care, nejustificat, fanii lui Sepsi strigă „Hoții, hoții!”. Nejustificat, pentru că mingea plimbată de Otele nu ieșise cu întreaga suprafață din teren, așa cum credeau suporterii gazdelor.

Meciul se încinge spre finalul primei părți. Ștefănescu pică în careu, cere penalty, nu se aude niciun fluier, apoi Otele înscrie, dar se ridică fanionul de la margine, a fost ofsaid înainte, la Bîrligea. VAR-ul validează ambele decizii. E pauză, 45+ minute mediocre.

Schimbările lui Storck au produs remontada

Sepsi - CFR Cluj/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - CFR Cluj/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - CFR Cluj/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - CFR Cluj/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - CFR Cluj/ foto: Bogdan Bălaș
+24 FOTO

Ciudat, CFR evolua spectaculos la începutul campionatului, acum parcă sunt reluări ale meciurilor din finalul ultimului mandat al lui Petrescu. Și Bernd Storck mai are mult de lucru la Sepsi ca să crească nivelul unei trupe rudimentare.

Vin primele ocazii ale reprizei secunde. Bîrligea scapă de două ori cu Niczuly, finalizează modest, de fiecare dată intervine portarul covăsnenilor.

Sepsi începe să riște, renunță la un apărător și egalează, mai degrabă de nicăieri. Gazdele nu jucau nimic, dar o deviere inspirată a lui Rondon și un golazo de Sherif Kallaku, introdus la pauză, mută tabela pentru 1-1.

Ritmul se iuțește, se înmulțesc și ocaziile, în principiu CFR e cea care ratează, însă Sepsi dă lovitura, din nou printr-un fotbalist venit de pe bancă. Vitalie Damașcan tranșează un duel cu Deac și păstrează toate punctele la Sfântu Gheorghe.

După un meci în care „feroviarii” au fost ceva mai periculoși, ei ajung la 8 meciuri consecutive fără victorie, iar Mandorlini e cu un pas în Italia. Sepsi, pe loc de play-off!

Notele GSP după Sepsi - CFR Cluj 2-1

Sepsi: Niczuly (6) - Kecskes (7), Ninaj (6) ('62 Fl. Ștefan - 5), D. Ciobotariu (6) - Oteliță (6), I. Gheorghe (5) ('46 Kallaku - 8), N. Păun (6), R. Varga (6) ('62 Damașcan - 8) - Ștefănescu (6), Safranko (5) ('62 Rondon - 6), C. Matei (6) ('90+1 Bălașa) 
Antrenor: Bernd Storck (8) 

CFR Cluj: Sava (6) - Kresic (6), M. Ilie (6), Morgan (6) ('90+1 R. Filip) - Krasniqi (6), Tachtsidis (8), Cvek (6), Camora (5) - Avonou (6) ('68 Deac - 5) - Otele (7) ('68 Fica - 5), Bîrligea (5) ('82 Juricic) 
Antrenor: Andrea Mandorlini (5) 

Arbitru: Marcel Bîrsan (7) / Asistenți: Mircea Grigoriu (7); Alexandru Vișan (4)

Final: Sepsi - CFR Cluj 2-1

Minutul 54: Bîrligea ratează singur cu portarul

Bîrligea putea să aducă liniștea echipei lui în minutul 54, însă a ratat incredibil. A profitat de gafa lui Ninaj și a scăpat singur cu portarul lui Sepsi, apoi l-a luat la țintă pe Niczuly.

Minutul 33: Sepsi a protestat la golul celor de la CFR Cluj

Cei de la Sepsi au protestat la golul lui CFR Cluj, marcat de Tachtsidis. În construcția fazei, Otele a ținut cu greu mingea în teren, aceasta a circulat pe linia de fund. Balonul a ajuns ulterior la mijlocașul grec, care a marcat - șut cu dreptul, la colțul lung.

Etapa perfectă pentru FCSB! » CFR Cluj a condus pe terenul lui Sepsi, dar au urmat 15 minute de groază pentru băieții lui Mandorlini. Clasamentul + notele
captură Digi Sport

Citește și alte știri de actualitate: 

Surpriză: cine este prima țintă a celor de la CFR Cluj pentru „mercato-ul” din iarnă » Vine din Italia

Se vede titlul?! 5 indicii că FCSB ar putea fi campioană la finalul sezonului » Punct cu punct, cum au devenit roș-albaștrii de neclintit

Fostul campion cu FCSB și CFR Cluj a dat verdictul: „Ei vor câștiga titlul”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (62)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  18 Decembrie 2023, 12:34
Postat de anticenzuralasport pe 18 Decembrie 2023, 09:00

Da ,dar ofsaydul de la Rondon a fost pistol de apa pe landa ofsaydul care v a băgat în meci la Oțelul !!! Ofsayd de metrii ,ofsayd care nu ar fi scăpat nici amatorilor in arbitraj... Nimeni nu spune cum s a lăsat golul CFR plecat de la Orele dar o faza și mai clară tot la Galați a dus la anularea golului...Până la urma CFR a pierdut un punct după ce cu noi a câștigat unul nemeritat și nouă ni s a luat 2 puncte...

Amice, vouă, fecesebeilor, v-a luat doua puncte bramburitul Crețu care nu trebuia sa-i pună piedica clujeanului. Cat privește golul înscris de craiovenii, a fost din offside dar nu s-au tras linii, am văzut la TV. Scuza lor e puerila ...cică a fost o femeie la VAR. Dar acum , la Sepsi-CFR , după ce tragi liniile si-ti demonstrezi ție ( VAR-lui) ca este offside ( după e minute de analiza) nu anulezi golul , nu este doar viciere de rezultat ci și nestiinta regulilor fotbalului. Acei care au fost la VAR trebuie scoși din fenomenul fotbal ca incompetenți. Nu se poate asa ceva. Vassaras trebuie sa explice prostia celor doi.

vasile_69
vasile_69  •  18 Decembrie 2023, 10:03

Iata cum face bunul Dumnezeu dreptate pentru FCSB !!! Felicitari Sepsi ! Bravo FCSB !

Mache_mana_iute
Mache_mana_iute  •  18 Decembrie 2023, 10:02
Postat de digei pe 18 Decembrie 2023, 03:19

Totul merge perfect pentru FCSB, mai ales politic. E clar, titlul merge acolo unde trebuie, mai are rost sa urmarim campionatul pana la capat?

Da. Fiind an electoral, entuziasmul generat de câștigarea unui titlu după 9 ani de secetă... ar putea să-i trezească din letargie pe românii indeciși, împingându-i spre secțiile de votare. Calculele sunt simple: 5 milioane de fecesebiști fericiți = 5 milioane de voturi pentru Ciolacu.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează