SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Ce mănâncă Maria Sharapova într-o săptămână? De la humus cu bețișoare cu castravete la pasta bigoli di farro cu sos de rață! + ce fel simplu trebuie să aibă un restaurant: „Așa mă văd des!”

Maria Sharapova are propria marcă de bomboane și ciocolată, Sugarpova, lansată în 2014 FOTO Guliver/GettyImages +4   FOTO
Maria Sharapova are propria marcă de bomboane și ciocolată, Sugarpova, lansată în 2014 FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2019 18:56

MARIA SHARAPOVA. Ce mănâncă Maria Sharapova? Rusoaica, 31 de ani și loc 27 WTA, și-a descris în amănunt mesele luate timp de o săptămână la New York și Los Angeles.

Maria Sharapova jucat ultimul meci oficial la sfârșitul lunii ianuarie, la Sankt Petersburg, o victorie asupra Dariei Gavrilova în primul tur, apoi a fost nevoită să se retragă înaintea următoarei partide.

Problemele de la umărul drept o țin pe rusoaică departe de terenuri, ea anunțând că nu va juca nici la Indian Wells, turneu Premier Mandatory care va începe pe 6 martie.

Între recuperare și evenimentele pe care trebuie să le onoreze, numărul 27 mondial a găsit timp pentru a-și descrie obiceiurile alimentare într-un text pentru Grub Street.

Ea a dezvăluit, cu o cascadă de amănunte, tot ceea ce a mâncat de marți 12 februarie până duminică 17 februarie.

Unele lucruri sunt surprinzătoare, altele nu, dar mai interesante sunt obiceiurile jucătoarei în vârstă de 31 de ani care însoțesc mesele.

Cele pe care le ia acasă sau în oraș. Întâi și întâi însă, a mărturisit că s-a abținut cu greu să nu termine cele trei pachete cu provizii gătite de mama ei, pe care le-a adus din Rusia.

Revenită în State, s-a oprit pentru o zi la New York, apoi a zburat la Los Angeles, unde locuiește. Iată câteva dintre lucrurile povestite de Maria Sharapova.

Micul-dejun, alegere dificilă pentru Maria Sharapova

"De obicei, îmi vine greu să mănânc micul dejun. În timpul turneelor e o masă foarte importantă, dar în restul timpului îmi e dificil să-l pregătesc, așa că aleg variante cât mai simple", spune ea.

Poate fi vorba de un matcha-vanilla zen latte și o "minge" de curmale și fructe de pădure, servite la Matchaful, în New York. Sau un nespresso cu lapte fără lactoză. Pâine prăjită cu avocado la Gum Tree în Hermosa Beach. În altă zi pâine de secară cu somon afumat. Uneori, începe ziua cu o ceașcă de apă caldă în care a stors o lămâie.

Pizza și un cocktail la cină: "Îmi place să stau la bar"

Cina din prima zi a fost pizza la Rubirossa, în New York. Rusoaicei îi place blatul subțire și crocant, care e greu de găsit de când încearcă să mănânce fără gluten. A ales pizza pepperoni și un cocktail Quarter Water. "Îmi place să stau la bar, cu pizza și băutura", a adăugat.

pizza pepperoni +5 FOTO

Zborul spre Los Angeles i-a amintit Mariei Sharapova că mâncarea din avion devine din ce în ce mai rea.

"Am mâncat doar fructele. Și feliile de orez pe care le aveam cu mine plus un piure de fructe de la Ella s Kitchen. Mâncare pentru bebeluși. Le iau cu mine peste tot. Întâlniri. Zboruri. Turnee".

"Înainte de culcare, am ras ghimbir proaspăt într-un ceainic, am stors o lămâie întreagă și l-am lăsat să se înmoaie cu puțină mentă. Am strecurat și o linguriță de miere georgiană pe care o serveau la baia rusească de la South Kensington Club. I-am rugat să-mi dea un borcan mic pentru mama", a povestit Maria.

Prânz sofisticat pentru Sharapova: humus cu bețișoare de castravete

Exemplu de prânz pentru Sharapova, cel de la abcV, în New York. Humus cu bețișoare de castravete. Varză călită, pe care a amestecat-o cu humus.

"Orice restaurant care are varză călită în meniu mă va vedea des", a spus ea. Farro cu ciuperci și arugula. Morcovi la abur.

Aduce bomboane din toate călătoriile ei.

"Sunt unele din China de care m-am îndrăgostit, White Rabbit. Bomboane tari, deloc bune pentru dinți. Cum mi-am început sezonul la Shenzhen, le-am spus fanilor mei că îmi plac, așa că aduceau zilnic pungi întregi de acolo, cu toate aromele, deși eu le prefer pe cele simple".

Uneori, pregătește câte ceva acasă. Lângă o supă condimentată pe care și-a luat-o din oraș a făcut o salată cu castraveți, roșii și avocado, asezonată cu suc de lămâie, sare și ulei de măsline.

Altădată, un sandviș din pâine de secară cu păstrăv afumat și sos iute plus morcovi și castraveți cruzi.

Cina de sâmbătă a fost la Felix, un loc unde chiar și ei îi e greu să găsească rezervare. Misticanza – salată verde cu legume, pizza diavolo, linguine alle vongole și pasta bigoli di farro cu sos de rață.

Ceai și gem de cireșe, ca-n Rusia

Ceaiul de după-amiază, un amestec de ceai negru cu care s-a obținuit, Fortnum and Mason s Afternoon, nu poate fi altfel decât cu gem alături. "Așa îl servește bunica când sunt în Rusia, cu o linguriță de gem de cireșe alături", a spus Maria.

În final, o mică întâmplare. La barul de la Felix, a început să vorbească despre restaurante cu un domn, care a pomenit de Totoraku, un loc unde se gătesc feluri extraordinare din vită și "unde a imposibil să găsești loc dacă nu îl cunoști pe chef".

Domnul cel amabil îl cunoștea și așa a obținut Sharapova o rezervare.

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
691449027725050
Mina Minerva  •  24 Februarie 2019, 22:34

Cu adevărat interesant... Doamne, Doamne!

cneius
cneius  •  24 Februarie 2019, 19:27

Wow, ce articol ?! Nu l-am citit, who cares ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează