SPORTURI  »  TENIS  »  PROCES

Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep le-a cerut daune de 10 milioane de dolari

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 19:31 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 20:30

Simona Halep (32 de ani) a dat în judecată Quantum Nutrition, firma canadiană care a produs pudra de colagen contaminată cu roxadustat consumată de sportivă.

Simona Halep cere 10 milioane de dolari drept daune, însă Quantum Nutrition a decis să nu transmită vreun mesaj public după ce firma a fost dată în judecată.

CTP, devastator cu Simona Halep: „Merită ce i se întâmplă” + „Probabil Ion Țiriac i-a dat acest sfat”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
CTP, devastator cu Simona Halep: „Merită ce i se întâmplă” + „Probabil Ion Țiriac i-a dat acest sfat”

CNN a contactat Quantum Nutrition pentru comentarii, însă nu a primit vreun răspuns din partea canadienilor. În septembrie, Kostas Koveos, directorul financiar al firmei canadiene, a transmis pentru GSP că „nu am înșelat niciodată pe nimeni”, atunci când Gazeta a mers în Canada pentru a investiga cazul Simonei Halep.

Kostas Koveos: „Nu am înșelat pe nimeni”

„Suntem o familie de greci serioși, ortodocși, care fac business cu credință în Dumnezeu! Nu am înșelat niciodată pe nimeni. 

Cred în Dumnezeu, mi-e frică de El și de moarte și nu aș face niciodată nimic rău!”, a transmis Kostas Koveos pentru GSP, în septembrie.

VIDEO Ion Țiriac vorbește despre procesul de la TAS al Simonei Halep: „Proba de sânge nu trebuia admisă”

Simona Halep a atacat decizia ITIA de a o suspenda 4 ani la TAS, iar acum așteaptă răspunsul. Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis, a vorbit și el despre caz.

„Ce să vă spun despre Simona? Eu nu știu mai multe decât voi, cu toate că am văzut-o. Vă dau cuvântul meu! Nu are voie să vorbească sau a fost sfătuită să nu vorbească.

Însă, având în vedere că acum știm că proba de sânge a fost oarecum maltratată în România... A fost luată dimineață, la 05:30... Trebuie ca în trei ore să fie la -3 grade în nu știu ce laborator. Aia nu trebuia admisă! 

A fost luată și după atât timp... Să sperăm că TAS-ul face o mai treabă mai bună decât atunci când i-au luat medaliile Andreei Răducan de la Sydney, în 2000”, a declarat Ion Țiriac.

Citește și:

Reacția unui avocat, după ce Halep a cerut daune de peste 10 milioane de dolari: „Nu neg, poate echipa Simonei s-a gândit la asta”
CAZ DOPAJ HALEP
Reacția unui avocat, după ce Halep a cerut daune de peste 10 milioane de dolari: „Nu neg, poate echipa Simonei s-a gândit la asta”
Acord cu ITIA și suspendare redusă după apelul la TAS: „S-a constatat că vina nu a fost așa mare”
SUSPENDARE
Acord cu ITIA și suspendare redusă după apelul la TAS: „S-a constatat că vina nu a fost așa mare”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (19)
MaxiP
MaxiP  •  19 Februarie 2024, 14:46

"Să sperăm că TAS-ul face o mai treabă mai bună decât atunci când i-au luat medaliile Andreei Răducan de la Sydney". Am mai auzit parerile astea. Totusi, cu ce nu au facut o treaba buna? Nu stiu daca s-a ajuns la TAS, nu stiam, eu din ce stiu Raducan a consumat o substanta interzisa, aflata pe lista substantelor nepermise si nu a anuntat. De-asta i s-au luat medaliile de la gat, in mod absolut justificat, picase proba antidoping. Ea nu a fost suspendata, a fost scutita de orice sanctiune de genul, nefiind vina ei. Dar medaliile de la gat au fost pierdute de "competentul" care a uitat sa anunte ca-i prescrie sportivului un Nurofen. Nu de agentiile antidoping. E usor sa dai vina pe altul mereu, Raducan a pierdut medalia din interior, nu din exterior.

MaxiP
MaxiP  •  19 Februarie 2024, 14:42
Postat de cipinho79 pe 17 Februarie 2024, 21:56

hmm, n-as vrea sa tai aripile Simonei, dar regula zice ca trebuie sa verifici orice supliment consumi. asta presupune ca daca Simona ar fi trimis produsul la verificat s-ar fi descoperit substanta inainte sa apara in urina. daca vrea sa dea pe cineva in judecata ar trebui sa fie staff-ul grecului care a insista ca Simona sa renunte la echipa ei si sa se lase total pe mana lor. daca are dovezi scrise ca Moratoglou i-a cerut asa ceva, atunci evident Simona ar avea o sansa

Aoleu... deci tu crezi ca absolut orice baga in gura un sportiv zilnic e trimis la laborator si verificat, adevarul e ca suna plauzibil. Si omul de rand e sfatuit sa verifice orice produs, de pilda cand mergi la magazin mai verifici data expirarii produselor. Suplimentele trebuiesc verificate in sensul sa stii ce contin, adica sa te uiti pe ambalaj, daca nu cunosti deja produsul. Aici se pune problema ca in acel supliment sa fi fost ceva ce un trebuia sa fie, ce nu era indicat printre substantele continute in produs, dar in niciun caz nu trebuie trimis orice produs la analiza in laborator.

dobrin
dobrin  •  18 Februarie 2024, 17:59
Postat de alexxp1955 pe 18 Februarie 2024, 12:39

Actiunea in judecata este "praf in ochi". Daca suplimentul initial ar fi fost contaminat ar fi inceput procesul din prima luna de scandal.... Dar contaminarea a facut-o sotia lui Patrick prin prietena ei, nutritionista,...dehh,...daca Simona nu s-a multumit doar cu antrenamente si ***.

Dap, sigur nu o sa se gaseasca nimic cum au spus clar si cei de la ITIA. O sa plateasca Simona cheltuielile de judecata pentru toata lumea. Plus ca aia o pot da si ei in judecata pentru stricarea imaginii.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează