SPORTURI  »  TENIS  »  BCR OPEN ROMANIA

Vamos, "Charlie"!

Articol de - Publicat sambata, 13 septembrie 2008 00:00

Turneul BCR Open România se apropie de final. Am avut parte de nişte meciuri încărcate de tensiune, de rezultate surprize, de demonstaţii de forţă, dar şi de dezamăgiri. Rămînem însă cu impresia că acest turneu este unul dintre cele mai puternice organizate vreodată la Bucureşti.

Nu sunt vorbe aruncate aiurea, pur şi simplu trebuie să priveşti semifinalele şi jucătorii care au luat startul luni, poate chiar şi sîmbăta trecută. Favoritul numărul unu, Richard Gasquet părea că va repeta episodul Santoro din 2007, cînd francezul a venit pentru a juca un meci şi a pleca înapoi acasă, dar nu a fost aşa. Jose Acasuso nu a avut un an foarte bun, dar tinde să renască pe zgura de la Arenele BNR. Gilles Simon, francezul care ne-a încîntat anul trecut cu loviturile sale magnifice. Nici prin gînd nu ne trecea că el va ajunge în primii 20 de jucători ai lumii, dar iată că orice e posibil.

Şi omul după care aleargă femeile şi la 32 de ani, primul spaniol care atingea prima treaptă a ierarhiei ATP, acum condusă de prietenul său Rafael Nadal, unul din puţinii iberici care s-au impus în finala de la Roland Garros, Carlos Moya. Poate părea ciudat, dar Moya e legat de România. A reuşit la Bucureşti una din primele sale finale, a obţinut victoria cu numărul 500 a carierei la Arenele BNR, ultimul său turneu cîştigat a fost la Umag, în faţa lui Andrei Pavel, iar printre cuceririle sale s-a aflat şi fosta tenismană, Raluca Sandu.

Cu paşi repezi, Moya se apropie de retragere, iar tenisul îşi va pierde un erou. Gasquet are tot viitorul în faţă, Moya are tot trecutul său în spate. Pe Gasquet îl vom vedea şi la anul aici, o semifinală trebuie apărată, dar şansele ca ibericul să revină dacă nu va triumfa sunt puţine. Dacă nu se va retrage la sfîrşitul sezonului, în 2009 ar trebui să revină la Bucureşti pentru a-şi apăra titlul.

VAMOS “CHARLIE”!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează