SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE

CORESPONDENȚĂ DIN SZEGED Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, campioane europene: „Ne întoarcem acasă motivate! Urmează Jocurile Olimpice!”

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc FOTO Raed Krishan +12   FOTO
Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 17:54 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 18:52

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen și-au completat la Szeged palmaresul cu titlul european obținut în proba de dublu vâsle categorie ușoară, ele având în istoria lor comună două titluri mondiale.

Regăsirile sunt mereu de povestit pentru că împlinesc o istorie comună, o istorie de succese, dar și de lipsuri.

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen și-au mai dat o șansă, cea din urmă întorcându-se la canotaj după o pauză de aproape un an și jumătate.

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen sunt campioane europene

La Szeged au avut prima finală oficială împreună de la revenirea Gianinei. Și ce cursă au făcut! Au condus de la un capăt la altul, regăsindu-se în fiecare lovitură.

Au trecut primele linia de sosire, în fața echipajelor din Italia și Grecia, apoi s-au abandonat una în brațele celeilalte pentru o medalie de aur care înseamnă mult mai mult. Încredere și energie.

„Suntem foarte bucuroase, ne doream demult această medalie - eu, cel puțin, am tras primul campionat european junioară fiind și de atunci am ceva vechime în spate -, mă bucur că, în sfârșit, că am reușit să o câștigăm și să fie în palmaresul nostru!

Ne întoarcem acasă foarte motivate pentru pregătirea ce conduce către Jocurile Olimpice de la Paris", a spus Ionela Cozmiuc. Ultima lor medalie cucerită împreună a fost în 2020, la Campionatele Europene, când au câștigat bronzul.

„Încă nu conștientizăm acest rezultat"

Gianina nu mai evoluase într-o finală din 2021, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar acum a trecut prin senzații diverse.

"S-a văzut și pe apă, a fost o revenire bună și binevenită din partea amândurora, am făcut o cursă foarte bună. Ne doream acest titlu de opt ani, ne-a spus cineva, noi nici nu i-am mai numărat, nu am știut că sunt atât de mulți.

Ne-am bucurat foarte mult pentru acest rezultat, încă nu-l conștietizăm și de-abia așteptăm să ajungem în cameră, să ne liniștim și să ne dăm seama de ce am făcut", a spus canotoarea în vârstă de 28 de ani.

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, campioane europene: „Ne întoarcem acasă motivate! Urmează Jocurile Olimpice!”
Ionela și Gianina la finalul cursei FOTO Raed Krishan

A adăugat apoi: „Mai avem de îmbunătățit clar, până la Paris vom deveni și mai puternice, hotărâte suntem și credem că de acum, cum ne-a spus și domnul Sandu Pop, vom merge tot mai sus".

Partea bună din dublul de aur

Și-au spus în barcă ceva, cum s-au sincronizat? „E ca mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată, noi ne cunoaștem foarte bine, însă niciodată nu am cunoscut această parte bună a noastră de când am refăcut echipa, nu am avut nici măcar o ceartă, doar discuții constructive care au ajutat la îmbunătățirea vitezei bărcii. Suntem foarte fericite, acestea sunt cuvintele potrivite", a spus Ionela Cozmiuc.

Duble campioane mondiale, în 2017 și 2018, Ionela și Gianina au privit altfel această medalie. „Atunci aveam și acea nebunie de copile și asta cumva ne dădea un impuls mai mare, acum altfel digerăm acest rezultat, ni l-am dorit foarte mult, dar în același timp am acumulat și maturitatea necesară pentru a ne bucura de el.

De mâine îl lăsăm deoparte și ne gândim la ce avem de făcut când ne întoarcem acasă pentru scopul suprem.

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen în acțiune la Campionatele Europene de la Szeged FOTO Raed Krishan
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen la Campionatele Europene de la Szeged FOTO Raed Krishan
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen la Campionatele Europene de la Szeged FOTO Raed Krishan
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen la Campionatele Europene de la Szeged FOTO Raed Krishan
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen la Campionatele Europene de la Szeged FOTO Raed Krishan
+8 FOTO

De asta am unit echipa, ne doream acest titlu european pentru că este ultimul în această probă, una olimpică, și noi l-am câștigat. Suntem fericite, chiar ne bucurăm pentru acest rezultat și îl punem în palmaresul nostru pe lângă alte titluri și acreditări de la Europene", a spus Gianina.

„Uite că am reușit!"

Cele două femei mature s-au îmbrățișat de mai multe ori în câteva minute: în barcă, pe ponton, pe podium, semn că funcționează din nou ca un tot și au combustibil pentru ce urmează.

Înainte să plecăm la cursă, i-am spus Gianinei că această cursă o tragem pentru noi și bineînțeles că ne-am bucurat, ne-am felicitat și a fost acea chestie că uite, am reușit!", a concluzionat Ionela. Cu aurul european în palmares, mai e un singur loc gol în vitrina lor, cel pentru medalia olimpică de aur.

Citește și:

Maria Lehaci și Amalia Bereș au analizat întrecerea de patru rame: „Am făcut o cursă foarte bună, doar că ele au fost mai rapide”
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
Maria Lehaci și Amalia Bereș au analizat întrecerea de patru rame: „Am făcut o cursă foarte bună, doar că ele au fost mai rapide”
Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  28 Aprilie 2024, 12:03

Felicitari fetelor ! Bravo ! Bafta in continuare . Hai Romania ! O duminica plina de medalii , va dorim !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează