SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED / CEHIA-ROMÂNIA

Karolina Pliskova și Simona Halep sunt liderele, dar cine e numărul 2 din fiecare echipă? Dezbatere aprinsă la FED Cup

Karolina Pliskova și Simona Halep s-au salutat cu zâmbetul pe buze în sala din Ostrava, FOTO Pavel Lebeda
Karolina Pliskova și Simona Halep s-au salutat cu zâmbetul pe buze în sala din Ostrava, FOTO Pavel Lebeda

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2019 18:19

Karolina Pliskova (nr 5 WTA,  26 de ani) și Simona Halep (nr 3 WTA, 27 de ani) sunt liderele, dar cine e numărul 2 din fiecare echipă de FED Cup?

Vineri se face tragerea la sorți a ordinii meciurilor din întâlnirea de FED Cup de la Ostrava, dintre România și Cehia, care contează pentru primul tur al Grupei Mondiale.

  • România-Cehia are loc în acest weekend, meciurile sunt transmise la TV de TV Telekom și TV Digi Sport și live TEXT pe GSP.RO;
  • Duminică are loc derbyul Karolina Pliskova- Simona Halep;
  • Sunt 5 meciuri, două sâmbătă, trei duminică, în fiecare zi începând de la ora 14:00.

Între antrenamentele din Ostravar Arena, recuperare și anxietatea dinaintea unei confruntări importante, a mai rămas puțin până la momentul în care se va ști cine intră primele pe teren sâmbătă.

S-a vorbit mai mult în zilele trecute despre liderii celor două echipe, Simona Halep, numărul 3 mondial, și Karolina Pliskova, 5 WTA. Acestea se vor ciocni pe teren duminică, în primul meci de simplu al zilei.

S-a vorbit, de asemenea, despre variantele pentru dublu. Mai puțin despre a doua rachetă a fiecărui team.

Miki Buzărnescu în pole position

În cazul României, cel mai probabil va fi vorba despre Mihaela Buzărnescu, numărul 29 mondial.

Deși încă nu a câștigat vreun meci de simplu anul acesta, în ultimele două disputate, cele de la Hobart, cu Belinda Bencic, și Australian Open, contra lui Venus Williams, a arătat că se apropie de forma excelentă arătată în 2018, cea de dinainte de accidentarea la gleznă.

Există însă și variantele Irina Begu, Monica Niculescu sau Ana Bogdan, celelalte componente ale team-ului. Dinspre partea tehnică a echipei tricolore nu s-a confirmat nimic deocamdată, așa cum se păstrează o urmă de mister și în cazul Cehiei.

Simona Halep, amintiri de la debut

"Nu am nicio idee", a răspuns Halep când a fost întrebată cine crede că va juca drept numărul al 2-lea în echipa adversă.

"După cum arată hârtia, ar trebui să fie Katerina Siniakova, dar rămâne de văzut. Cehia are întotdeauna o echipă puternică, e greu de jucat contra lor. Au câștigat multe întâlniri chiar și cu absențe importante".

Siniakova a răspuns și ea evaziv pe aceeași temă. "Dacă voi juca la simplu, va fi o onoare. După finala de anul trecut, e frumos să revin în echipă", a spus ea. Sinia, cum e strigată, are amintiri plăcute legate de Ostravar Arena: aici și-a făcut debutul în formația cehă, în 2017, în semifinala contra Spaniei.

"Am stat mare parte a timpului pe bancă, susținându-mi colegele. Ele au rezolvat disputa". Ea a jucat doar la dublu, însă totul era decis. "Îmi place să-mi amintesc că, și în aceste condiții, tribunele erau tot pline".

La fel ca Miki, Siniakova, numărul 1 la dublu și 44 la simplu, a pierdut anul acesta toate partidele pe care le-a jucat pe tablourile principale la Brisbane, Sydney, Australian Open și Sankt Petersburg, câștigând doar două meciuri în calificările de la Sydney.

"Mă simt mai bine, dar încă e loc pentru mai mult", a conchis ea după antrenamentele de săptămâna aceasta. Rămâne de văzut ce vor decide căpitanii Petr Pala și Florin Segărceanu.

Suprafața refăcută, dar ciudată

Covorul verde din Ostravar Arena, o suprafață de viteză medie numită Novacrylic Ultracushion, a fost folosit deja weekend-ul trecut în întâlnirea de Cupa Davis dintre Cehia și Olanda.

Cu cât se joacă mai mult pe ea, cu atât devine mai rapidă, motiv pentru care la începutul acestei săptămâni a fost refăcută de o firmă specializată, cea cu care colaborează federația cehă. Pe suportul de lemn s-au așternut straturi de vopsea nouă pentru ca rezultatul să fie o suprafață ceva mai lentă, așa cum s-a dorit.

"E ciudată, ai nevoie de câteva zile pentru a te obișnui. Nu poate fi comparată cu alta pe care am jucat. Este greu de explicat, dar mingea capătă un efect special", a spus căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu.

2-0în favoarea Cehiei e scorul întâlnirilor directe cu România, cea mai recentă înfruntare fiind cea de la Cluj-Napoca, din 2016

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează