SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Naționala de rugby a României joacă la Paris finala mică a Rugby Europe Championship contra Spaniei

Marius Simionescu (al doilea din dreapta) la întâlnirea căpitanilor de la Paris FOTO Rugby Europe
Marius Simionescu (al doilea din dreapta) la întâlnirea căpitanilor de la Paris FOTO Rugby Europe

Articol de - Publicat sambata, 16 martie 2024 22:12 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 22:13

„Stejarii” și „Los Leones” se întâlnesc duminică pe Stadionul Jean Bouin'' de la ora 19:15 pentru a stabili cine va ocupa locul al treilea în această ediție a Rugby Europe Championship.

Naționala României vrea să încheie cu un succes ediția din 2024 a REC. „Știam că acest turneu va fi unul complicat și așa a fost. Jucătorii au arătat mult curaj și merită să termine competiția cu o victorie. Va fi un meci complicat cu Spania, dar vom da tot ce putem mai bun”, a spus David Gérard, antrenorul ”stejarilor”.

România întâlnește Spania pentru medalia de bronz pe pe Stadionul '„Jean Bouin'', cel care ca găzdui duminică patru meciuri. Finala mică este al treilea în program și va începe la ora 19:15, fiind urmat de confruntarea pentru trofeu care se va purta între Georgia și Portugalia, echipe care au trecut în semifinale de România, respectiv Spania.

WTA, răspuns pentru GSP în cazul Simona Halep: „Am demarat procesul de revizuire a regulii”
HALEP, ADIO SUSPENDARE
WTA, răspuns pentru GSP în cazul Simona Halep: „Am demarat procesul de revizuire a regulii”

Echipa antrenată de David Gérard a învins Polonia și Belgia, dar a pierdut în fața Portugaliei în grupa B, iar în semifinale s-a înclinat în fața Georgiei.

La fel ca în sezonul trecut

Va fi a 40-a întâlnire dintre „stejari” și „lei”, primii impunându-se de 35 de ori. Ultima confruntare a avut loc în 2023, tot în finala pentru bronz a Rugby Europe Championship, când România s-a impus cu 31-25.

Reprezentativa tricoloră a mers la Cupa Mondială din 2023 în locul Spaniei, care își câștigase locul pe teren, dar după o contestație a federației din România privindu-l pe Gavin van den Berg, care nu petrecuse timpul necesar în Spania pentru a fi considerat eligibil și a putea juca pentru Spania.

Față de primul XV din confruntarea cu Georgia au apărut opt schimbări în pachetul de înaintare și 3 pe treisferturi, informează Federația Română de Rugby. Vor debuta în echipa României Ștefan Buruiană și Jacob Nicolaas Immelman. Hinckley Vaovasa revine și el după o pauză de șase luni. Căpitanul României va fi Marius Simionescu.

Echipa României pentru confruntarea cu Spania

  • Echipa de start: 1. Iulian Hartig (Bassin d'Arcachon), 2. Ştefan Marko Buruiană (Castres Espoirs), 3. Vasile Bălan (CSA Steaua), 4. Andrei Mahu (Massy), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 6. Nicolaas Jacob Immelman (CSM Ştiinţa Baia Mare), 7. Kamil Sobota (CS Dinamo), 8. Adrian Mitu (Pau), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10. Hinckley Vaovasa (CS Dinamo), 11. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 12. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Gabriel Pop (Cascais), 14. Ionel Melinte (RCHCC), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara).
  • Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CS Rapid), 18. Thomas Creţu (Stade Aurillac), 19. Iulian Lucian Mureşan (SCM USV Timişoara), 20. Dragoş Ser (SCM USV Timişoara), 21. Alin Conache (CSA Steaua), 22. Tangimana Fonovai (CS Rapid), 23. Ovidiu Neagu (CS Dinamo)

Programul Final 8 de la Paris

  • Locurile 7-8, ora 13:00 » Polonia-Belgia
  • Locurile 5-6, ora 15:45 »Țările de Jos-Germania
  • Locurile 3-4, ora 19:15 » România-Spania
  • Locurile 1-2, ora 22:00 » Georgia-Portugalia

Citește și:

Iga Swiatek și-a spulberat adversara și a depășit-o pe Serena Williams » Simona Halep, pe locul 5
INDIAN WELLS
Iga Swiatek și-a spulberat adversara și a depășit-o pe Serena Williams » Simona Halep, pe locul 5
HC Dunărea Brăila, pas mare către Final Four în EHF European League! » S-a impus cu 32-26 în deplasarea cu Podravka Koprivnica
EHF EUROPEAN LEAGUE
HC Dunărea Brăila, pas mare către Final Four în EHF European League! » S-a impus cu 32-26 în deplasarea cu Podravka Koprivnica

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează