FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI 1-0

EXCLUSIV Ovidiu Hațegan își recunoaște greșeala! Reacție pentru GSP după Dinamo - Poli Iași: „Îmi pare foarte rău de cele întâmplate”

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 20:10 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 21:01

Într-o scurtă convorbire telefonică avută luni seara cu directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Hațegan i-a mărturisit lui Ioanițoaia că regretă profund decizia de a nu-l fi eliminat pe Homawoo în meciul Dinamo - Poli Iași (1-0).

Arbitrul a avut o reacție în premieră după incidentul violent din meciul de pe „Arcul de Triumf”, petrecut în minutul 29.

Homawoo, fundașul lui Dinamo, l-a izbit violent cu capul în ceafă pe Luca Mihai, iar jucătorul de la Iași a rămas întins pe gazon.

Hațegan i-a acordat doar cartonaș galben dinamovistului, dar acum își recunoaște greșeala.

Ovidiu Hațegan își recunoaște greșeala din Dinamo - Poli Iași

„Din păcate, n-am perceput pe moment gravitatea impactului. Am văzut doar doi jucători lovindu-se cap în cap, iar impresia mea a fost că dinamovistul a vrut să joace mingea. Când am revăzut faza, mi-am dat seama că am greșit, trebuia să folosesc cartonașul roșu. Îmi pare foarte rău de cele întâmplate și îi doresc jucătorului de la Poli Iași însănătoșire grabnică”, a spus Hațegan pentru GSP.ro.

Arbitrul arădean a refuzat să comenteze pe larg incidentul, menționând că nu poate intra în amănunte fără aprobarea lui Kyros Vassaras, președintele CCA.

Referitor la accidentarea gravă a jucătorului Luca Mihai, după un duel aerian pentru minge, ne exprimăm sprijinul și îi dorim o recuperare cât mai ușoară și rapidă.

Având în vedere consecințele acestui duel, el trebuia considerat ca fiind un fault grosolan care pune în pericol siguranța jucătorului și sancțiunea disciplinară care se impunea era acordarea unui cartonaș roșu jucătorului dinamovist, Homawoo Josue Francis.

Mesajul nostru și instrucțiunile noastre către arbitri sunt de a proteja siguranța jucătorilor pe terenul de joc și de a-i elimina pe cei care, prin acțiunile lor, pun în pericol sănătatea și integritatea adversarilor.

Acordarea unui cartonaș roșu nu este suficientă pentru a evita astfel de incidente regretabile, de aceea ne așteptăm și de la jucători să ia în considerare posibilele urmări ale acțiunilor lor atunci când atacă un adversar.

- Kyros Vassras

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Silviu Lung Jr., după accidentarea suferită de Luca Mihai: „Nu am văzut așa o intrare în fața mea!”

Citește și:

Nu știe în ce ligă va evolua, dar Dinamo tocmai a rezolvat primul transfer pentru sezonul viitor
DINAMO
Nu știe în ce ligă va evolua, dar Dinamo tocmai a rezolvat primul transfer pentru sezonul viitor
Imagine spectaculoasă surprinsă de fotoreporterul GSP » Cum i-au făcut Târnovanu și Florinel Coman fericiți pe copiii din Cluj-Napoca
CFR CLUJ - FCSB 0-1
Imagine spectaculoasă surprinsă de fotoreporterul GSP » Cum i-au făcut Târnovanu și Florinel Coman fericiți pe copiii din Cluj-Napoca

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (101)
HCm7
HCm7  •  23 Aprilie 2024, 03:44
Postat de daniaania pe 15 Aprilie 2024, 21:12

Degeaba recunoști acum, este târziu. Trebuie pus pe tușă arbitrul etape bune.

Asa este.Arbitrii gresesc flagrant,banii si i iau,punctele se pierd pentru cei dezavantajati de deciziile eronate,finantatorii care baga banii ii pierd cu fluierasii si ii descurajam in a investi.Se tot spune ca s greseli omenesti.Nu.De cele mai multe ori sunt cu intentie,punct ochit,punct lovit! Eu cred ca de ani buni,de decenii,este o intreaga ticalosie in desemnarea arbitrilor prin federatie,cca(altadata favorizarea echipelor siatemului comunist-cca/steaua,dinamo buc/bacau/brasov/cluj(1957/58),victoria,flacara moreni,fcscornicesti,inter sibiu+acolitii acestora+prejudecatile celorlalte echipe f de acestea(azi-bricheta,vassaras,etc). Se merge pina la cui se va acorda cg,pt a nu juca meciul urmator contra favorizatelor.Se desemneaza arbitrii care altadata au pus botul la cascaval,in "cooperativele"de dinainte si dupa '89.Exista arbitrii care au o ura viscerala contra anumitor echipe sau jucatori.Exista arbitrii care "trebuie"sa greseasca unde si cind trebuie pt a primi delegari in europa si promovari.E O MORISCA ORDINARA IN FORMA CONTINUATA,inca din 1945,DATORITA CAREIA NU AVEM FOTBAL.DESPRE OMENIE CE SA MAI AMINTIM.Pina la urma,fotbalul e un sport.Atitea interesele financiare,pariurile,lacomia si orgoliile l au distrus.Si o data cu asta,putinele lucruri de care ne mai puteam bucura.

Dobermannul
Dobermannul  •  17 Aprilie 2024, 10:26
Postat de catalin.palcu pe 16 Aprilie 2024, 20:20

ce stiu din trecutul lui Dinamo? stiu de 2 semifinale europene, de victoriile cu Real Madrid, Inter, Hamburg, Sporting, de jucatorii de mare valoare internationala ca Lucescu, Dinu, Dumitrache, Dudu Georgescu, fratii Numweiller, Multescu, Klein, Lupescu, Sabau samd.

Citat GSP: "Benone Dohot susține că inclusiv detaliile legate de minutele golurilor erau puse la punct cu scopul de a nu produce nemulțumire în tribune: „Și minutele ni le spuneau. Era nevoie să știm minutele golurilor ca să nu stârnim spectatorii. La meciul cu Flacăra Moreni, generalul Nuță ne-a spus și când să dăm golurile. Nu mai țin minte strategia, dar trebuia ca spectatorii să aibă un șoc cât mai puțin timp. Nu putea să conducă Flacăra Moreni pe stadionul lui Dinamo timp de 40 de minute, să nu iasă scandal. Ne spunea: „Dăm noi, dau ăia”. Și în ultimele minute, pac, ne-a dat gol Flacăra și la revedere”." https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/marturie-gheata-de-aur-rodion-camataru-657617.html

Dobermannul
Dobermannul  •  17 Aprilie 2024, 10:13
Postat de catalin.palcu pe 16 Aprilie 2024, 20:20

ce stiu din trecutul lui Dinamo? stiu de 2 semifinale europene, de victoriile cu Real Madrid, Inter, Hamburg, Sporting, de jucatorii de mare valoare internationala ca Lucescu, Dinu, Dumitrache, Dudu Georgescu, fratii Numweiller, Multescu, Klein, Lupescu, Sabau samd.

Citat GSP: "Apoi, a început sarabanda. Dohot își amintește: „Eram într-o zi în cantonament la Săftica, jucam a doua zi cu Flacăra Moreni. Ne trezim cu generalul Constantin Nuță, pe vremea aia șeful Miliției pe țară. Ne-a strâns nea Mircea în sala de ședință, a venit generalul: „Băi, băieți, ce faceți? Cum sunteți? Să știți că mâine e ziua în care trebuie să o ajutăm pe surioara noastră mai mică, Flacăra Moreni. O să punem detaliile la punct cu domnul Lucescu. Voi trebuie să vă vedeți de treabă”. Apoi, îl întreabă pe Lucescu. „Bă, Lucescule!”. Fix așa i s-a adresat. „Ia spune, Lucescule, luăm și noi campionatul anul ăsta?”. Lucescu zice: „Păi, tovarășu’ general, are Steaua vreo 10 puncte avans față de noi”. „Nu luăm, nu?! Dar Cupa României o luăm?” Lucescu: „Păi, în Cupa României, nu știți, tovarășu’ general, ne-a scos Sportul Studențesc…”. „Păi, cum, mă, și Dinamo nu ia nimic anul ăsta?” „Păi, ce să mai luăm, tovarășu’ general?” „Băi, Lucescule, ia să luăm noi Gheata de Aur! Câte goluri ai, Cămătarule?” Cămătaru: „Am…” Și spune el câte goluri avea. Nu mai țin minte. Generalul: „Gata, de mâine toată lumea muncim să-l ajutăm pe Cămătaru să ia Gheata de Aur”." https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/marturie-gheata-de-aur-rodion-camataru-657617.html

Vezi toate comentariile (101)
Comentează