SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Del Potro triumfă în duelul tinerilor

Articol de - Publicat marti, 02 septembrie 2008 00:00

Juan Martin Del Potro îşi continuă ascensiunea fulminantă din ultima perioadă, reuşind o prima calificare în sferturile unui turneu de Mare Şlem. Argentinianul a trecut în optimi de Kei Nishikori, scor 6-3 6-4 6-3.

Nishikori a început fulminant primul set, reuşind să se detaşeze la 3-0. Del Potro, avînd în spate 22 de victorii consecutive şi ceva mai multă experienţă, a reuşit să revină şi nu a mai cedat niciun game, adjudecîndu-şi primul set cu 6-3.

În următoarele două seturi, Del Potro a controlat partida, japonezul reuşind cîteva sclipiri, insuficiente pentru a-i face faţă argentinianului. Astfel, Del Potro se califică în sferturile de la US Open şi va da piept cu britanicul Andy Murray.

Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarului său: "E un jucător foarte bun şi are un viitor strălucit în faţă. Astăzi nu a jucat chiar aşa de bine, dar a făcut un turneu foarte bun. Sunt fericit că m-am calificat în sferturi" a spus argentinianul.

Del Potro a ajuns la 23 de victorii consecutive şi cu această calificare în sferturile îşi asigură prezenţa în primii 15 jucători ai lumii. Dacă va trece de Murray şi se va califica în semifinale, poate urca în primii 10 jucători ai lumii.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
 •  04 Septembrie 2008, 12:54

a pierdut azi-noapte cu andy murray ... era prea greu sa-i tina piept unui jucator de geniu asa cum este numit andy murray oricum a fost o performanta calificarea in sferturi...

 •  02 Septembrie 2008, 15:59

Acest Del Potro va ajunge foarte sus in 2-3 ani...vara aceasta a fost extraordinara pentru el!A castigat primul lui turneu(Kitzbuhel) in aceeasi saptamana in care Hanescu al nostru triumfa la Gstaad.Diferenta este ca de atunci argentinianul a mai castigat inca 3 turnee:Stuttgart,Washington si Los Angeles!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează