FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid și-a egalat recordul după 17 luni » Culmea, Mutu reușise precedenta performanță!

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2024 16:03 / Actualizat duminica, 11 februarie 2024 17:05

Rapid a demarat ca din tun în 2024, cu o serie de 4 victorii la rând, 4-3 cu FCU Craiova, 2-1 la Dinamo, 2-1 cu Oțelul și 1-0 la Cluj, cu CFR. Un record all-time, cel mai bun început de an din istoria vișiniilor.

Precedenta serie, cu Adrian Mutu pe bancă

Giuleștenii reușiseră precedenta serie de 4 succese consecutive în campionat în urmă cu 17 luni. Se întâmpla la începutul sezonului precedent. Când, după un început amestecat, în care în primele 5 runde adunase 3 victorii și două înfrângeri, echipa de sub Grant, cu Adrian Mutu pe bancă, reușea apoi o serie de 4 succese la rând în Superligă.

Au început cu 1-0 cu UTA, apoi 2-1 la Sepsi, 1-0 cu U Cluj și 1-0 la Voluntari, între rundele 6 și 9, în perioada 20 august - 3 septembrie 2022.

7 victorii la rând în sezonul 2021-2022

Anterior însă, tot cu Mutu antrenor, în sezonul 2021-2022, Rapid a plusat în același sezon, reușind să lege încă 7 victorii. Se întâmpla imediat după numirea fostului internațional în locul lui Miță Iosif. Rapid a câștigat cu 1-0 cu Clinceni, în ultima etapă a sezonului regulat.

După care, în play-off, a continuat cu încă 6 runde în care a învins pe linie: 3-1 cu Dinamo, 1-0 la Clinceni, 3-0 cu Botoșani, 2-0 la UTA, 8-0 cu Gaz Metan și 1-0 cu Sepsi. Totul în perioada 5 martie 2022 - 23 aprilie 2022, adică 7 săptămâni.

În acel prim sezon de la revenirea în Liga 1, echipa din Giulești a încheiat campionatul pe locul 9.

Până la acest CFR- Rapid 0-1, ardelenii erau singurii din campionat neînvinși pe propriul teren, în precedentele 12 partide din Gruia reușind să adune 8 victorii și 4 remize.

Când am plecat spre meci, mă gândeam că și o remiză ar fi fost bună. Dar prin minutul 70 recunosc că aș fi fost amărât să ne egaleze, pentru că noi am avut ocaziile mai clare. Mi-a plăcut foarte mult angajamentul echipei. Tot ce-mi doresc acum e să nu luăm piciorul de pe accelerație pentru că o victorie vineri, cu Hermannstadt, ar însemna și calificarea automată în play-off. 

Dacă domnul Becali consideră că lupta e încheiată și nu-i e frică de Rapid, foarte bine. Probabil are dreptate. Eu nu mă pricep atât de bine la fotbal. Dar cred că în acest play-off care urmează, oricine poate bate pe oricine. Va fi cel mai spectaculos din istorie și asta nu poate să fie decât bine pentru fotbalul românesc.

- Dan Șucu, acționar majoritar Rapid, pentru GSP.ro

VIDEO Cristiano Bergodi: „Este o victorie mare, pentru că ne duce acolo sus!”

Citește și: 

Rapid mai face un transfer! Șucu plătește o sumă impresionantă pentru un tânăr din Superligă
RAPID
Rapid mai face un transfer! Șucu plătește o sumă impresionantă pentru un tânăr din Superligă
Rapid e noul Viitorul » Șucu a preluat modelul de la Hagi! Cum poate arăta formația lui Bergodi
RAPID
Rapid e noul Viitorul » Șucu a preluat modelul de la Hagi! Cum poate arăta formația lui Bergodi

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează