SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI

Simona Halep și filiera americană » Cine sunt cei care o reprezintă în apelul care va fi depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Simona Halep Foto Imago
Simona Halep Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 21:33 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 21:33

Simona Halep a apelat pentru apărare în cazul de dopaj la un avocat celebru, Howard L. Jacobs, care a asistat peste 300 de sportivi în diverse spețe, iar de curând românca a angajat și o firmă celebră de PR, Berk Communications

Cazul de dopaj al Simonei Halep a ajuns la un verdict dictat de tribunalul independent Sports Resolutions: suspendare pe o perioadă de 4 ani. Reacția fostului lider mondial la comunicarea oficială a hotărârii a fost rapidă, ea anunțând pe rețelele sociale că „lupta mea continuă”.

Va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și, de asemenea, intenționează să cheme în justiție firma producătoare a suplimentului alimentar care a fost contaminat, după cum s-au prezentat dovezi din partea jucătoarei și a experților angajați de ea.

Avocatul Simonei Halep, eficiență de 75%

„Vom continua să luptăm pentru un rezultat just pentru Simona Halep și ne pregătim să îi prezentăm cazul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, a scris pe platforma X (fostul Twitter) Howard L. Jacobs, avocatul lui Halep.

Acesta are biroul în Westlake, statul California, alături de colaboratorii săi principali, Katy Freeman și Leah M. Bernhard. Jacobs a apărat peste 300 de sportivi de-a lungul carierei sale și este cunoscut drept un expert în cazurile de doping, dar nu numai. Firma sa a început să se implice în asemenea litigii din 2001, după cum se specifică pe site-ul oficial.

75%din cazurile de doping instrumentate de Jacobs s-au încheiat cu o reducere de pedeapsă, susține site-ul firmei sale de avocatură

Între numele mari se distinge cel al Mariei Sharapova, care a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia inițială de suspendare de 2 ani, primită după testele pozitive la Meldonium. Aceasta a fost redusă la 15 luni. 

„Am realizat că nu trebuie să doar să vorbim despre a doua sentință, ci să obținem percepția că aceasta a fost schimbată”, spunea Jacobs pentru ESPN după revenirea în concursuri a rusoaicei.

Simona Halep și filiera americană » Cine sunt cei care o reprezintă în apelul care va fi depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv
Howard L Jacobs (stânga) și Ron Berkowitz

De asemenea, din lumea tenisului, Marin Cilic, campionul de la US Open 2014, a obținut la TAS o reducere de pedeapsă de la 9 la 4 luni după o probă pozitivă la niketamidă.

Din alte discipline, Jacobs a gestionat cazurile atleților Veronica Campbell Brown, Lashawn Merritt, ambii campioni olimpici, a înotătoarei recordmane mondiale Jessica Hardy sau a starului baschetului american Diana Taurasi.

Schimbare de PR

Recent, Simona Halep a angajat și o firmă de relații publice, de asemenea din Statele Unite, Berk Communications, al cărei fondator și CEO este Ron Berkowitz, supranumit și „Regele crizelor de PR”. Pe contul X al firmei a apărut marți un mesaj scurt de susținere: ”Suntem alături de tine, Simona Halep”, urmat de hashtag-ul #client. 

Citește și: 

Omul prezent la marile performanțe reușite de Simona Halep protestează: „Pentru ce dai patru ani?”
HALEP SUSPENDATĂ
Omul prezent la marile performanțe reușite de Simona Halep protestează: „Pentru ce dai patru ani?”
Ce a decis TAS în cazul a patru jucători de tenis care au contestat suspendarea din prima instanță
HALEP SUSPENDATĂ
Ce a decis TAS în cazul a patru jucători de tenis care au contestat suspendarea din prima instanță

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
Rotidana
Rotidana  •  14 Septembrie 2023, 10:01

Pentru ce i-a dat 4 ani? Nici sa fi fost capul retelei de traficanti de droguri nu primea atatia ani! Niste netrebnici si martafoi care acuza in loc sa demonstreze ca s-a dopat! In atatia ani n-au sesizat nimic si acum hopa ca pasaportul biometric, ca sangele, ca urina, ca Serena, ca dracu si lacu'! Ceva putred se afla la tribunalul nu prea independent clamat...

dragos_r
dragos_r  •  14 Septembrie 2023, 09:18

Cum?? Americani? Pai nu e bine, că și pe ăștia tot Serena Williams îi controlează, așa cum controlează laboratoarele, federația internațională, ONU și vreo 4-5 tribunale sportive. Nu scapă

VardyParty
VardyParty  •  13 Septembrie 2023, 21:40

Din ăștia doi, as bea o bere cu Ron Berkowitz. Merge si un covrig, Roane? Hai, bagă! Shaorma? Se face.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează