INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Campioana finalurilor de meci! Câte goluri a înscris începând din minutul 90!

Bayer Leverkusen e letală pe finalurile de meci. foto: Getty Images
Bayer Leverkusen e letală pe finalurile de meci. foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 17:33 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 18:27

Noua campioană, Bayer Leverkusen, a înscris în acest sezon nu mai puțin de 16 goluri în minutul 90 sau în prelungiri. Fără ele ar fi avut doar 3 puncte în fața lui Bayern, în Bundesliga, era eliminată din Europa League și ar fi mers în prelungiri, în „sfertul” din Cupa Germaniei cu VfB Stuttgart.

Bayer Leverkusen nu mai e demult „Neverkusen”. Cu titlul în buzunar și 46 de partide la rând fără eșec, în toate competițiile, „farmaciștii” sunt porecliți mai nou „Neverlosen”!

Cad pe capete! Edi Iordănescu e în alertă » Încă un „tricolor” s-a accidentat la echipa de club
ACCIDENTARE
Cad pe capete! Edi Iordănescu e în alertă » Încă un „tricolor” s-a accidentat la echipa de club

Bayer Leverkusen a înscris 3 goluri în minutul 90 și 13 în prelungiri!

Un renume întărit și de faptul că în 2023 - 2024 au ajuns la nu mai puțin de 16 goluri înscrise din minutul 90 încolo: 3 chiar în minutul 90, 13 în prelungiri! Ultima oară s-a întâmplat chiar sâmbătă, contra lui VfB Stuttgart (2-2), în Bundesliga.

Echipa pregătită de Xabi Alonso a fost condusă de șvabi cu 2-0, însă a reușit să revină și Robert Andrich a egalat în minutul 90+6! „N-am cuvinte, nebunia merge mai departe.

Nu ne pierdem niciodată încrederea. Niciun adversar nu vrea să joace împotriva noastră în acest moment, dacă are avantaj de un singur gol. Toți știu că vom reveni la un moment dat”, a explicat portarul Lukas Hradecky.

Fără golurile din prelungiri, Bayer Leverkusen ar fi avut acum doar 3 puncte în fața lui Bayern

Printre „victime” s-au aflat destule nume mari: Bayern, în fiecare dintre cele două întâlniri din campionat, RB Leipzig, West Ham și Borussia Dortmund. Jurnaliștii de la Bild și-au pus întrebarea dacă Bayer ar fi fost campioană și fără aceste 16 goluri.

Concluzia? Fără ele, Leverkusen ar avea doar 72 de puncte (în loc de 81). Cel mai apropiat urmăritor ar fi tot Bayern, care, de exemplu, ar fi câștigat prima manșă împotriva lui Bayer (2-2) dacă n-ar fi primit gol în al 4-lea minut al prelungirilor (Palacios).

Dar, din moment ce echipa lui Thomas Tuchel a marcat împotriva Leipzig-ului în prelungiri, prin Harry Kane, pentru 2-1, avansul lui Leverkusen în acest calcul ar fi de trei puncte cu trei etape rămase până la final. Bayern, la rându-i, ar avea 69 de puncte.

Altfel, fără golurile din final, Leverkusen ar fi fost deja eliminată din Europa League, de Qarabag, în „sferturi”, și ar fi trebuit să meargă în prelungiri împotriva lui VfB Stuttgart, în sferturile de finală ale Cupei Germaniei.

VIDEO. Imagini senzaționale cu suporterii lui Leverkusen invadând terenul după ce Xabi Alonso le aduce primul titlu din istorie

Mai puteți citi:

Rebeliune la Dinamo! Iureș în vestiar înaintea meciurilor decisive din lupta pentru salvare

Am aflat verdictul medicilor în cazul accidentării lui Dennis Man » Vestea momentului pentru Edi Iordănescu

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
cipinho79
cipinho79  •  29 Aprilie 2024, 20:05

chiar am urmarit finalul cu Stuttgart ca era 1-2 si trecusera cele 5 minute de prelungiri fara ca Leverkusen sa dea vreun semn ca ar mai putea sa egaleze. arbitrul a mai prelungit cateva secunde meciul pe buna dreptate fiindca portarul lui Stuttgart trasese de timp la o faza anterioara. cand am vazut lovitura libera pentru Leverkusen am stiut ca e gol, mai ales ca la precedentul meci cu Dortmund tot din faza fixa au egalat, un corner la ultima faza a meciului.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  29 Aprilie 2024, 18:49

Bayer Leverkusen e bazat si foarte adevarat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează