OPINII  »  COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2

Cu ce rămânem după Columbia - România 3-2

Raul Rusescu, expert GSP Live
Raul Rusescu, expert GSP Live

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 16:30 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 16:31

Ultimele 10 minute de pe Wanda Metropolitano ne-au arătat că, indiferent de valoarea și de forma adversarului, forța și calitatea grupului construit de Edi Iordănescu ne permit să rămânem în meci, iar pe final să punem probleme indiferent de cum a decurs restul partidei și de scorul indicat pe tabelă. Să fim optimiști înainte de Campionatul European, duelul cu Slovacia va fi o finală, având în vedere că 3 puncte pot fi suficiente pentru calificarea în optimi.

Columbia - România, un amical spectaculos, cu goluri, ocazii. Nu mă gândeam că e atât de bună naționala Columbiei, deși eram cu toții la curent cu ultimele lor rezultate: victorii cu Brazilia, Spania, Germania. De menționat că nu vom întâlni stilul sud-american la Euro, unde vom înfrunta, ce-i drept, alți fotbaliști de supervaloare.

Realitatea e că România a suferit teribil timp de 80 de minute. Totuși, am remarcat atitudinea din final și schimbările efectuate de Edi Iordănescu, fotbaliștii veniți de pe bancă au adus un plus.

Ianis, în centru

Aseară, Hagi ne-a demonstrat tuturor că poziția lui este una centrală. E infinit mai bun în centru decât în bandă! Cum ar putea arăta un „11” cu Hagi în rol de „număr 10” sau „optar”? Sunt câteva sugestii. Ori cu Răzvan Marin și Stanciu în fața apărării, ori cu Ianis și Stanciu în aceeași linie, interi.

Aș aprecia alți doi jucători după amicalul de la Madrid: Dennis Man, deja o certitudine, și Moruțan, cu o evoluție lăudabilă.

Cu ce rămânem după Columbia - România 3-2
Marius Marin, în plan apropiat, cu numărul 6, foto: Ionuț Iordache / GSP

Să fim optimiști

Consider că avem un țintar favorabil, deși mi-aș fi dorit să întâlnim Belgia în runda inaugurală. Când te duelezi în primele două etape cu favoritele grupei, n-ai nimic de pierdut, iar orice rezultat pozitiv ne conferă un plus de încredere și chiar o opțiune serioasă în vederea calificării.

Am încredere și sper că vom învinge Slovacia - finala din grupe pentru noi -, întrucât sunt de părere că am învățat ceva de la ultima participare la un turneu final. De asemenea, în prezent avem un selecționer dispus să își asume riscuri și să schimbe în momente decisive.

Acum, „tricolorii” sunt obligați să se concentreze pe ce au de făcut la echipele de club, să joace la un nivel înalt, să se pregătească la 100%. Iar când sună alarma pentru European, să vină la națională și să facă diferența.

Germania, venim!

Optimiști, dar totodată realiști. Nu avem și nu o să mai avem vreodată generația lui Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu (și era comunistă a fost bună la ceva...). Nu este un afront adus generațiilor noi, ci doar realitatea. Prin urmare, doar calificarea la Euro e în sine o performanță istorică. Tot ce vom reuși suplimentar e un bonus și trebuie tratat ca atare.

Suntem departe de fotbalul adevărat, o spun performanțele echipelor de club în Europa. Astfel, suntem obligați să prețuim acest turneu final și să dăm șansa unei generații de a scrie o filă de istorie și de a hrăni viitorul fotbalului românesc. Doar de Stanciu&Co. depinde cum vor fi amintiți peste ani și ani.


Comentarii (19)
JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  29 Martie 2024, 03:17

Rusescu e clona lui Miu de la Orange ;-)

donqhote
donqhote  •  28 Martie 2024, 18:52
Postat de VanBasten2000 pe 28 Martie 2024, 11:17

Mentiunea lui era legata de Columbia. Daca bate acele echipe, mi se pare bizar sa nu te gandesti ca ai o echipa foarte buna in fata.

da, exemplul meu a fost unul in oglinda. Si eu auzisem de rezultatele Columbiei, am crezut ca este o echipa buna, dar cand am vazut-o ce joaca... a fost wow. Pot spune ca nici eu nu m-am gandit ca e ATAT de buna.

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Martie 2024, 15:16

Articol bun, dar care parca se concentreaza mai mult pe aspectele pozitive, decat pe obiectivitate. Intr-adevar, Columbia a fost buna, dar la fel de adevarat este ca Romania a fost slaba, nu e ca si cum Romania a jucat bine in primele 80 de minute si Columbia a fost de pe alta planeta, sa fim seriosi. Cand Alibec si-a dat cu stangul in dreptul si apoi nu mai stia pe unde e mingea, cand Moldovan, Dragusin si Burca se invitau ca grecii la puscarie sa respinga balonul la primul gol, cand Stanciu si Marin au intrat unul in altul ca taunii, pierzand balonul la faza celui de-al doilea gol, cand Moldovan a incasat un gol parabil la #3, acolo nu a stralucit Columbia, am scartait noi. Iar Edi Iordanescu a dat cu bata-n balta la ambele amicale, atat in privinta primului 11, cat si a schimbarilor, efectuate prea tarziu in ambele meciuri, tinand cont de prestatia primului 11. Mie aceste doua amicale nu-mi inspira optimism, iar finala cu Slovacia o vad ca pe o finala pentru locurile 3-4 in grupa. In incheiere, Raul Rusescu, pe GSP iti doresc sa dainuiesti si, in comunista era, ca o stea sa stralucesti (fara suparare, mai glumim si noi).

Vezi toate comentariile (19)
Comentează