SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE

CORESPONDENȚĂ DIN SZEGED Maria Lehaci și Amalia Bereș au analizat întrecerea de patru rame: „Am făcut o cursă foarte bună, doar că ele au fost mai rapide”

Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș cu medaliile de argint FOTO Raed Krishan +8   FOTO
Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș cu medaliile de argint FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 15:40 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 18:53

Barca feminină de patru rame compusă din Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș a spart gheața pentru România la Campionatele Europene de la Szeged, cucerind argintul. Fetele erau campioane europene en titre, dar au fost învinse de echipajul Marii Britanii.

Primele emoții pentru delegația României și pentru cei care au venit să le susțină au apărut după ora 13:00. Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș au pornit bine în cursă, fiind primele la 500 de metri, apoi britanicele Helen Glover, Esme Booth, Samantha Redgrave, Rebecca Shorten au mărit viteza și au trecut la conducerea cursei. Au fost primele la 1.000 de metri, la 1.500 de metri și la final cu un timp de 06:53,95.

Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!

„Tricolorele” s-au apropiat de ele și în uralele românilor din tribune au dat totul pentru a le întrece. Au terminat pe locul al doilea cu un timp de 06:55,47.

„Cursa pe care noi am făcut-o a fost foarte bună, nu am avut nimic de-a face cu ele, doar că astăzi au fost mai rapide”, a spus Maria Lehaci după ce a primit o îmbrățișare de la tatăl său. Pe podium a mai urcat și echipajul Țărilor de Jos, cu un timp de 06:58,23.

„O secundă și jumătate nu este mult de recuperat"

Colega sa de barcă, Amalia Bereș, a completat-o: „A fost o cursă cu experiență. Într-adevăr, am avut o perioadă în care nu ne-au ieșit antrenamentele cine-știe ce, dar aici am venit destul de pregătite. Ele au fost, într-adevăr, foarte puternice și foarte rapide într-o formulă nouă, dar o secundă și jumătate nu este mult de recuperat".

Româncele erau campioanele europene en titre în această probă, ele cucerind aurul în 2023, la Bled. S-au gândit la acest lucru?

+4 FOTO

Bineînțeles că ne-am dorit să ne apărăm titlul, e un lucru normal, dar știm că acesta este sportul și este mult mai bine când este o diversitate mai mare. Până la urmă, nu putem fi de neînvins”, a spus Maria Lehaci.

„Noi suntem mulțumite că ne-a ieșit această cursă"

Iar un gând a zburat spre Jocurile Olimpice de la Paris. „Forma noastră cea mai bună o să fie la Jocurile Olimpice, fiecare federație pregătește acest vârf pentru sportivi. Noi suntem foarte mulțumite că ne-a ieșit cursa aceasta așa cum am pregătit-o pe mal, strategic. Diferența a fost mult mai mică decât în serii și nu ne putem decât bucura extrem de mult pentru acest rezultat", a spus Amalia Bereș.

Iar acest lucru s-a văzut pe podium, când au sărit în sus de bucurie când li s-au anunțat numele. E doar un pas din călătoria lor. După ce au primit medaliile au părăsit canalul în aplauze. Unele pe care le-au auzit și la care au reacționat făcând cu mâna. Acesta este sportul.

Citește și:

Sorana Cîrstea, după înfrângerea de la Madrid: „Am servit foarte prost azi, nu aveam voie” + „Iga este numărul unu pentru un motiv”
WTA MADRID
Sorana Cîrstea, după înfrângerea de la Madrid: „Am servit foarte prost azi, nu aveam voie” + „Iga este numărul unu pentru un motiv”
Jaqueline Cristian, încrezătoare după calificarea în turul al 3-lea la Madrid: „Încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente”
WTA MADRID / INTERVIU
Jaqueline Cristian, încrezătoare după calificarea în turul al 3-lea la Madrid: „Încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează