INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Zlatan Ibrahimovic va alege noul antrenor! Primul nume de pe lista suedezului este unul surprinzător

Mark van Bommel, pe banca tehnică a lui Antwerp la meciul cu FC Bruges / Foto: Imago
Mark van Bommel, pe banca tehnică a lui Antwerp la meciul cu FC Bruges / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 16:40 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 17:57

Mark van Bommel (47 de ani), antrenorul lui Antwerp, e favoritul lui Zlatan Ibrahimovic pentru a-l înlocui la Milan pe Stefano Pioli. Acesta din urmă va pleca la finalul acestui sezon, chiar dacă mai are contract până în 2025. Fostul mijlocaș batav, cu 50 de meciuri jucate pentru trupa rossonera, are trei trofee câștigate ca tehnician.

Aventura lui Stefano Pioli la AC Milan a ajuns la final, odată cu eșecul dureros de luni seară (1-2 cu Inter). Tehnicianul cu zece eșecuri (record!) în Il Derby della Madonnina nu-și va duce la capăt contractul, scadent pe 30 iunie 2025.

Superafacere cu Jude Bellingham! Încă 31 de milioane de euro în schimbul starului de la Real Madrid
SPANIA
Superafacere cu Jude Bellingham! Încă 31 de milioane de euro în schimbul starului de la Real Madrid

Decizia e deja luată de conducerea rossonerilor, iar cel care a fost învestit cu misiunea de a-i găsi un succesor din sezonul viitor va fi Zlatan Ibrahimovic, revenit la clubul lombard în funcția de consilier tehnic. Agenția Sportmediaset a dezvăluit că favoritul fostului mare atacant suedez este Mark van Bommel!

A terminat ultimul în grupa de Ligă

Ex-mijlocașul defensiv a fost colegul lui Ibrahimovic la Milan între 2010 și 2012, perioadă în care a adunat 50 de meciuri, un assist, 16 cartonașe galbene și 2 roșii, a lăsat amintirea unui jucător dur pe San Siro. De altfel, neerlandezul a fost eliminat chiar la primul său meci la Milan, contra Cataniei, pe 29 ianuarie 2011! Zlatan a păstrat însă o relație bună cu el și l-a pus drept prima sa preferință datorită performanțelor reușite în Belgia.

Van Bommel, 101 partide la Antwerp, are trei trofee cucerite, titlul, Cupa și Supercupa Belgiei în sezonul 2022-2023. A jucat cu campioana Belgiei în grupa H a Ligii, pe care a încheiat-o pe ultimul loc, cu trei puncte, avându-le ca adversare pe Barcelona, FC Porto și Shakhtar Donetsk.

Din iulie 2022 lucrează la Antwerp

Tehnicianul de 47 de ani, aflat acum pe locul al cincilea în play-offul Pro League la șapte puncte de liderul FC Bruges, reprezintă soluția low-cost aleasă de Ibrahimovic, în condițiile în care prima opțiune, Antonio Conte, nu se încadrează deloc în bugetul salarial pus la dispoziție de patronatul american.

Ca antrenor, după ce l-a secondat pe Bert van Marwijk la naționala Austriei (a mai fost aproape 2 ani și asistent la naționala Arabiei Saudite), a avut experiențe nefericite la PSV (1 an și 5 luni) și la Wolfsburg (4 luni), înainte de a „exploda" la Antwerp, unde în 101 partide pe banca tehnică a formației belgiene a înregistrat un bilanț remarcabil: 57 de victorii, 21 de remize și 24 de eșecuri, golaveraj 190-111.

19trofee a cucerit Mark van Bommel în cariera de jucător la PSV Eindhoven, Bayern, Fortuna Sittard, Milan și Barcelona. La naționala Oranje a avut 79 de selecții și 10 goluri

În cursă pentru succesiunea lui Pioli mai sunt Paulo Fonseca, fostul antrenor al Romei, acum la Lille (dar căutat și de Marseille), Giacomo Tedesco, selecționerul Belgiei, care are însă limitarea că trebuie să fie la Euro 2024, Raffaele Palladino, unul dintre cei mai interesanți tineri tehicieni din Serie A, Francesco Farioli (Nice), dar și Thiago Motta (Bologna).

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Doi fotbaliști din Premier League, arestați pentru viol! Cum a reacționat clubul
PREMIER LEAGUE
Doi fotbaliști din Premier League, arestați pentru viol! Cum a reacționat clubul
Mesajul de impact al unui puști revoltat de evoluția slabă din derby a favoriților de la Chelsea
ANGLIA
Mesajul de impact al unui puști revoltat de evoluția slabă din derby a favoriților de la Chelsea

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează