SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

VIDEO „Un meci mare!” » CSM Constanța vine în capitală să câștige confruntarea cu Dinamo din European League

Handbaliștii de la CSM Constanța la un time-out FOTO CSM Constanța Facebook
Handbaliștii de la CSM Constanța la un time-out FOTO CSM Constanța Facebook

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 10:25 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 11:22

Revenită în primăvara europeană după aproape un deceniu, Constanța vrea mai mult. Ținta a devenit ieșirea din grupele principale ale European League, iar varianta la îndemână este calificarea în play-off. Duelul decisiv se va da în dubla” cu Dinamo București, care-i poate asigura cel puțin locul 3.

  • Partida este transmisă de la ora 19:45 pe Digi Sport 2 și livetext pe GSP.RO

Constănțenii nu au deloc o misiune ușoară, dar pleacă din start cu un avantaj enorm. Au 2 puncte în fața formației din capitală, grație victoriei cu Sporting Lisabona din prima fază a grupelor.

Primul episod al confruntării cu bucureștenii are loc marți seara, de la ora 19.45, în Sala Dinamo. Unul în care băieții lui George Buricea sunt cotați cu șansa a doua, dar forțează o surpriză. 

„Va fi infernal. Pot să vă promit doar că echipa pe care o antrenez va da totul pe teren. Iar dacă va pierde o va face cu onoare și niciodată în genunchi”, a avertizat antrenorul echipei din orașul de la malul mării.

După 17 ani

Constanța și Dinamo au dominat handbalul masculin românesc în ultimele două decenii, iar confruntarea dintre cele două a devenit deja tradițională. De altfel, s-au mai întâlnit în Europa, în optimile de finală ale Cupei Cupelor, în ediția 2006/2007. Constănțenii au mers mai departe atunci, după ce au câștigat pe teren propriu, 31-20, și au au cedat la București, cu 17-27. 

Este o mare rivalitate între cele două echipe. Am mai jucat o dată în cupele europene, cred că prin 2007, și ne-am calificat noi mai departe, deci istoria este în favoarea noastră. Va fi foarte greu, știți cu toții ce se întâmplă pe terenul lui Dinamo, cu galeria de la fotbal, cu o atmosferă incediară. Au o echipă stelară, cu jucători de la Barcelona și de la Benfica, dar nu le va fi ușor sub nicio formă. Suntem pregătiți să facem un meci mare!”, a spus George Buricea.

  • Clasament Grupa a IV-a: 1. Fuchse Berlin 6p, 2. Sporting Lisabona 4p, 3. CSM Constanța 2p, 4. Dinamo București 0p. În celălalt meci din grupă, de la ora 19.45: Fuchse Berlin primește vizita celor de la Sporting Lisabona.

Precedentul din Cupa României

Chiar dacă sunt cotați cu a doua șansă la victorie, jucătorii constănțeni speră să repete succesul de anul trecut din Cupa României. CSM a învins atunci Dinamo în sferturi, cu 34-32, și în cele din urmă a cucerit trofeul. 

„Mergem întâi la București pentru a ne lupta, apoi vor veni ei la Constanța, unde este greu pentru orice echipă. Vom da totul pentru a trece și de grupele principale”, a declarat extrema stânga Valentino Ravnic.

În cupele europene, totul este diferit față de campionat. Miza este alta, se arbitrează altfel, jocul este altfel.

 -Dan Vasile, portar CSM Constanța

Duelul selecționerilor

Un capitol special al confruntării dintre cele mai bune echipe din România îl reprezintă și întâlnirea dintre fostul și actualul selecționer ai naționalei tricolore. 

Tehnicianul lui Dinamo, Xavi Pascual, i-a predat ștafeta lui George Buricea în urmă cu mai puțin de o lună, după dezamăgirea de la Campionatului European. Antrenorul constănțenilor are un obiectiv clar pe termen scurt, calificarea la Campionatul Mondial, dar trebuie să treacă în baraj de Cehia. 

„Va fi un derby, iar astfel de meciuri se decid la micile detalii. Cu siguranță, va fi foarte tacticizat, pentru că ne cunoaștem reciproc foarte bine”, a spus George Buricea.

Învinși în campionat

În urmă cu trei luni, Dinamo București s-a impus clar, pe teren propriu, în turul Ligii Naționale, cu 31-25. Constănțenii nu au forțat însă, fiind concentrați pe jocul cu MOL Tatabanya KC. 

11 puncteeste avansul celor Dinamo în Liga Națională față de CSM Constanța, care are un meci mai puțin disputat

Am sacrificat acel meci pentru că jucam o partidă decisivă în cupele europene, la trei zile distanța. Nu avem un lot atât de numeros și mă interesa mai mult să mergem mai departe din grupele European League. Ceea ce am și realizat și înseamnă că am gândit bine”, a explicat George Buricea.

VIDEO Xavi Pascual: „Suntem favoriți!”

Citește și: 

Dinamo își joacă ultima șansă la calificarea în „optimile” European League tocmai împotriva rivalei CSM Constanța: „O finală pentru noi!”

Gloria Bistrița și Dunărea Brăila au încheiat grupele EHF European League cu victorii clare » Urmează sferturile de finală în martie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează