Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea
miercuri, 20 iunie 17:22
DIN CUPRINS: |
Reghecampf îşi dezvăluie viaţa de la Abu Dhabi, "unde totul e scump, dar frumos" |
Dezvăluie că o primă normală de victorie e de 10.000 de euro, dar admite că duce dorul marilor meciuri europene şi suporterilor Stelei |
Antrenorul respinge acuzaţiile care i s-au adus dinspre Casa Fotbalului în momentul în care numele lui a fost şters ca posibil succesor al lui Daum |
Reghe spune că actualul selecţioner "cred că vorbeşte mai des ca mine la telefon cu Anamaria despre jucători" |
La fotbal nu-mi lipsește absolut nimic pentru că am staff-ul meu și suntem o echipă organizată. Poate îmi lipsește atmosfera de la Steaua, de la meciurile importante, spectatori mulți, meciurile din cupele europene, dar în rest, nimic.
M-a ajutat foarte mult perioada petrecută la Al Hilal și mi-a fost mult mai ușor să mă adaptez la mentalitatea jucătorilor și la ce înseamnă modul lor de a percepe fenomenul. Am luat lucrurile mult mai ușor, iar faptul că am reușit din primele meciuri să ne impunem, să rămânem pe primele locuri și să ne batem la campionat ne-a făcut viața mult mai ușoară.
Nu, dar acum în Arabia Saudită au voie să joace cu șase străini, cred că nivelul este mai ridicat. Totul se raportează la meciurile din Champions League Asia, pentru că acolo joacă doar trei străini și un asiatic și cred eu că atunci când ai mai mulți străini și nu pot juca în Champions League e o problemă. Mai ales la echipele de top, ei sunt valoroși, capricioși, chiar e dificil să le spui la trei dintre ei că joacă doar în campionat. E o problemă în relația cu jucătorii străini care vin și câștigă foarte mulți bani în țările astea. Campionatele sunt destul de bune, jucătorii străini fac diferența, cei locali au început să crească și se schimbă mentalitatea.
Nu știu. Nu cred că pot face o comparație. Dacă luăm bugetul pe care-l avem noi cu bugetul celei mai bune echipe din România, cred că noi avem dublu. Se investește mai mult decât în România și jucătorii locali au început să câștige bine de tot. Echipele de top din Emirate pot face față în campionatul românesc fără probleme. Adică se pot bate la titlu.
4 străinia avut Reghe în lot: Chang-Woo (Coreea de Sud), Batna (Maroc), Tagliabue (Argentina) și Dzsudzsak (Ungaria)
Peste tot este la fel. Oamenii care se ocupă de echipă sunt interesați ca rezultatele să fie cele mai bune. Nu pot să fac o comparație cu Gigi sau cu altă echipă, dar pot să spun că se interesează, sunt activi, vin la echipă. Sunt discuții pe care trebuie să le ai cu conducătorii referitor la jucători, la nivelul unora dintre ei, de la care se așteaptă mai mult. Se interesează mereu.
Da. Toată lumea întreabă, mai ales despre jucătorii tineri, de perspectivă, dar şi despre jucătorii străini care vin și trebuie să facă diferența, fiindcă sunt plătiți cu bani foarte mulți. Întotdeauna conducătorii întreabă.
Depinde. Eu primesc în jur de 10.000 de euro pentru meci câștigat! Sunt condiții financiare foarte bune. Au un fond de investiții, au o companie care construiește în Emirate și această firmă merge cu banii la fondul de investiții, de acolo banii vin la club. Lucrurile sunt foarte bine stabilite, nu e cum am trăit în Arabia Saudită, unde se plăteau salariile la trei, patru luni. Venea o dată prințul și plătea toate datoriile... Aici e totul altfel. Există un buget clar care se face la începutul anului pentru salarii, pentru prime, pentru cantonamente și totul este limpede.
Au fost discuții despre Stanciu. Am vorbit despre Nicușor cu conducătorii mei, dar nu s-a realizat din două motive. Primul, financiar, iar al doilea fiindcă cei de la Sparta Praga își doresc să construiască o echipă foarte puternică care să câștige campionatul. În rest, nu sunt jucători care ar putea să mă ajute pe mine pe pozițiile pe care am nevoie. În general, sunt preferați jucători brazilieni sau fotbaliști care au mai fost în țările respective ca să cunoască atmosfera. Acolo e o problemă cu acomodarea, cu temperatura. În general vin jucători care să facă diferența, să marcheze, să facă mult mai multe lucruri decât jucătorii obișnuiți. Se caută jucători ofensivi.
Viața este foarte lejeră, trăiești ca în America. Sunt foarte mulți turiști, nu există niciun fel de restricții, nu ai de ce să te acomodezi greu. Poți să trăiești la fel ca în București. Doar fotbalistic ai un program al jucătorilor la rugăciuni, trebuie să schimbi ședințele de antrenament. Nu poți face antrenamente chiar la orice oră o mare perioadă a anului pentru că sunt temperaturi ridicate.
2 este pozițiape care a terminat Reghe cu Al Wahda, după ce în sezonul 2016-2017 clubul respectiv se clasase abia pe poziţia a 5-a
Eu cred că Oli este cel mai bun antrenor care a antrenat în Emirate și aici nu vorbim că suntem noi români și ținem cu ai noștri. Vorbesc rezultatele, el a câștigat foarte multe trofee. Aici sunt jucători care vin cu o altă mentalitate, marocani, brazilieni, spanioli, și este foarte greu să evoluezi împotriva lor, iar Oli, jucând o finală de Champions League, pe care a pierdut-o, cu o echipă din China care investea de 100 de ori mai mult decât echipa sa, şi-a creat o imagine fantastică! Ce a făcut Oli în Emirate e foarte greu de atins de alt antrenor. Că e el român sau de orice altă naţionalitate.
Nu m-a interesat, pentru că eu aveam contract valabil cu Steaua încă un an. Am avut o discuție cu Gigi și în momentul când am început discuțiile cu cei de la Al Wahda. Mi-am dat seama că sunt foarte serioși, bine pregătiți, că vor să facă performanță. Am văzut că au condițiile necesare și-am decis să semnez, dacă nu aveau pretenții la titlu nu veneam. În afară de partea financiară, m-a interesat foarte mult și puterea echipei. Am câștigat două trofee, cred că a fost un an bun.
Sunt și ei... Nu e chiar așa agresivă ca la noi și nu vorbesc atât de mult despre lucrurile negative. În România e un lucru ciudat că se investesc foarte mulți bani în presă și sunt foarte multe emisiuni de sport. Acolo se bagă bani mulți în campionat, dar n-am văzut așa multe emisiuni de sport. În România sunt trei televiziuni cu trei, patru emisiuni în fiecare zi. Nu mai vorbesc de știri... În Emirate, în cursul săptămânii nu cred că există emisiuni de analiză.
Am fost, dar n-am dat curs niciunei invitații și nici în România nu am vorbit deloc în ultimul an. Am vrut să iau o pauză și să mă concentrez la ce am de făcut.
"N-am învăţat araba. Doar câteva cuvinte, dar nu pot, chiar nu pot să vorbesc. Majoritatea jucătorilor ştiu engleză, chiar și cei locali. Prind și înțeleg anumite cuvinte în arabă, dar chiar nu mi-am dat interesul"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Al Wahda
Nimic. El mai are un an de contract în Bulgaria, iar când îl va termina, dacă nu o să-și prelungească înțelegerea la același nivel salarial pe care-l are acum, cu siguranță va veni lângă mine. Nu am niciun fel de problemă cu el! A plecat într-un moment dificil al lui, din motive personale. Are un salariu foarte mare, pe care eu acum nu pot să i-l plătesc în Emirate! Cred că acest lucru a contat foarte mult pentru el, mai ales că trebuia să-și ajute familia într-un moment dificil.
Eu nu reproșez nimănui nimic când pleacă la mai bine. Au fost alte lucruri personale pe care eu le-am discutat cu el, dar nu pot să le spun.
Nu m-a deranjat, pentru că eu am vorbit cu Răzvan Burleanu. De ce n-am mai ajuns selecționer? N-a fost să fie. Aia e... Nu s-a putut. Iar eu am spus atunci clar că nu plec de la Steaua. Dacă Răzvan m-ar fi vrut, aş fi antrenat în paralel. Nu s-au pupat anumite lucruri la momentul respectiv. Nu am să-i reproșez nimic.
Cred că da, de ce n-aş avea?
Şi eu sunt antrenor-impresar?
Vochin a spus mai multe lucruri atunci și parcă a și revenit asupra unor declarații. Ce treabă am eu cu impresarul? Fac eu transferuri?
Păi și ce treabă are Ana cu ce fac eu? El a făcut anumite declarații și-am avut anumite discuții cu el, probabil o să ne mai întâlnim și o să discutăm. Eu cred că a greșit! Antrenorul echipei naționale trebuie să fie adus pe anumite criterii. Eu am spus că l-au luat pe Daum de pe terasă și toată lumea a râs. Chiar de pe o terasă l-au luat și a deranjat atunci interviul pe care l-am dat, tot în Gazetă. Am deranjat, dar eu n-am vrut să atac pe cineva, am spus doar ce știam.
Acum l-au adus pe Cosmin și rezultatele sunt altele. Echipa joacă altfel, există altă viață. Eu am spus că Daum nu avea niciodată cum să cunoască jucătorii și mentalitatea din România pentru că nu a antrenat în partea asta. Dacă știa cât de cât jucătorii sau conducătorii era mult mai ușor, dar așa.... Ce-am făcut? Am pierdut un an și jumătate! N-am spus niciodată că nu era antrenor bun, dar am spus clar că nu o să aibă rezultate.
Cosmin Contra este nașul meu și vorbește de mai multe ori la telefon cu Ana decât vorbesc eu. Asta ce înseamnă, că și despre el spun că e antrenor-impresar?! Sau mulți oameni din fotbalul românesc care vorbesc cu Ana. Eu chiar nu am nicio treabă cu chestia asta.
Nu! Hai să vă zic ceva. Familia mea va fi bine când eu sunt bine ca antrenor. Deci n-am cum să aleg așa. Eu gândesc profesional și nu mă interesează că un fotbalist este sau nu jucătorul Anei. Noi n-avem subiecte de genul ăsta în casă, ba mai mult, ne certăm pe subiectele astea. Eu de multe ori nu-i dau dreptate Anei și niciodată nu o să mă influnețeze în rău, ci doar în bine! Noi din punctul ăsta de vedere suntem foarte uniți și avem niște reguli foarte stricte.
Ana nu-mi spune mie de jucători sau de joc... S-a discutat foarte mult în presă pe marginea subiectului ăsta, și Andrei Vochin a pornit anumite discuții, dar le face degeaba. Fiecare antrenor când face o alegere o face pentru binele lui. Deci nu ai cum să te gândești să-l bag p-ăla că e al Anei. Când ajungi la echipa națională trebuie să faci o selecție corectă. Ca selecționer poți face greșeli din alt motiv, pentru că te vezi cu jucătorii o dată la 3 luni și nu poți să știi care e starea lor sau ce probleme au.
Nu m-a interesat absolut deloc subiectul, chiar dacă sunt prieten cu Ionuț. Nu am discutat niciodată cu el, chiar dacă ne-am întâlnit. A fost la Abu Dhabi și nu m-a interesat să vorbim despre subiectul ăsta. Dacă stați să vă gândiți sunt 270-280 de alegători, da? E foarte greu să-i schimbi. Burleanu vorbește cu ei zi de zi sau săptămânal, iar tu vii de la UEFA și încerci să-i convingi în două, trei luni. Nu știu dacă a fost cea mai bună alegere a lui Ionuț.
Prin disciplină. Nu mai mănânc mult, fac sport și mă simt bine. Am avut și o perioadă mai grea. A murit tata, dar și mama Anei. Nu am făcut nicio dietă, nimic special. Am tăiat doar anumite lucruri din alimentație. Am dat jos 15 kilograme.
Și-am ajuns de la 20 de minute de sport să fac antrenamente de două ore. Sunt cel mai bun. Îi bat pe toți.
Totul este scump.
Nu știu, că nu m-am dus niciodată la benzinărie. Bagă altcineva benzină. Am oamenii cu care am lucrat la Steaua și pe cei cu care lucram acasă. Am ambii băieți acolo la școală, toată lumea e prezentă cu mine. Să nu se înțeleagă că nu vreau să-mi bag eu benzină, dar pur și simplu am pe altcineva care se ocupă.
Nu, e primită de la club. Nu mai vreau să-mi cumpăr nimic. Am destule case... Vreau să trăiesc și să mă distrez.
Da, cinci la sută! Bani pe care-i folosesc pentru școli, străzi și medicină.
Îți negociezi salariul net, înainte nu exista această taxă de 5 la sută, a intrat de la 1 ianuarie 2018. Clubul plătește surplusul ăsta.
Dacă vor să mă dea afară, trebuie să-mi plătească toți banii, până la final de contract, iunie 2020. Dacă plec eu, trebuie să le dau toți banii până la finalul contractului. Am semnat prelungirea de curând. Când antrenezi o echipă mare și ești dat afară primești toți bani. Același lucru se întâmplă dacă tu pleci.
"E ultima șansă a lui Messi să ia un Mondial. Argentina are jucători foarte buni, dar încă nu sunt o echipă unită. Germania va juca un rol foarte important. Are 50-60 de jucători care pot juca la un nivel foarte înalt. Au tineri incredibili, Sane, care a câștigat campionatul în Anglia, nu are loc în lot. Nu trebuie excluse echipe precum Belgia sau Spania"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Al Wahda
- 176 de meciuri
- 100 victorii
- 26 înfrângeri
- 299 goluri marcate
- 4 trofee câştigate: două titluri, Supercupa, Cupa Ligii
- 2 calificări în grupele Europa League
- 1 calificare în grupele Champions League
- 1 calificare în primăvara Europa League (optimi)
- 1 trofeu în ancheta Gazetei, Antrenorul anului (2013)
Dorin Dorin • 20 Iunie 2018, 23:26
Prodanco esti mama omida de le stii pe toate,fii umil fata de nevastata si o sa o duci bine iar in comentarii ciocul mic ***,*** !