SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

FOTO Simona Halep pune la punct ultimele detalii înaintea procesului de la TAS » Când apare în fața judecătorilor

Simona Halep / FOTO: Imago
Simona Halep / FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 22:33 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 22:44

Simona Halep (32 de ani) va fi audiată în fața judecătorilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv în perioada 7-9 februarie. Dubla campioană de Grand Slam petrece ultimele zile în România, înaintea procesului de la Lausanne.

Pe 12 septembrie 2023, Halep a primit o veste cruntă. Tribunalul independent Sports Resolutions a găsit-o vinovată pentru două încălcări ale regulamentului antidoping. ITIA a dictat o suspendare de 4 ani.

Rapid pierde cu Ferencvaros, după o prestație ofensivă rușinoasă » Eliminată din Ligă în proporție de 99%: calculele unui miracol
RAPID - FERENCVAROS
Rapid pierde cu Ferencvaros, după o prestație ofensivă rușinoasă » Eliminată din Ligă în proporție de 99%: calculele unui miracol

Simona Halep, în așteptarea procesului de la TAS

Simona a făcut apel la TAS, iar săptămâna viitoare va fi decisivă. Până atunci, constănțeanca are grijă de aspect.

Halep a vizitat-o în week-end pe Valeria Dafinoiu, un medic estetician din București. Valeria a postat două imagini pe contul personal de Instagram și a primit instant aprecierea Simonei.

Simona Halep și Valeria Dafinoiu / FOTO: Instagram
Simona Halep și Valeria Dafinoiu / FOTO: Instagram
+31 FOTO

TAS, ultima instanță la care poate apela Simona Halep

Este ultima instanță la care poate apela românca, o instanță care a mai judecat cazuri celebre din tenis, reducând sau mărind suspendările. În aceste patru cazuri a fost implicat și Howard Jacobs, avocatul Simonei. 

În procesele Mariei Sharapova, Sarei Errani, a lui Marin Cilic și a lui Mikeal Ymer s-a ajuns la un verdict după o perioadă variabilă de timp. Interesant este faptul că din echipa apărării a făcut parte în toate cele patru cazuri americanul Howard Jacobs, apărătorul Simonei Halep.

Simona Halep, pregătită de revenire

Simona Halep este optimistă în privința apelului de la TAS. Sportiva din Constanța s-a pregătit intens în ultimele luni. 

A mers în Dubai și i-a avut alături pe preparatorul fizic Yutaka Nakamura (50 de ani) și fizioterapeutul Sabin Topală (27 de ani), fotbalist cu prezențe în Liga 2 din România.

Nakamura este unul dintre cei mai buni preparatori din lumea tenisului. Niponul a colaborat de-a lungul anilor cu Maria Sharapova, Naomi Osaka, Denis Shapovalov, Amanda Anisimova, Kei Nishikori, Tommy Haas, Mary Pierce sau Jennifer Capriati.

Scurtă cronologie a cazului Simonei Halep

  • 7 octombrie 2022 » românca a primit scrisoarea de informare, iar pe 26 octombrie a fost intervievată de ITIA după un test pozitiv la roxadustat care data din 29 august 2022
  • 19 mai 2023 » Simona Halep este acuzată de încă o încălcare a regulilor antidoping, de data aceasta fiind vorba de iregularități în pașaportul biologic
  • 28 și 29 iunie 2023 » au avut loc audierile la Sport Resolutions după mai multe amânări cerute de ITIA
  • 11 septembrie 2023 » decizia Sport Resolutions a fost pronunțată, românca fiind suspendată patru ani
  • 7-9 februarie 2024  » urmează audierea la TAS

VIDEO. Ion Țiriac, despre meciul demonstrativ al Simonei Halep cu Andre Agassi și Steffi Graf: „De ce să fie ultimul ei meci? Moare?”

Citește și alte știri din tenis: 

Duel între românce în primul tur la Transylvania Open » Jaqueline Cristian o va întâlni pe Miriam Bulgaru
WTA Transylvania Open
Duel între românce în primul tur la Transylvania Open » Jaqueline Cristian o va întâlni pe Miriam Bulgaru
Alex de Minaur, declarație sinceră: „Ea mă învață să mă bucur de viață”
POVESTE
Alex de Minaur, declarație sinceră: „Ea mă învață să mă bucur de viață”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
ray51
ray51  •  05 Februarie 2024, 17:59

Dupa casatoria cu Heirup (a se citi iuruc), a inceput declinul. Dupa 'cochetarea' cu Mouratoglou (geloziile Clarissei!!!) s-a creat flagrantul perfect si bine pus la cale... Acum a inceput sa judece ca o dr'oaie' de pe platourile televiziunii de can-can (buze, nas, frunte, etc) cu posetele pline de euroi in fuga pe la cabinetele de 'imagistica' (in)estetica. Ce va ramane oare din aceasta fatuca ce intrista mapamondul (de oftica) acum cativa ani?

ioni45
ioni45  •  05 Februarie 2024, 14:59

Iar stiri despre aceasta dopata mai avem un pic si scapam de aceasta dopata o sa fie doliu in presa dupa decizia TAS frumoasa dopata va avea suspendarea mentinuta

VanBasten2000
VanBasten2000  •  05 Februarie 2024, 12:26

Dupa ***, nas, oare ce mai urmeaza?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează