GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  LIGA 5 REPORTAJ

FOTBAL LA JUDEȚ Vânătorul Rățoaia joacă cu mici și pastramă pe marginea terenului! „Uite-l și p-ăsta! Cu cerbul carpatin ne distrăm la maximum”

Articol de , - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 11:00 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 11:02

În fotbalul profesionist au existat și vor mai exista episoade cu jucători dezamăgiți de statutul lor, supărați pe antrenori care nu-i foloseau îndeajuns. În liga a cincea e chiar periculos să nu le comunici clar care-s titularii și care nu, că riști să joci în zece

Vânătorul Rățoaia sună ca un nume de echipă inventat pentru un serial de comedie. Comedia există însă în realitatea din județul Dâmbovița. Formația activează în liga a cincea și e o colecție de ciudățenii.

A plouat, a nins în aproape toată țara, instituțiile au transmis alerte de vreme rea, vijelia a blocat drumuri, a încurcat sistemul energetic.

Rățoaia arată ca și cum ar fi de pe vreo altă planetă sau măcar dintr-o altă emisferă. Nu a picurat deloc, terenul e arid, neudat de multă vreme. 

+45 FOTO

Apar jucătorii și intră în vestiar. Nu e foarte clar pentru ce se pregătesc, pentru un meci de fotbal sau ca să repare ceva. Cabina e o magazie de scule, o baracă din lemn. Roabă, găleți, lopeți, ciocane, mistrie, var, trafaleți.

Bine, nu e ceva neobișnuit ca un vestiar să arate astfel la nivelul acesta. Truse pentru bricolat au mai apărut într-un mod surprinzător chiar și în fotbalul serios.

Ilie Stan era antrenorul Farului în urmă cu câțiva ani, într-o vreme în care "rechinii" erau departe de era Hagi și a multinaționalelor ale căror nume le au pe tricouri. 

+45 FOTO

Clubul era chinuit de probleme economice grave. Stan a acceptat să antreneze în condițiile date, până când un episod petrecut într-un joc l-a determinat să renunțe: "Mi s-a accidentat un jucător și a intrat medicul pe teren. Doctorul nostru avea în trusa medicală un patent, un ciocan. După așa ceva n-am putut să mai rămân la echipă".

Oaspeții Vânătorului Rățoaia sunt cei de la Unirea Ungureni. Vizitatorii nu au deloc încredere în peisajul acesta și-i cer arbitrului să le verifice legitimațiile "rățoilor", să confrunte pozele din carnete cu fețele oamenilor de pe teren. 

+45 FOTO

Rezultă niște scene alambicate, confuzia devine și mai mare pe măsură ce arbitrul ia legitimațiile la mână.

"În poza asta de ce erai chel? Acum văd că ai păr!". "Uite-l și p-ăsta! A făcut poza pentru legitimație în tricoul Stelei!". "Ai noroc că-l știu pe taică-tu, că în poza asta semeni mai mult cu el decât cu tine!".

Daniel Prodan, fostul internațional decedat, a debutat în fotbal la Satu Mare înainte să facă parte din Generația de Aur. Prodan a fost coleg la Olimpia cu Tiberiu Csik, un alt fundaș care a evoluat pentru Steaua. 

Didi a povestit la un moment dat o întâmplare amuzantă din copilăria lui. Csik a venit la un antrenament al juniorilor Olimpiei și antrenorul i-a spus la sfârșit "să aduci mâine două poze!".

+45 FOTO

Aceasta era exprimarea pentru "ești admis!". Tibi a apărut a doua zi cu o fotografie în care apăreau el și doi bătrâni. Antrenorul nu a priceput de ce îi arăta acea imagine. "E poza pentru legitimație, suntem eu și bunicii", i-a explicat Csik.

Domn' profesor l-a lămurit că în carnetul de jucător era nevoie să apară el singur într-o fotografie ca pentru buletin. Așa credea el, că-l lămurise. Tibi a apărut a doua zi cu o altă poză. El, călare pe cal.

La Rățoaia mai apar și alte probleme neanticipate. Oaspeții nu au portar și-i explică arbitrului cu seninătate situația: "A crezut că n-are loc în echipă și n-a mai venit. Și a mai fost și la muncă ieri, e obosit. Am vorbit, o să ajungă pe la unșpe' și șaptișpe'".

+45 FOTO

Meciul e programat de la 11:00. Cu toate promisiunile de care colegii lui erau siguri, portarul nu ajunge. În poartă intră un jucător de câmp. Portarul apare și el după vreo zece minute, intră-n poartă și ia gol până în pauză.

Nu e ceva ieșit din comun într-un loc în care sunt destule alte elemente care să te surprindă. Din când în când, fotbaliștii ies de pe teren ca să adune mingea din cimitir. Oriunde ar fi sărit mingea, tot nu ar fi fost firesc, ca la un meci real.

"Ne-am mutat terenul, că în trecut îl aveam în alt loc. Acolo dădeam mingile prin pădure și ne duceam să le culegem dintre zimbri. Bine, nu din cauza zimbrilor ne-am mutat cu fotbalul. Oaspeții puteau ajunge acolo doar cu tractorul, aia era problema!".

FOTBAL LA JUDEȚ (episodul 36) » Vânătorul Rățoaia joacă cu mici și pastramă pe marginea terenului! „Uite-l și p-ăsta! Cu cerbul carpatin ne distrăm la maximum”

Citește și alte reportaje din seria „Fotbal la județ”

Show fabulos în „Groapa cu lei” de la Bărcănești! Șeful galeriei a intrat peste jucători în vestiar și-a început să țipe la ei: „Haideee, băăăă!”
LIGA 4 REPORTAJ
Show fabulos în „Groapa cu lei” de la Bărcănești! Șeful galeriei a intrat peste jucători în vestiar și-a început să țipe la ei: „Haideee, băăăă!”
Fotbal la Lungulețu printre tone de varză! »„Am chemat «Uberul» ca să nu vin prin noroaie. Trage-i frâna de mână la cal”
LIGA 5 REPORTAJ
Fotbal la Lungulețu printre tone de varză! »„Am chemat «Uberul» ca să nu vin prin noroaie. Trage-i frâna de mână la cal”
Scandal, urlete și amenințări » L-au „mușcat” pe Castor și a început haosul: „Băi țărane, vezi că la noi se merge pe stradă cu drujba pornită!”
LIGA 5 REPORTAJ
Scandal, urlete și amenințări » L-au „mușcat” pe Castor și a început haosul: „Băi țărane, vezi că la noi se merge pe stradă cu drujba pornită!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  27 Noiembrie 2023, 17:37
Postat de kub4a pe 27 Noiembrie 2023, 11:39

Ala cu căciula e “canadianul” din Caracal: eternă.terra.nova

Este freddy din Braila il confuzi !!

fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  27 Noiembrie 2023, 17:34
Postat de mosh_gerilla.1948 pe 27 Noiembrie 2023, 12:30

Vai de „șeapca” lui cea roșie / decolorată, ce-a ajuns isf_crț!

Hahahahha ... o fi mancat si el un mic ?? Iti aduci aminte in pandemie ...cand zicea ca a fost la Obor sa-si faca vaccin =))))

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  27 Noiembrie 2023, 12:30
Postat de fan_nordjylland pe 27 Noiembrie 2023, 11:27

Hahaha ...unde a ajuns iosif =)))))))))))) ras de blogger

Vai de „șeapca” lui cea roșie / decolorată, ce-a ajuns isf_crț!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează