INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Președintele Barcelonei vrea să ceară rejucarea „El Clasico” » Care este motivul invocat

Joan Laporta îi explică lui Florentino Perez faza în care Barcelona putea face 2-1 / Foto: Imago
Joan Laporta îi explică lui Florentino Perez faza în care Barcelona putea face 2-1 / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 16:56 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 16:56

Joan Laporta (61 de ani), președintele Barcelonei, se revoltă după ce arbitrul i-a anulat lui Lamine Yamal, în derbyul cu Real Madrid (2-3), un gol pe care îl consideră valabil. Șeful clubului blaugrana a cerut toate înregistrările video și audio ale fazei în care, susține el, mingea a depășit cu întreaga circumferință linia porții lui Lunin.

Barcelona nu acceptă înfrângerea în El Clasico de aseară, 2-3 cu Real Madrid, și invocă o mare greșeală de arbitraj ce ar fi viciat rezultatul derbyului jucat pe „Santiago Bernabeu". Dacă se va dovedi că Cesar Soto Grado a luat decizia eronată, președintele Joan Laporta amenință că va face un scandal monstru.

Acesta a cerut Comitetului Tehnic al Arbitrilor și Federației Spaniole de Fotbal să-i pună la dispoziție toate înregistrările video și audio ale fazei în care campioana Spaniei a marcat un gol, pe care acesta îl consideră anulat greșit.

FOTO. „Golul-fantomă" pe care-l reclamă Barcelona

FOTO: Captură CANAL+
FOTO: Captură CANAL+
FOTO: Captură CANAL+
FOTO: Captură CANAL+
+6 FOTO

Laporta a rupt tăcerea abia după ce analiza făcută în media spaniolă a relevat că reușita lui Lamine Yamal a fost una valabilă, mingea depășind cu întreaga circumferință linia porții apărate de Lunin.

Faza s-a petrecut în minutul 28, la scorul de 1-1, dar niciuna dintre reluări, nici imaginile din camera VAR n-au putut clarifica dacă a fost gol, în Spania neexistând tehnologia de linia porții, precum în Anglia, Italia și Germania.

„Ieri au fost mai multe faze de joc discutabile, dar mai presus de toate există una esențială care putea duce la schimbarea rezultatului. Desigur că mă refer la «golul fantomă» al lui Lamine Yamal. Vrem să fim siguri de ceea ce s-a întâmplat și vă informez că vom solicita Comisiei Tehnice de Arbitri și Federației Spaniole de Fotbal să ne pună la dispoziție toate imaginile și înregistrările audio generate de acțiunea respectivă”, a spus Laporta.

„VAR ar trebui să asigure decizii oneste în joc"

În cazul în care, după ce întreaga documentație va fi analizată, vom ajunge la concluzia că a existat o greșeală în evaluarea fazei, vom lua toate măsurile adecvate, fără a exclude orice acțiune legală.

Dacă se va confirma că a fost un gol regulamentar, vom cere rejucarea meciului. Așa cum s-a întâmplat într-un meci european, tot din cauza unei erori VAR. VAR-ul trebuie să ajute la garantarea unei competiții oneste, nu să încurce lucrurile", a declarat Laporta pentru cotidianul Marca. Șansele ca Laporta să primească satisfacție sunt însă infime, după cum scrie toată presa spaniolă.

Am avut parte de multe decizii eronate, care ne-au prejudiciat în mod direct, și altele care au avantajat-o pe rivală. Coroborate, toate acestea au produs distanța de 11 puncte în clasament. Luați 6 puncte lui Real și adăugați tot 6 Barcelonei și vedeți atunci cine e liderul
- Joan Laporta, președinte Barcelona

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Sezon terminat după accidentarea din El Clasico » Își revine până la Euro 2024?
SPANIA
Sezon terminat după accidentarea din El Clasico » Își revine până la Euro 2024?
Alexandru Maxim, gol de efect după 162 de zile » Cel mai bun meci al sezonului
TURCIA
Alexandru Maxim, gol de efect după 162 de zile » Cel mai bun meci al sezonului

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (14)
francescoli1974
francescoli1974  •  23 Aprilie 2024, 13:57

Nu e vina nimănui că mingea aia nu a trecut linia porții,de ce s-ar rejuca?A,pentru fault în atac la Christensen la primul gol?!Ce fair-play e dl.Laporta .

francescoli1974
francescoli1974  •  23 Aprilie 2024, 13:54

Eu zic să se rejoace toate meciurile care le-au adus titlurile madrilenilor și să-i și penalizezi cu minim 50 de puncte/an să fie la retrogradare:)))))Omul asta sigur e sănătos?

Freyya
Freyya  •  22 Aprilie 2024, 23:11

nu - mai bine - rejucam tot campionatul? da' nu inainte sa rejoace Barculona "remontada" aia curata (ca halepu') cu PSG

Vezi toate comentariile (14)
Comentează