SPORTURI  »  TENIS  »  PROBLEME

Lovitură pentru Jannik Sinner » Italianul poate rata al doilea obiectiv major al sezonului: „Ceva e în neregulă”

Jannik Sinner e în pericol să rateze Roland Garros / Sursă foto: Imago Images
Jannik Sinner e în pericol să rateze Roland Garros / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2024 15:10 / Actualizat luni, 06 mai 2024 15:10

Jannik Sinner, 22 de ani, numărul doi mondial, s-a retras de la Mastersul de la Roma și a recunoscut că prezența la Roland Garros e de asemenea în dubiu. Câștigătorul de la Australian Open și cel mai mai constant jucător al anului e accidentat la șold, iar rezultatul ultimului RMN a fost unul descurajant.

Perioadă problematică pentru Jannik Sinner, jucătorul ce a impresionat în 2024, an în care a devenit în premieră campion în turneele de Grand Slam. Sezonul de zgură a venit la pachet cu o accidentare la șold, durerile accentuându-se de la turneu la turneu.

Ce înseamnă mesajul misterios scris de rusul Rublev pe cameră, după victoria de la Madrid: „Acum sunt liber!”
Madrid Open
Ce înseamnă mesajul misterios scris de rusul Rublev pe cameră, după victoria de la Madrid: „Acum sunt liber!”

La Madrid, italianul s-a retras înaintea „sfertului” cu Felix Auger-Aliassime, într-o încercare de a-și conserva corpul pentru turneul de acasă, de la Roma.

Doar că, în urma efectuării unui RMN, Sinner și echipa sa au constatat că problemele sunt mult mai grave decât se prefigurau inițial. Vestea retragerii de la Roma le-a picat cum nu se putea mai rău fanilor italianului, dar veștile îngrijorătoare nu se opresc aici.

Jannik Sinner, dubii pentru Roland Garros: „Voi juca doar dacă sunt 100%”

Sinner a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că există un risc să declare forfait și pentru Roland Garros, dacă fizic nu va fi la capacitate maximă înainte de startul de la Paris.

Cu un sezon de zgură sub standarde, în care corpul nu i-a permis să etaleze nivelul afișast în primele luni ale anului, protejatul lui Darren Cahill și al lui Simone Vagnozzi a ratat, deocamdată, șansa de a-l detrona pe Novak Djokovic din fotoliul de lider al clasamentului.

„La Roland Garros, voi juca doar dacă sunt 100%, dacă există vreun dubiu trebuie să vedem... Unele accidentări pot fi prevenite, altele nu. Până acum am făcut o treabă foarte bună, anul trecut am jucat un sezon întreg fără accidentări și la fel și în acest sezon până acum.

La Monte Carlo, corpul a răspuns bine, chiar dacă am fost puțin obosit. Îmi place să joc mereu, am fost primul care a spus «hai să încercăm să jucăm și aici, la Roma». Nu o văd ca pe o înfrângere, asta este.

Lovitură pentru Jannik Sinner » Italianul poate rata al doilea obiectiv major al sezonului: „Ceva e în neregulă”
Jannik Sinner a fost dominant pe hard, dar lucrurile au stat diferit pe zgură / foto: Imago Images

Acum, voi avea o perioadă fără să joc... Trebuie să vedem cum o să lucrăm începând de săptămâna viitoare. Este clar că pregătirea pentru Roland Garros nu va fi optimă, vom da tot ce avem mai bun pentru a ajunge acolo în cele mai bune condiții posibile pentru a concura, dar să joci un Slam fără meciuri la Roma nu este ușor.

Cu RMN-ul am văzut că ceva este 100% în neregulă. Cu toate acestea, avem totul sub control. Dacă nu se vindecă 100%, mă voi mai opri puțin. A avea grijă de corp este mult mai important decât orice altceva... Sperăm să ne recuperăm cât mai repede și să revenim mai puternici decât înainte”, a afirmat Sinner, conform Eurosport.

Sinner nu a atins finala la turneele pe zgură jucate în acest an. Italianul s-a oprit în semifinale la Monte Carlo și s-a retras ulterior din „sfertul” pe care trebuia să-l joace la Madrid. El are puține puncte de apărat la Roland Garros, fiind învins anul trecut în turul secund, când a cedat în cinci seturi în fața lui Daniel Altmaier.

Mai multe știri din tenis:

Andrey Rublev a câștigat trofeul de la Madrid, după o finală de trei seturi cu Felix Auger-Aliassime

VIDEO Ce înseamnă mesajul misterios scris de rusul Rublev pe cameră, după victoria de la Madrid: „Acum sunt liber!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  07 Mai 2024, 09:48

Atata se asteapta recordurile de la ei, dar se pare ca deja de-abia trecuti de 20 ani incep sa aiba grand slamuri ratate mai mult decat Djokovic, Nadal si Federer la un loc. Imi amintesc de Federer, pana pe la 35 ani cred ca nu ratase nicio participare in vreun turneu de mare slam. Ok, nici chiar asa, dar nici Djokovic n-a ratat prea multe, mai multe a ratat ca nu s-a vaccinat, nu din alte cauze. Nadal strica media, dar pare mic copil pe langa astia. Uzura extrema, lipsa de strategie... nu se poate sa te bati sa fii lider mondial si sa nu-ti poti gestiona turneele. Apoi mai e o chestie ciudata, la Roland Garros va juca "doar daca e 100%". Adica cumva la altele se baga daca nu e 100%, dar la turneul de mare slam nu. Cumva sunt prioritare celelalte turnee? Pentru mine suna extrem de ciudat.

Freyya
Freyya  •  07 Mai 2024, 01:03

atat au planuit amandoi (Sinner si Alcaraz) sa-l "detroneze" pe Nole, ca ... "au cazut singuri in ea". Dumnezeu nu bate cu parul

QED777
QED777  •  06 Mai 2024, 15:34

Chiar ca a exagerat cat a luat de aceea durează atât de mult.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează