INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Sezon terminat după accidentarea din El Clasico » Își revine până la Euro 2024?

Frenkie de Jong, cuprins de plâns după entorsa suferită la gleznă / Foto: Imago +15   FOTO
Frenkie de Jong, cuprins de plâns după entorsa suferită la gleznă / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 16:17 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 16:18

Frenkie de Jong (26 de ani), mijlocașul Barcelonei, a suferit în derbyul pierdut cu Real Madrid (2-3) o entorsă de gradul al doilea. Medicii au anunțat că internaționalul din Țările de Jos nu va mai juca în niciun meci până la sfârșitul stagiunii în LaLiga. Este a treia problemă gravă la gleznă cu care batavul se confruntă în acest sezon!

Nici nu se refăcuse bine de pe urma unei accidentări la glezna dreaptă, care l-a ținut pe margine cinci săptămâni, că Frenkie de Jong s-a rup iarăși. Mijlocașul Barcelonei a suferit duminică seară o recidivă a acelei accidentări, iar examenele medicale făcute în această dimineață au confirmat temerile Barcelonei.

Sezon terminat după accidentarea din El Clasico » Își revine până la Euro 2024?
Impactul cu Fede Valverde i-a provocat lui Frenkie de Jong încă o accidentare la gleznă / Foto: X barcacentre

Internaționalul batav are o entorsă de gradul al doilea la aceeași gleznă și, conform presei catalane, ar trebui să ia o nouă pauză de cinci-șase săptămâni. un verdict care înseamnă încheierea prematură a sezonului pentru De Jong!

Alexandru Maxim, gol de efect după 162 de zile » Cel mai bun meci al sezonului
TURCIA
Alexandru Maxim, gol de efect după 162 de zile » Cel mai bun meci al sezonului

S-ar reface până la începutul lunii iunie

Cotidianul Sport informează că starul din Țările de Jos nu va mai fi la dispoziția lui Xavi pentru partidele cu Valencia, Girona, Real Sociedad, Almeria, Rayo Vallecano și FC Sevilla, toate din LaLiga, în condițiile în care jucătorii blaugrana au părăsit Champions League în "sferturi", eliminați de PSG, iar în Cupa Spaniei au părăsit competiția în duelul cu Athletic Bilbao.

Dacă recuperarea va decurge în mod normal, Frenkie de Jong ar deveni disponibil abia la începutul lunii iunie. Destul de aproape de startul naționalei Oranje la Euro 2024. Presa din Barcelona consideră că mijlocașul de 26 de ani nu ar fi în pericol să nu prindă lotul de 23 al reprezentativei batave, care va înfrunta în grupa D Polonia, Franța și Austria.

N-a rezistat contrei dure cu Valverde

Sezonul în curs a început la fel de rău, precum l-a terminat. Frenkie s-a accidentat prima oară la gleznă la sfârșitul lui septembrie și nu a revenit pe gazon decât după două luni. Din pricina acestei sensibilități, De Jong a ratat 15 meciuri ale Barcelonei, la care se vor adăuga cele 6 rămase din campionat.

Neerlandezul (54 de selecții și două goluri la echipa națională) s-a rupt chiar în ultimele secvențe ale primei reprize în El Clasico de pe "Santiago Bernabeu", după o contră violentă la minge cu Federico Valverde. Frenkie de Jong a părăsit terenul în lacrimi, pe targă și în aplauzele publicului madrilen, fiind schimbat cu Pedri.

2.513minute a adunat Frenkie de Jong în 30 de meciuri jucate pentru Barcelona în acest sezon în toate competițiile. A reușit doar două pase decisive.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Îl recunoști? Fostul „Balon de Aur” și-a șocat fanii, apoi a dezvăluit adevărul despre imaginea postată
ITALIA
Îl recunoști? Fostul „Balon de Aur” și-a șocat fanii, apoi a dezvăluit adevărul despre imaginea postată
Fabio Cannavaro a bătut palma cu noua echipă! Debut straniu: va sta pe bancă doar 19 minute
ITALIA
Fabio Cannavaro a bătut palma cu noua echipă! Debut straniu: va sta pe bancă doar 19 minute

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează