SPORTURI  »  ALTELE  »  CSM CONSTANȚA

„Scandalul manelelor” ia amploare! Sala Sporturilor din Constanța, închiriată cu 200 lei pe oră

Sala Sporturilor din Constanța
Sala Sporturilor din Constanța

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 16:59 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 18:41

Firma care a organizat concertul lui Tzancă Uraganu a plătit sub 1.000 de euro pentru zilele în care a blocat arena. 

Continuă să iasă la iveală amănunte șocante după ce concertul cunoscutului manelist Tzancă Uraganu a dus la amânarea derby-ului Ligii Naționale feminine de baschet dintre CSM Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe, programat inițial pe 23 decembrie.

Conform contractului de închiriere dintre Direcția Județeană de Sport și Tineret, care administrează Sala Sporturilor, și firma care a organizat evenimentul, Lord of Farm SRL, suma plătită de cea din urmă a fost infimă. 

Mai exact, 200 de lei pe oră plus TVA pentru folosirea arenei. Astfel, pentru 20 de ore de închiriere, în perioada 20-25 decembrie, s-au achitat 4.760 lei.

În mod și mai șocant, într-o conferință de presă susținută vineri, la sediul DJST, cel care a semnat contractul, directorul executiv adjunct Emil Nechita Ionescu, a susținut că Sala Sporturilor poate fi dată și gratuit. Sau poate fi închiriată oricărei persoane care este dispusă să plătească 200 de lei pe oră.

Tariful este prevăzut în ordinul de ministru, prin decizia directorului. Este un preț competitiv. Dacă vă uitați în ordin, DJST are voie să dea sala și gratuit. De exemplu, am oferit sala gratuit pentru organizarea galei celor de la CSM Constanța”, a explicat acesta.

Cronologie ilogică

Scuza prezentată de reprezentantul DJST s-a legat de un presupus acord verbal primit din partea directorului CSM Constanța, Andrei Talpeș, pentru amânarea meciului. Mai mult, a acuzat faptul că decizia a fost luată pentru a ajuta echipa constănțeană, care avea mai multe jucătoare accidentate.

S-a încurcat însă în datele în care susține că s-a purtat discuția cu oficialul grupării de pe Litoral. „Este propunerea lui Talpeș să mutăm meciul de pe 23 decembrie pe 28 decembrie. Nu există nimic scris, este singura hârtie pe care nu o am și este greșeala mea. Dar întâlnirea cu Talpeș și cu directorul adjunct al CSM Constanța, Claudiu Tincu, a avut loc pe 13 decembrie”, a declarat Emil Nechita Ionescu.

Conform actelor însă, solicitarea pentru închirierea Sălii Sporturilor pentru concertul lui Tzancă Uraganu a venit la DJST pe 4 decembrie, iar contractul a fost semnat pe 5 decembrie, cu mult înainte de presupusa discuție cu reprezentanții CSM Constanța. 

„Scandalul manelelor” ia amploare! Sala Sporturilor din Constanța, închiriată cu 200 lei pe oră
Emil Nechita Ionescu, director executiv adjunct al DJST Constanța, în conferința FOTO Ionuț Coman

Ulterior, directorul executiv adjunct a revenit, susținând că a avut loc și o discuție telefonică înainte de semnarea contractului. Pentru a complica și mai mult situația, DJST Constanța a trimis pe data de 4 decembrie o adresă către CSM Constanța prin care anunță că Sala Sporturilor este indisponibilă pentru perioadă 20-23 decembrie, deși contractul de închiriere nici măcar semnat.

Precedente ciudate

De-a lungul anului trecut, activitatea sportivă din Sala Sporturilor a mai fost afectată de organizarea unor evenimente ciudate. Astfel, în ultimul week-end din luna februarie, s-a desfășurat Campionatul Național de Airsoft, care a blocat arena timp de 3 zile. 

Mama Reevei Steenkamp, după eliberarea condiţionată a lui Oscar Pistorius: „Asta este singura mea dorinţă”
DECLARAȚII
Mama Reevei Steenkamp, după eliberarea condiţionată a lui Oscar Pistorius: „Asta este singura mea dorinţă”

Drept urmare, echipa masculină de handbal de la CSM Constanța, aflată în luptă pentru medaliile de argint ale Ligii Naționale, a fost nevoită să joace meciul cu Potaissa Turda la Medgidia. A încheiat la egalitate și, în cele din urmă, a ratat clasarea pe locul 2.

Printre alte acțiuni s-au numărat Cupa Fermierului la fotbal în sală, dar și evenimentul „Arta și Știința de a fi”, cu Dan Puric pe afiș.

Cerere pentru demiterea viceprimarului

Conferința de presă a fost organizată și pentru a da un drept de replică Viceprimarului Municipiului Constanța, Ionuț Rusu, care a cerut oficial președintelui Agenției Naționale de Sport, Elisabeta Lipă, demiterea conducerii DJST Constanța. 

Directorul executiv adjunct Emil Nechita Ionescu a lansat o serie de acuze dure, susținând că totul i se trage de la refuzul de a da undă verde a trecerii bazelor sportive din Constanța către autoritățile locale, chiar dacă acestea se află în paragină.

Mi-am spus punctul de vedere privind fiecare bază sportivă și bănuiesc că de aici a pornit supărarea domnului Rusu. Primăria Constanța nu va pune mâna pe nicio bază sportivă din județul Constanța. Eu i-am dat acordul pentru baza sportivă din Badea Cârțan, dar nu a fost în stare să inițieze hotărîrea de Guvern. 

Și pentru baza Triunghi am fost de acord. Nu am fost de acord să plece de la DJST Hotelul Sport, Restaurantul Sport, Sala Sporturilor și Complexul Sportiv Tomis”, a dezvăluit Emil Nechita Ionescu, adăugând faptul că îi va face plângere penală viceprimarului Ionuț Rusu pentru fals în declarații și va cere demiterea acestuia de către Consiliul Local Constanța.

Derapaj rasist

Directorul executiv adjunct al DJST a abordat și problema trecerii la autoritățile locale a stadionului de rugby Farul, care se află într-o stare de degradare avansată. 

Dar a făcut-o folosind cuvinte rasiste în plină conferință. „Terenul de rugby Farul a trecut prin Hotărâre de Guvern la ANS, iar dacă nu era Clubul Sportiv Tomitanii să aibă grijă de acest teren, din venituri propriu, și era închis de ANS, era pradă țiganilor. Vă spun negru pe alb”, a afirmat Emil Nechita Ionescu.

Fără director plin la DJST de 7 ani

În ultimii 7 ani, DJST Constanța a fost condus de directori numiți pe perioadă interimară, nu aleși prin concurs. „Din 2016, de când Claudiu Teliceanu s-a suspendat în mod ilegal, nu există director plin. De ce ilegal? În legea funcționarilor publici din acel moment era vorba despre suspendarea în interes personal pentru cel mult 2 ani”, a spus Emil Nechita Ionescu.

În plus, conferința de presă a fost organizată în sediul DJST, încălcând un ordin emis de ANS în data de 28 decembrie, prin care comunicarea instituțională privind activitatea direcției va fi făcută exclusiv de celălalt director executiv adjunct, Daniela Gurgu, căreia i-au fost delegate atribuțiile de conducere în detrimenul lui Emil Nechita Ionescu.

Părerea mea este că aceste conflicte apar pentru că cluburile sportive nu respectă legea - Emil Nechita Ionescu, director executiv adjunct al DJST Constanța

58.000 leia achitat CSM Constanța pe parcursul anului 2023 pentru închirierea Sălii Sporturilor pentru activități sportive

500 de lei pe orăpentru închirierea Sălii Sporturilor este noul tarif fixat de ANS la începutul lui 2024 pentru cluburile private

Citește și: 

Situație scandaloasă la Constanța » Manelele amână derby-ul Ligii Naționale feminine de baschet!
INCREDIBIL
Situație scandaloasă la Constanța » Manelele amână derby-ul Ligii Naționale feminine de baschet!
Constanța reacționează în „scandalul manelelor”! » Primăria îi cere președintei ANS, Elisabeta Lipă, să demită conducerea de la DJST
BASCHET / REACȚIE
Constanța reacționează în „scandalul manelelor”! » Primăria îi cere președintei ANS, Elisabeta Lipă, să demită conducerea de la DJST

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  05 Ianuarie 2024, 19:37

Pentru mine este uluitoare scandalizarea ziaristului. Pai, vere, Nicusor de la Bucuresti inchiriaza cu saptamanile cel mai mare stadion de fotbal al tarii pentru concerte, iar matale vii acum si faci galagie aici? Care-i diferenta, ca acolo tot GSP-ul ii gaseste justificari primarului bucurestean pentru blocarea Arenei Nationale?? Ca nu-ti plac matale manelele? Esti cumva rasist? Ca intram la chestii mai grave.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează